melisakodal
80+
- Reaksiyon skoru
- 19
bu konuda biraz cahilim neye göre bunları tercih ederiz farkları nelerdir
forum.donanimarsivi.com
Çekirdek ve güç.bu konuda biraz cahilim neye göre bunları tercih ederiz farkları nelerdir
yok anlamadım bundan bişey anladım ama bişey anlamadımişlemcide ...nesil ne demek
arkadaşlar bu aralar ortamlarda felan konuşurken işlemcim i7 13.nesil i5 13.nesil vesayire vesayire duyumlar alıyorum peki bu nesil ne demek ne anlama geliyor?forum.donanimarsivi.com
Burada ayrıntılı açıklıyorum.
Çok basit şekilde açıklarsak İ3 giriş İ5 orta İ7'de üst İ9 üstün üstü seviye olarak belirleyebiliriz.bu konuda biraz cahilim neye göre bunları tercih ederiz farkları nelerdir
kısaca intel i serisinde aynı nesil işlemcilerde i den sonrakı rakamı büyük olan daha güçlüdür nedeni ise bu tarz işlemciler yapılırken insan saçından yüzlerce hatta binlerce daha kısa uzunluklarda çalışılır ve bu işlemciler üretilirken hata payları ve kabul edilebilirlik vardır örneğin i9 daki hata i3 ten az kabul edilebilirlik daha fazla bu yüzden daha güçlü ve pahalı bende bu konu hakkında aşırı bilgiye sahip değilim 3. sınıf bir müh arkadaşım anlatmıştıyok anlamadım bundan bişey anladım ama bişey anlamadım
Aynı zamanda o sayı yükseldikçe çekirdek sayısı da yükseliyor. Daha fazla çekirdek daha fazla görev dağılımı, işleme kolaylığı, ve yüksek performans demek. i3'te 4 kol varsa, i5'te 10 kol var, i7'de 20 kol var gibi.yok anlamadım bundan bişey anladım ama bişey anlamadım
En yeni i3 işlemci daha iyi. Attığım konuda da açıkladığım üzere nesil önemli bir etken.bişey sorcam şimdi en yeni i3 işlemci mi iyi yoksa 11 yıl önce alınan i7 işlemci mi
Ve atlamamamız gereken bir konu da yüksek nesil düşük performans bir işlemci düşük nesil yüksek performans bir işlemciden daha performanslı olabilir. Mesela 13. nesil olan i3-13100 işlemci, 6. nesil olan i7-6700 işlemciden çok daha güçlüdür. Çünkü i7-6700 her ne kadar 7 sayısından dolayı güçlü gibi gözükse de bu güç seviyesi kendi nesli için geçerlidir. Aralarında 7 nesil var. Zaman geçtikçe teknoloji gelişiyor ve üretilen güçsüz işlemciler bile bir öncekinden çok daha güçlü hale geliyor. O nedenle bu yanılgıya düşmemek gerek.