Neler Yeni

ID Cooling SE-206-XT i7 14700K'yı Soğutabilir Mi?

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Thermal Grizzly - Hydronaut termal macunu ile beraber i7 14700K'yı bu soğutucuyla kullanacağım. Kasam Lian Li Lancool 216 olacak ve içerisinde ekran kartı olmayacak. Ekran kartının olmaması da kasa içerisinin daha serin olmasına yarar diye düşünüyorum.
Yeterli soğutmayı sağlayabilir miyim bu şekilde?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Thermal Grizzly - Hydronaut termal macunu ile beraber i7 14700K'yı bu soğutucuyla kullanacağım. Kasam Lian Li Lancool 216 olacak ve içerisinde ekran kartı olmayacak. Ekran kartının olmaması da kasa içerisinin daha serin olmasına yarar diye düşünüyorum.
Yeterli soğutmayı sağlayabilir miyim bu şekilde?
noctua nh-d15s ile oyunlarda stabil tutabildi ama tam yükte cıks yemedi tutamadı.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne konuda soğutamaz, kaç dereceleri görür öyle 80+ 90+ dereceleri çok rahat görür mü yükte?
noctua nh-d15s ile oyunlarda stabil tutabildi ama tam yükte cıks yemedi tutamadı.
Bu soğutucu NH-D15S'den daha iyi diye biliyorum, öyle değil mi? Tam yüke yakın çalışacak işlemci hep. Server olarak kullanacağım 7/24 açık kalacak. Sıcaklığa faydası olur mu bilmem ama işlemcinin E çekirdeklerini büyük ihtimal devre dışı bırakacağım bios üzerinden. O çekirdekler çalışmadığından ısı derecesinde düşüş yaşatır mı, işe yarar mı?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Ne konuda soğutamaz, kaç dereceleri görür öyle 80+ 90+ dereceleri çok rahat görür mü yükte?

Bu soğutucu NH-D15S'den daha iyi diye biliyorum, öyle değil mi? Tam yüke yakın çalışacak işlemci hep. Server olarak kullanacağım 7/24 açık kalacak. Sıcaklığa faydası olur mu bilmem ama işlemcinin E çekirdeklerini büyük ihtimal devre dışı bırakacağım bios üzerinden. O çekirdekler çalışmadığından ısı derecesinde düşüş yaşatır mı, işe yarar mı?
değil kanka. nh-d15 ve d15s modelleri piyasada bulabileceğin en peek nokta gibi düşün fiyat farkındanda anlaşılıyor zaten. bu bile tutamıyorsa 360lık veya 420lik sıvı çözümlere yürümek gerekiyor. 10nm'nin hurmaları bunlar işte.

WhoCares

80+ Gold

acayip bir işlemci o görmesi mümkün birde oc felen düşünuyorsan sıvı soğutma gerekir

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
değil kanka. nh-d15 ve d15s modelleri piyasada bulabileceğin en peek nokta gibi düşün. bu bile tutamıyorsa 360lık veya 420lik sıvı çözümlere yürümek gerekiyor. 10nm'nin hurmaları bunlar işte.
Kocaman çift fanlı soğutucu daha mı etkisiz kalıyor noctua'nın slim soğutucusuna göre
Ekran kartı olmaması, ya da E çekirdeklerini kapatmak bir işe yaramaz mı soğukluk konusunda. Soğutucuyu değiştirme imkanım yok pek, bu soğutucuyla kullanacağım mecburi.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Kocaman çift fanlı soğutucu daha mı etkisiz kalıyor noctua'nın slim soğutucusuna göre
Ekran kartı olmaması, ya da E çekirdeklerini kapatmak bir işe yaramaz mı soğukluk konusunda. Soğutucuyu değiştirme imkanım yok pek, bu soğutucuyla kullanacağım mecburi.
nh-d15 ve d15s mi slim soğutucu anlayamadım? nh-d15s kullanıyorum kasa kapağım kapanmıyor da. ben e cores kapatarak veya undervoltla denemedim dümdüz teste soktum tam yükte işlemci bana ''kanka ben ısınıyorum galiba benim yüzüme bi su çalsana'' diyordu :)

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
nh-d15 ve d15s mi slim soğutucu anlayamadım? nh-d15s kullanıyorum kasa kapağım kapanmıyor da. ben e cores kapatarak veya undervoltla denemedim dümdüz teste soktum tam yükte işlemci bana ''kanka ben ısınıyorum galiba benim yüzüme bi su çalsana'' diyordu :)
D15S slim modeli değil mi normal NH-D15'in. Tek fanlı model ondan dolayı bu çift fanlıdan daha az performansı olur diye düşünüyordum

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
D15S slim modeli değil mi normal NH-D15'in. Tek fanlı model ondan dolayı bu çift fanlıdan daha az performansı olur diye düşünüyordum

nh15 vs s.jpg

pek slim gibi değil gibi dimi :) kanka 14700K kullanırsan bence riske atma hani amd tarafı olsa çoklu çekirdek unvdervol düşük nanometre ile dizginlerdin ama intel tarafı 10nm ile soğuk çalışarak performans ummak çok mantıksız geliyor bana.

Son düzenleme:

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Alıntıyı görüntüle

pek slim gibi değil gibi dimi :) kanka 14700K kullanırsan bence riske atma hani amd tarafı olsa çoklu çekirdek unvdervol düşük nanometre ile dizginlerdin ama intel tarafı 10nm ile soğuk çalışarak performans ummak çok mantıksız geliyor bana.
Hocam yanlış anladınız, tek fanlı olması kastediyorum. D15 olan model 2 tane 140mm D15S ise bir tane 140mm fan bulunduruyor.
D15S'de de 6 tane ısı borusu var Se-206-xt'de de 6 tane bakır ısı borusu var.
D15S ısı yayma kapasitesi 167W SE-206-ST ise 250W
SE-206-XT'de iki tane 120mm fan bulunmakta
Ben D15S'den daha performanslı olur umuduyla almıştım biraz çuvalladım o zaman :D

Top Bottom