Neler Yeni

I7-14700hx Undervolt nasıl yapılır?

pippo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrecan Öztürk
İşlemcime Undervolt yapmak istiyorum ama Throttlestop ve XTU'da Undervolt Protection açık olduğu için hiçbir ayar yapamıyorum, BIOS'tan bu ayarı kapatmam lazım ancak BIOS'ta böyle bir menü gözükmüyor. İnternette, Advanced BIOS'ta Overcloking Performance Menu adında bir menü olduğunu öğrendim ancak benim BIOS'umda bu menü gözükmüyor. Kendi BIOS menümü ve internetten bulduğum olması gereken menünün fotoğraflarını ekliyorum.

Ekler

• olmasigerekenamabendegozukmeyenmenu.png
    olmasigerekenamabendegozukmeyenmenu.png
    867.4 KB · Hit: 17
  • advancedbios1.jpg
    advancedbios1.jpg
    178.3 KB · Hit: 14

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kaan Karan
anakart ne hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

power and performance da cpu power management ocntrol var ordada options var orda overclock kilidi olması laızm

pippo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrecan Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop Game Garaj'ın Slayer 4 modeli hocam, anakartın modeli hiçbiyerde yazmıyor model yazması gereken yerlerde de sadece Slayer 4 yazıyor ama cihaz MSI'ın Sword 16 HX B14 mıodelinin birebir aynısı.

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kaan Karan
laptopsa bişe diyemem hocam anakart yazmaz çoğunda chipset yazar zaten de büyük ihtimal yapamazsınız

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Yağız DERELİ
İşlemcime Undervolt yapmak istiyorum ama Throttlestop ve XTU'da Undervolt Protection açık olduğu için hiçbir ayar yapamıyorum, BIOS'tan bu ayarı kapatmam lazım ancak BIOS'ta böyle bir menü gözükmüyor. İnternette, Advanced BIOS'ta Overcloking Performance Menu adında bir menü olduğunu öğrendim ancak benim BIOS'umda bu menü gözükmüyor. Kendi BIOS menümü ve internetten bulduğum olması gereken menünün fotoğraflarını ekliyorum.
- Hocam msi klonu olduğu için belki şu kısayol ile advacne bios aktive etmeniz gerekiyordur: CTRL + SHIFT + ALT + F2
- Bendeki cihazda undervolt protection vardı ve kendi bios ayarlarından kapatılamıyordu. Ben de şu videodaki çözümü uyguladım. Belki sizin de işinize yarar. Harici usb ile advanced bios ayarlarına erişim sağlayıp oradan yapıyorsunuz.

Son düzenleme:

pippo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrecan Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
- Hocam msi klonu olduğu için belki şu kısayol ile advacne bios aktive etmeniz gerekiyordur: CTRL + SHIFT + ALT + F2
- Bendeki cihazda undervolt protection vardı ve kendi bios ayarlarından kapatılamıyordu. Ben de şu videodaki çözümü uyguladım. Belki sizin de işinize yarar. Harici usb ile advanced bios ayarlarına erişim sağlayıp oradan yapıyorsunuz.
Hocam bu videoyu bende görmüştüm ama bazı yorumlarında bende işe yaramadı diyenler olmuş, sanırım son çare bu videoyu denemek kaldı.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Yağız DERELİ
Hocam bu videoyu bende görmüştüm ama bazı yorumlarında bende işe yaramadı diyenler olmuş, sanırım son çare bu videoyu denemek kaldı.
Undervolt protection kapatılınca throttlestop 9.7 sürümü ile çalışması lazım.

pippo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrecan Öztürk
Hocam dediğiniz kısayolla Advanced BIOS açılıyor evet ama gelen menüler arasında Overcloking Performance Menu gözükmüyor, o menü gözükse UV Protection'ı kapatacağım da o menüye erişemiyorum.

anakart ne hocam

power and performance da cpu power management ocntrol var ordada options var orda overclock kilidi olması laızm
Hocam dediğiniz kilidi daha önceden kaldırmıştım ama o kilidi kaldırmam sadece Overclock yapabilmeme izin verdi, Undervolt için herhangi bir etkisi olmadı.

Ekler

• Cpulockconfiguration.jpg
    Cpulockconfiguration.jpg
    74.8 KB · Hit: 3

pippo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrecan Öztürk
Hocam videodaki menülerden 2 tanesi çıkmadı, sadece alttaki 3 menü gözüktü.

Ekler

• e9fd34f6-7bc0-42f6-b874-1de940f5af40.jpg
    e9fd34f6-7bc0-42f6-b874-1de940f5af40.jpg
    108.8 KB · Hit: 2

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Yağız DERELİ
Top Bottom