I7-14700HX işlemci Premiere Pro'yu çalıştıramıyor

artheus

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,
Bir süredir Premiere Pro ve CapCut gibi programları açtığımda ekte bıraktığım gibi Source ve program kısmında Timeline'a koyduğum video ya da fotoğrafları görememe gibi sorunlar yaşıyordum. Bilgisayarım HP marka ve bu sorun özellikle Premiere açılırken yaşanıyordu. Adobe Community'e bu konuyla ilgili bir post atmıştım, ardından beni başka bir başlığa yönlendirdiler. Oradaki kullanıcılar da HP bilgisayar kullanıyordu ve aynı sorunu yaşıyordu.

Ortak çözüm olarak önerilen şey:
Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları kısmından, ekran kartı sürücüsünü "Microsoft Basic Display Adapter" ile değiştirmekti. Bunu yaptığımda gerçekten işe yaradı — Premiere açıldı, hiçbir sorun kalmadı. Ama araştırınca fark ettim ki bu sürücü aslında Windows'un yedek (temel) sürücüsüymüş. Yani sadece çok temel ekran görüntüsü verebilen ama parlaklık ayarı gibi birçok şeyi devre dışı bırakan bir geçici çözüm.

Bu yüzden sürekli sürücüyü güncellemeye çalıştım; hem Intel'in kendi sitesinden hem HP'nin destek sitesinden en güncel WHQL sürücüleri yükledim. Ama ne yaptıysam işe yaramadı — güncel sürücü yüklendiğinde Premiere yine çalışmıyor, sadece Basic Display Adapter çalıştırıyor. Sonuç olarak sorunun kesin olarak Intel grafik sürücüsü kaynaklı ve özellikle HP cihazlarla yaşandığı sonucuna vardım. Çünkü çözümü verenlerde HP bilgisayar kullanıyormuş. Ne tavsiye edersiniz ne yapabilirim?

Sistem Bilgilerim:
  • Bilgisayar: HP Victus 16
  • İşlemci: Intel Core i7-14700HX
  • İşletim Sistemi: Windows 11
  • 5972'den 6651 sürümüne geçmiştim Intel'de

Ekler

• Screenshot_21.png
    Screenshot_21.png
    759.6 KB · Hit: 15
  • Screenshot_23.png
    Screenshot_23.png
    655.2 KB · Hit: 14