Çözüldü✓ i7 14700F mi r9 7950X mi?

Reaksiyon skoru
9
Bütçe
55000
Selamün aleyküm dostlar;

Bu iki sistem arasında kaldım, amacım genellikle render ama boşta kaldıkça oyun da oynayacağım.

Hangisini tavsiye edersiniz sebebiyle birlikte yazabilir misiniz?

NOT: 14700F olan sistemde 4070 ekleme seçeneğim yok.

NOT2:
Bu iki sistemden herhangi birini almam durumunda bundan hemen hemen 2 yıl sonra bi ekran kartı güncelleme planım var.

Ekler

• 7950x.jpeg
    7950x.jpeg
    58.3 KB · Hit: 56
  • 14700f.jpeg
    14700f.jpeg
    51.2 KB · Hit: 60
Selamün aleyküm dostlar;

Bu iki sistem arasında kaldım, amacım genellikle render ama boşta kaldıkça oyun da oynayacağım.

NOT2:
Bu iki sistemden herhangi birini almam durumunda bundan hemen hemen 2 yıl sonra bi ekran kartı güncelleme planım var.
iki sistemide atabilir misiniz

Selamün aleyküm dostlar;

NOT2:
A620 7950x ikilisiyle güneşe kafa tutma niyetiniz var herhalde,anakartı Kaliteli bir b650 yapın derim yada x670 bütçe varsa 14. nesil intel alınmaz soket desteği kesilecek 15. nesil itibariyle am5 e ryzen 9000 geliyor temmuz ağustos gibi

Selamün aleyküm dostlar;

NOT2:
İki sistemde alınmaz

Selamün aleyküm dostlar;

NOT2:
Ryzen 9 7950x sadece islemci olarak her iki konudada üstün

iki sistemide atabilir misi
Buyur hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A620 7950x ikilisiyle güneşe kafa tutma niyetiniz var herhalde,anakartı Kaliteli bir b650 yapın derim yada x670 bütçe varsa 14. nesil intel alınmaz soket desteği kesilecek 15. nesil itibariyle am5 e ryzen 9000 geliyor temmuz ağustos gibi
Hocam anakartta benim gönlüm de B serisinden yana ama sitede maalesef tek seçenek olarak sunulmuş, anakart özelleştiremis yapamıyorum.

İki sistemde alınmaz
Sebebini de yazarsanız.....

Ekler

• 7950x.jpeg
    7950x.jpeg
    58.3 KB · Hit: 36
  • 14700f.jpeg
    14700f.jpeg
    51.2 KB · Hit: 31
Buyur hocam

Hocam anakartta benim gönlüm de B serisinden yana ama sitede maalesef tek seçenek olarak sunulmuş, anakart özelleştiremis yapamıyorum.

Linklerini atabilir misin

Buyur hocam

https://www.vatanbilgisayar.com/amd...per-12g-prime-a620m-k-500gb-ssd-16gb-ram.html
anakartı B650 yapıp ramleri 32 gb yapıp ssdyi 1 tb yapıp 42k ya bunu alabilirsiniz üstüne işlemciyi değiştirip 9900x le falan geldiğinde hali hazırda 4070 Superiniz olur direk soğutucu + 9000 serisi işlemci yaparsınız bios yayınlanınca destek gelince, güncelleyip mis gibi kullanırsınız

https://www.vatanbilgisayar.com/amd...per-12g-prime-a620m-k-500gb-ssd-16gb-ram.html
anakartı B650 yapıp ramleri 32 gb yapıp ssdyi 1 tb yapıp 42k ya bunu alabilirsiniz üstüne işlemciyi değiştirip 9900x le falan geldiğinde hali hazırda 4070 Superiniz olur direk soğutucu + 9000 serisi işlemci yaparsınız bios yayınlanınca destek gelince, güncelleyip mis gibi kullanırsınız
Hocam ilgin için teşekkür ederim ama şuan için bu söylediğin evet mankıtlı ama pek mümkün değil gibi çünkü sistemin haricinde r9 7950x'in Akakçe'deki fiyat 17.999 tl

bu şekilde bütçemi aşıyor..

Hocam ilgin için teşekkür ederim ama şuan için bu söylediğin evet mankıtlı ama pek mümkün değil gibi çünkü sistemin haricinde r9 7950x'in Akakçe'deki fiyat 17.999 tl

bu şekilde bütçemi aşıyor..
Hocam 9000 serisini bekleyin diyorum o yüzden yapay zeka destekli şimdiki 7000 serisinden çok daha güçlü işlemciler gelicek tek çekirdek performansı olarakta ayrıca elinizdeki 7500f'i de uygun bir fiyattan verdiğinizde gene bütçenizde artış olur

ve bir de seçenek olarak sunulan ramlerin CL değerleri çok yüksek

Hocam 9000 serisini bekleyin diyorum o yüzden yapay zeka destekli şimdiki 7000 serisinden çok daha güçlü işlemciler gelicek tek çekirdek performansı olarakta ayrıca elinizdeki 7500f'i de uygun bir fiyattan verdiğinizde gene bütçenizde artış olur
tahminimce fiyatı 35 40k civarı olur, bir işlemciye bir bilgisayar parası vermek ne kadar mantıklı? Render konusunda "henüz" yeterince iyi miktarlar kazanmıyorum, ana mesleğim değil yani yan gelir gibi düşünebilirsiniz hocam. Bu düşünceyle ilerlersek de 4070 süper gibi bi ekran kartının yanına 7500f çok sönük kalmaz mı?

Son düzenleme:
ve bir de seçenek olarak sunulan ramlerin CL değerleri çok yüksek

tahminimce fiyatı 35 40k civarı olur, bir işlemciye bir bilgisayar parası vermek ne kadar mantıklı? Render konusunda "henüz" yeterince iyi miktarlar kazanmıyorum, ana mesleğim değil yani yan gelir gibi düşünebilirsiniz hocam. Bu düşünceyle ilerlersek de 4070 süper gibi bi ekran kartının yanına 7500f çok sönük kalmaz mı?
Sanmam normalde 35k dediğimiz fiyatlara normal 7500f 4070 satılıyordu fiyatı iyi şuanda ikiside gayet verimli çalışıyor 7500f dediğimiz işlemci aslında am4 te 5800x3d ye tekabül ediyor diyebilirim çok kafa kafayalar o yüzden 7500f'i hafife almayın :D

Buyur hocam

Bütçeniz 55k ve attığınız sistemlerde 20k'lık 30k'lık sistemlerde kullanılan ekran kartları var.

7950x olan alınabilirdi ama işlemciye hakaret gibi a serisi anankart koymuşlar.

Intel olan hiç alınmaz zaten.

Şimdi işlemci ağırlıklı program kullanıyorsanız 4070 + iyi bir işlemci
Ekran kartı ağırlıklı ise 4070ti süper + 7500f filan yeterli olur.

Geri