Neler Yeni

i7 i5 i3 farkları nelerdir

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
melsa
bu konuda biraz cahilim neye göre bunları tercih ederiz farkları nelerdir

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Burada ayrıntılı açıklıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
melsa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,154
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
bu konuda biraz cahilim neye göre bunları tercih ederiz farkları nelerdir
Çok basit şekilde açıklarsak İ3 giriş İ5 orta İ7'de üst İ9 üstün üstü seviye olarak belirleyebiliriz.
İ3 günlük kullanım ve idare edecek derecede oyun deneyimi
İ5 iyi oyun deneyimi
İ7 ve İ9'lar gayet iyi oyun deneyimiyle beraber profesyonel alanlarda kullanılabilecek seviyede güçlü işlemciler.
Teknik detay ve aklına takılanalrı sorabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Bossurtucu
yok anlamadım bundan bişey anladım ama bişey anlamadım
kısaca intel i serisinde aynı nesil işlemcilerde i den sonrakı rakamı büyük olan daha güçlüdür nedeni ise bu tarz işlemciler yapılırken insan saçından yüzlerce hatta binlerce daha kısa uzunluklarda çalışılır ve bu işlemciler üretilirken hata payları ve kabul edilebilirlik vardır örneğin i9 daki hata i3 ten az kabul edilebilirlik daha fazla bu yüzden daha güçlü ve pahalı bende bu konu hakkında aşırı bilgiye sahip değilim 3. sınıf bir müh arkadaşım anlatmıştı

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
yok anlamadım bundan bişey anladım ama bişey anlamadım
Aynı zamanda o sayı yükseldikçe çekirdek sayısı da yükseliyor. Daha fazla çekirdek daha fazla görev dağılımı, işleme kolaylığı, ve yüksek performans demek. i3'te 4 kol varsa, i5'te 10 kol var, i7'de 20 kol var gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
melsa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bişey sorcam şimdi en yeni i3 işlemci mi iyi yoksa 11 yıl önce alınan i7 işlemci mi

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
bişey sorcam şimdi en yeni i3 işlemci mi iyi yoksa 11 yıl önce alınan i7 işlemci mi
En yeni i3 işlemci daha iyi. Attığım konuda da açıkladığım üzere nesil önemli bir etken.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu kısım:
Ve atlamamamız gereken bir konu da yüksek nesil düşük performans bir işlemci düşük nesil yüksek performans bir işlemciden daha performanslı olabilir. Mesela 13. nesil olan i3-13100 işlemci, 6. nesil olan i7-6700 işlemciden çok daha güçlüdür. Çünkü i7-6700 her ne kadar 7 sayısından dolayı güçlü gibi gözükse de bu güç seviyesi kendi nesli için geçerlidir. Aralarında 7 nesil var. Zaman geçtikçe teknoloji gelişiyor ve üretilen güçsüz işlemciler bile bir öncekinden çok daha güçlü hale geliyor. O nedenle bu yanılgıya düşmemek gerek.

Son düzenleme:
Top Bottom