Neler Yeni

I7 2600 ve GTX 960 Eski Sistem Performansı

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
Merhaba arkadaşlar yıllar önce topladığım bir sistem vardı elimde. Parçaları boşta duruyordu yeniden topladım ve kullanmaya başladım. Anakart dahil tüm bileşenlerin güncellemelerini yaptım. Windows 10 Home 64 Bit versiyonu ile kullanıyorum. Sistemden çok fazla bir şey beklemiyorum zaten eski olduğu için fakat konuya istinaden birkaç soru sormak istiyorum.

- Corsair K55 RGB klavyesi ve Corsair Katar PRO mouse kullanıyorum. Klavyenin ışıkları yanmıyor, mouse ışıkları yanıyor. Sizce desteklemiyor olabilir mi? yoksa klavyede mi bir sorun var.
- İlk açılış çok ağır ilerliyor, bu hız takılı olan HDD'den kaynaklı olabilir mi?
- Sistem DDR3 bellek destekliyor. (2x8) 16GB takılı. En fazla kaç Mhz hıza çıkarabilirim? Bu açılış hızına ve bilgisayarın genel hızına yardımcı olur mu? Şuan 1333Mhz de çalışıyor.
- Sisteme takılı olan bileşenleri marka, model (ram, hdd vs) bilgilerini sistemden görüntüleyebilir miyim?

Bilgisayarımın özellikleri aşağıda:
  • Anakart: ASUS H61M-PRO LGA1155
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
  • RAM: 16 GB DDR3
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX960 Gaming 2GB 128 Bit

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
663
İsim
Tuğra
Merhaba arkadaşlar yıllar önce topladığım bir sistem vardı elimde. Parçaları boşta duruyordu yeniden topladım ve kullanmaya başladım. Anakart dahil tüm bileşenlerin güncellemelerini yaptım. Windows 10 Home 64 Bit versiyonu ile kullanıyorum. Sistemden çok fazla bir şey beklemiyorum zaten eski olduğu için fakat konuya istinaden birkaç soru sormak istiyorum.

- Corsair K55 RGB klavyesi ve Corsair Katar PRO mouse kullanıyorum. Klavyenin ışıkları yanmıyor, mouse ışıkları yanıyor. Sizce desteklemiyor olabilir mi? yoksa klavyede mi bir sorun var.
- İlk açılış çok ağır ilerliyor, bu hız takılı olan HDD'den kaynaklı olabilir mi?
- Sistem DDR3 bellek destekliyor. (2x8) 16GB takılı. En fazla kaç Mhz hıza çıkarabilirim? Bu açılış hızına ve bilgisayarın genel hızına yardımcı olur mu? Şuan 1333Mhz de çalışıyor.
- Sisteme takılı olan bileşenleri marka, model (ram, hdd vs) bilgilerini sistemden görüntüleyebilir miyim?

Bilgisayarımın özellikleri aşağıda:
  • Anakart: ASUS H61M-PRO LGA1155
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
  • RAM: 16 GB DDR3
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX960 Gaming 2GB 128 Bit
1- Klavye ile alakalı (yazılımı falan varsa indirin)
2- Hdd kaynaklı (ssd alın)
3-Anakartınız 2200MHZ ye kadar destekliyor işlemciniz ise 1333 MHZ yani maximum 1333 MHZ ram kullanabilirsiniz
4-Görüntülüyebilirsin

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Klavye ile alakalı (yazılımı falan varsa indirin)
2- Hdd kaynaklı (ssd alın)
3-Anakartınız 2200MHZ ye kadar destekliyor işlemciniz ise 1333 MHZ yani maximum 1333 MHZ ram kullanabilirsiniz
4-Görüntülüyebilirsin
Sistem boştayken sıcaklık değerleri bu şekilde. Termal macun değiştirmeli miyim?

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    10.2 KB · Hit: 7

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
663
İsim
Tuğra
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç