İçkinin zararları nedir?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

bikonuacipcikicam

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
15
bu forumdada öbür forumlardaki gizli hesaplarımdanda tanıştığım insanlardanda çevremdeki içmeyen yada bağımlı olmayan insanlardanda sürekli duyduğum kelime içmeyi bırak hani zararlı olduğunu biliyorum da kola hamburger gibi bir zararımı var yoksa daha ciddi sonuçlar doğurabilirmi onu merak etmeye başladım okuduğumu anlayamama gibi bir problemimde olduğu için direk burdan kısa ve öz cevaplarla öğrenmek istiyorum genelde karıştırarak içiyorum şarapla rakı gibi garip karışımlar yapıyorum bunlarında ayrı olarak bir zararı varmıdır

bu forumdada öbür forumlardaki gizli hesaplarımdanda tanıştığım insanlardanda çevremdeki içmeyen yada bağımlı olmayan insanlardanda sürekli duyduğum kelime içmeyi bırak hani zararlı olduğunu biliyorum da kola hamburger gibi bir zararımı var yoksa daha ciddi sonuçlar doğurabilirmi onu merak etmeye başladım okuduğumu anlayamama gibi bir problemimde olduğu için direk burdan kısa ve öz cevaplarla öğrenmek istiyorum genelde karıştırarak içiyorum şarapla rakı gibi garip karışımlar yapıyorum bunlarında ayrı olarak bir zararı varmıdır
ha bu arada bu eleman niye sürekli böyle konular açıyor diye soracak olursanızda açıklayayım normalde bu forumda farklı bir hesabım var ordan normal konular açıp normal konuşmalar yapıyorum burdan ise anonim kalmam gereken konular hakkında konuşuyorum

Öncelikle multi hesabın yasak olduğunu söylerek başlamak isterim. Alkol kullanımı uzun bir zaman diliminde ve düzenli bir şekilde kullanımı söz konusu olduğunda hem karaciğere zarar verir, yağlanma yapar hem de dopamin reseptörlerini bozar.

Öncelikle multi hesabın yasak olduğunu söylerek başlamak isterim. Alkol kullanımı uzun bir zaman diliminde ve düzenli bir şekilde kullanımı söz konusu olduğunda hem karaciğere zarar verir, yağlanma yapar hem de dopamin reseptörlerini bozar.
peki 18 yaş altı bireylere özellikle neden yasak?

Karaciğeri iflas ettirmesi, kalp ve mide hastalıkları yapması gibi durumlar söz konusu. Tabii bunlar günde bir kutu bira içmekle olacak şeyler değil. Su niyetine alkol tükettiğinde başına gelecek şeyler.

Fiziksel Zararlar:
Karaciğer:

Alkol, karaciğer hücrelerine zarar vererek yağlanmaya, hepatite ve siroza neden olabilir.
Kalp ve Damar Sistemi:
Kalp ritim bozukluklarına, damar kireçlenmesine, kalp yetmezliğine ve yüksek tansiyona yol açabilir.
Sindirim Sistemi:
Gastrit, ülser, mide iltihabı ve pankreatit gibi sorunlara neden olabilir.
Sinir Sistemi:
Sinir hücrelerini tahrip ederek sinir hastalıklarına, koordinasyon sorunlarına ve hafıza sorunlarına yol açabilir.
Diğer:
Bağışıklık sistemi zayıflar, vitamin emilimi bozulur ve cinsel sağlık sorunları yaşanabilir.
Ruhsal Zararlar:
Bağımlılık
: Alkol, fiziksel ve psikolojik bağımlılığa neden olabilir.
Ruhsal Sağlık Sorunları: Depresyon, anksiyete, panik atakları ve ruh hali değişimlerine yol açabilir.
Davranış Sorunları: Kendine zarar verme, kontrol kaybı ve sosyal uyum sorunları yaşanabilir.
Sosyal İlişkiler: Aile ve arkadaş ilişkilerinde sorunlar yaşanabilir.
Ayrıca:
Alkolün kısa vadede de susuzluğa, mide bulantısına ve koordinasyon kaybına neden olduğu bilinmektedir.
Aşırı alkol tüketimi, alkol zehirlenmesine ve hatta ölüme neden olabilir.
Alkol kullanımı, trafik kazası ve diğer kazalarını arttırır.

peki 18 yaş altı bireylere özellikle neden yasak?
Kullanıldığı zaman kendini kontrol edemediğin için bir çok olumsuz sonuç doğurabilir. Alkol etkisi ile istenmeyen şeyler yapılabilir. 18 yaşından küçük kişilerde hala çocuk sayıldığı için ve kendi başladına zaten resmi bir kurumda bir şey bile yapamadıkları için normal olarak kullanımı yasak. Örnek vermem gerekirse henüz reşit olmamış bir kişinin alkol kullanması sonucunda bir kaç kişi ölse bunun sorumlusu kim olucak? Bu kişi reşit olsa bile bu büyük bir problem ancak en azından bu kişi artık tek başına bir birey olarak sayılıyor.

Karaciğeri iflas ettirmesi, kalp ve mide hastalıkları yapması gibi durumlar söz konusu. Tabii bunlar günde bir kutu bira içmekle olacak şeyler değil. Su niyetine alkol tükettiğinde başına gelecek şeyler.
su niyetine cola ve ice tea ice tea ve cola niyetinede alkol tüketiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fiziksel Zararlar:
Karaciğer:

Alkol, karaciğer hücrelerine zarar vererek yağlanmaya, hepatite ve siroza neden olabilir.
Kalp ve Damar Sistemi:
Kalp ritim bozukluklarına, damar kireçlenmesine, kalp yetmezliğine ve yüksek tansiyona yol açabilir.
Sindirim Sistemi:
Gastrit, ülser, mide iltihabı ve pankreatit gibi sorunlara neden olabilir.
Sinir Sistemi:
Sinir hücrelerini tahrip ederek sinir hastalıklarına, koordinasyon sorunlarına ve hafıza sorunlarına yol açabilir.
Diğer:
Bağışıklık sistemi zayıflar, vitamin emilimi bozulur ve cinsel sağlık sorunları yaşanabilir.
Ruhsal Zararlar:
Bağımlılık
: Alkol, fiziksel ve psikolojik bağımlılığa neden olabilir.
Ruhsal Sağlık Sorunları: Depresyon, anksiyete, panik atakları ve ruh hali değişimlerine yol açabilir.
Davranış Sorunları: Kendine zarar verme, kontrol kaybı ve sosyal uyum sorunları yaşanabilir.
Sosyal İlişkiler: Aile ve arkadaş ilişkilerinde sorunlar yaşanabilir.
Ayrıca:
Alkolün kısa vadede de susuzluğa, mide bulantısına ve koordinasyon kaybına neden olduğu bilinmektedir.
Aşırı alkol tüketimi, alkol zehirlenmesine ve hatta ölüme neden olabilir.
Alkol kullanımı, trafik kazası ve diğer kazalarını arttırır.
benim gelişimini daha tamamlamamış organlar ağlıyor o zaman

su niyetine cola ve ice tea ice tea ve cola niyetinede alkol tüketiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benim gelişimini daha tamamlamamış organlar ağlıyor o zaman

Yaşın küçük anladığım kadarıyla ve su yerine kola tüketiyorum yazmışsın. Yapma güzel kardeşim. Bütün doktorlar bir tarafını yırtıyor kola sağlığa zararlı, alkol sağlığa zararlı, sigara sağlığa zararlı diye.

Yaşın küçük anladığım kadarıyla ve su yerine kola tüketiyorum yazmışsın. Yapma güzel kardeşim. Bütün doktorlar bir tarafını yırtıyor kola sağlığa zararlı, alkol sağlığa zararlı, sigara sağlığa zararlı diye.
14 yaşına geçen ay girdim

Aşırı alkol tüketiminde karaciğer yetmezliği, kan akışında yavaşlama ve benzeri şeyler ortaya çıkar.
Sigara kullanımı ise akciğerde kansere kadar götürüyor rahmetli dedemi ordan kaybettik.

içkinin yararı var ama az var aslında bizim oğretmemiz gereken şey içkinin zararı değilde kendimizi nasıl kontrol edeceğimiz olmalıydı zararını google yapsan bulursun zaten

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri