I7 14700KF VS R7 9700X Hangisi Alınmalı ? Oyun ve Yayın

sadecekin

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
192
bu iki işlemciden hangisi alınmalı karar veremedim.

Amacım oyun ve yayın tarafında yoğun olacak biçimde kullanıcam. Şaun MSI PRO B760M-P anakartım var ölü soket olduğu için amd geçesim var ama 14700kf övende çok insan gördüm sizlere danışmak istedim.
AMD sisteme geçtiğimde MSI MAG B850 TOMAHAWK WİFİ modelini alıcam. İntel den devam edeceksem yeni bir anakart almayı düşünmüyorum

4070 süper kullanıyorum 650W silver+ psum var yeter mi beslemeye

Tartışmasız 9700x. En azından ikinci elde rahat edersiniz. Bütçe artabilirse bu rakamlara çıkmışken ikinci elde 7800x3d de alınabilir. Ben o paralara o işlemciyi almazdım.

İkinci soru için psu yeterli olur.

Tartışmasız 9700x. En azından ikinci elde rahat edersiniz. Bütçe artabilirse bu rakamlara çıkmışken ikinci elde 7800x3d de alınabilir. Ben o paralara o işlemciyi almazdım.

İkinci soru için psu yeterli olur.
7000 serisi baya bir ısınıyor benim phntom spirit yeter mi

bu iki işlemciden hangisi alınmalı karar veremedim.

Amacım oyun ve yayın tarafında yoğun olacak biçimde kullanıcam. Şaun MSI PRO B760M-P anakartım var ölü soket olduğu için amd geçesim var ama 14700kf övende çok insan gördüm sizlere danışmak istedim.
AMD sisteme geçtiğimde MSI MAG B850 TOMAHAWK WİFİ modelini alıcam. İntel den devam edeceksem yeni bir anakart almayı düşünmüyorum

4070 süper kullanıyorum 650W silver+ psum var yeter mi beslemeye
Ben 14700kf kullanıcısıyım ve 2k da kullanıyorum çok güzel işlemci tartışmasız ama Anakartın zayıf 14700k lar çok enerji çekiyor yük altinda bios guncellemesi sonrası bile 250 watt rahat buluyor(öncesinde 330 lari görüyordum ). 14600k için desen belki gerek olmazdı ama 14700k için anakarti degistirmen gerekir. Anakart mecbur değişecek zaten o yüzden AMD alman daha mantıklı. Ama şunun farkinda ol render işlerim hiç olmadı o konuda yorum yapamicam ama oyun konusunda ikisi arasında çok fark yok. 9800x3d de kullandım çözünürlük arttıkça işlemcinin etkisi azalıyor FPS de çok fark kalmıyor. İntel AMD ye göre çok enerji çektiği için güç kaynağında da sıkıntı yaşayabilirsiniz. AMD daha mantıklı geliyor özetle

Ben 14700kf kullanıcısıyım ve 2k da kullanıyorum çok güzel işlemci tartışmasız ama Anakartın zayıf 14700k lar çok enerji çekiyor yük altinda bios guncellemesi sonrası bile 250 watt rahat buluyor(öncesinde 330 lari görüyordum ). 14600k için desen belki gerek olmazdı ama 14700k için anakarti degistirmen gerekir. Anakart mecbur değişecek zaten o yüzden AMD alman daha mantıklı. Ama şunun farkinda ol render işlerim hiç olmadı o konuda yorum yapamicam ama oyun konusunda ikisi arasında çok fark yok. 9800x3d de kullandım çözünürlük arttıkça işlemcinin etkisi azalıyor FPS de çok fark kalmıyor. İntel AMD ye göre çok enerji çektiği için güç kaynağında da sıkıntı yaşayabilirsiniz. AMD daha mantıklı geliyor özetle
14400f halem yetiyor bende 2k kullwnıcısıyım lakin ilerde satmak için veya upgrade etmek için amd geçeceğim ve yayın açacağım. Yayında sanırım gpu seçeneği varmış lakin cpu çekirdekleri önemli mi bulamadım o nedenle yüksek çekirdek mi tercih etmeliyim yoksa 9700x çok uzun bir süre beni götürür mü bilemedim genelde fps odaklı oyun oynuyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece biraz yüksek ısıda çalılacaktır ama ısınmaya bağlı kapanma yaşamazsınız kesinlikle. Yükte amd işlemci 70-80 arasında gezer diye tahmin ediyorum.
7800x3d zen4 ama alacağım anakart zen5 destekli ve tam potansiyelde kullanmak için 9700x alacağım sanırım

i7 14700kf güzel bir işlemci, ama soğutabildiğin sürece. Ayrıca sağlam güç çekiyor, ölü soket olması da üstüne tuz biber oluyor.

1. elinizde LGA1700 set varken tutup da ilave masrafa girilerek amd'ye geçilmez. her tavsiye konusuna papağan gibi amd yazanlara itibar etmeyiniz. yeni sisteme geçecek adam için amd iyi.
2. 14700KF fiyatına göre çok iyi bir seçim ancak sahip olduğunuz anakart ve psu yetersiz.
3. PSU yükseltilerek 14600KF daha verimli bir tercih olur.

1. elinizde LGA1700 set varken tutup da ilave masrafa girilerek amd'ye geçilmez. her tavsiye konusuna papağan gibi amd yazanlara itibar etmeyiniz. yeni sisteme geçecek adam için amd iyi.
2. 14700KF fiyatına göre çok iyi bir seçim ancak sahip olduğunuz anakart ve psu yetersiz.
Dediğiniz doğru ama tüketimi 250W üstüne çıkan bir işlemci elektrik faturasına nasıl yansır emin değilim birde 14600kf için kaç W psu lazım

Ve anakartım o yükü kaldırabilecek güçte değil sanırım

7000 serisi baya bir ısınıyor benim phntom spirit yeter mi

Papağan gibi tekrarlamıyoruz. Adam zaten sana ne alayım diye sormamış 14700kf mi 9700x mi demiş. 14700kf de parasına göre iyi bir işlemci falan değil. İkinci elde de satarken yine fazladan zarar edecek. Psu değiştirmeden b650 + 9700x = 17000 civarı olur. Diğer Türlü de yine 17000 olacak.

Papağan gibi tekrarlamıyoruz. Adam zaten sana ne alayım diye sormamış 14700kf mi 9700x mi demiş. 14700kf de parasına göre iyi bir işlemci falan değil. İkinci elde de satarken yine fazladan zarar edecek. Psu değiştirmeden b650 + 9700x = 17000 civarı olur. Diğer Türlü de yine 17000 olacak.
Beni anlayan birisi sonunda ben işlemcimi satmak istediğimde saçma sapan zarar etmeden satmak ve ölü bir piyasaya sunmak istemiyorum

Araştırmama göre 14600kf için anakartımıda değiştirmem gerekiyormuş psumuda ve sıfır alacağım içn hesaplama yaptım 15k gibi bir fiyat ödemesi yapmam gerekiyor

Geri