Neler Yeni

ID-COOLING SE-214-XT RGB Montaj Sorunu

canyz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mehmet Can Yüzbaşıoğlu
Merhaba geçenlerde İ5-12400F işlemcim için ID-COOLING SE-214-XT RGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu (Random Spectrum Lighting) soğutucu aldım fakat soğutucuyu monte edecek plastik parçayı kutunun içerisinde bir türlü bulamadım , kullanım kılavuzuna baktım fakat parça orada da gözükmüyor. Acaba ben yanlış uyumsuz bir soğutucu mu aldım yoksa parça mı eksik ?
Eksik parça olan resim youtube'da bir videoya ait , bende olan parçalar ise bu şekilde.
NOT: Anakartım H610M-H
NOT: Saatli olan fotoğraf youtube videosundan bir fotoğraf.

çıkan parçalar.png
eksik parça.png

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Emir Deniz
LGA 1700 soketi gerekli. Aldığınız yerden isterseniz gönderirler. Bana göndermişlerdi.

Superman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barış ASİLTÜRK
Her iki fotoğraf size mi ait tam olarak çözemedim, iki fotoğrafta size aitse gereken tüm parçalar elinizde var bende bu gün taktım çünkü.

canyz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mehmet Can Yüzbaşıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
LGA 1700 soketi gerekli. Aldığınız yerden isterseniz gönderirler. Bana göndermişlerdi.
Bu soketi soğutucuyu aldığım yerden mi istemem gerekiyor ? yoksa sistemi aldığım yerden mi ? Sistemi hazır itopyadan almıştım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her iki fotoğraf size mi ait tam olarak çözemedim, iki fotoğrafta size aitse gereken tüm parçalar elinizde var bende bu gün taktım çünkü.
Hayır saatli olan fotoğraf youtube videosuna ait.

Burada LGA1700 Kit dahil yazıyor fakat göndermemişler sanırım.
1681406710732.png

Superman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barış ASİLTÜRK
Bu soketi soğutucuyu aldığım yerden mi istemem gerekiyor ? yoksa sistemi aldığım yerden mi ? Sistemi hazır itopyadan almıştım.

Hayır saatli olan fotoğraf youtube videosuna ait.
Okay, saatli olan fotoğraftaki gibi olmasada olur. Bende de çıkmadı şuan ilk fotoğrafta olan parçalar ile montajını yaptım kullanıyorum.

canyz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mehmet Can Yüzbaşıoğlu
Okay, saatli olan fotoğraftaki gibi olmasada olur. Bende de çıkmadı şuan ilk fotoğrafta olan parçalar ile montajını yaptım kullanıyorum.
Fakat montaj yaparken işlemci ile soğutucu arasında baya bir fark geliyor ben beceremedim sanırım nasıl montaj yapıldığını anlamadım gitti.

utqq_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Utku
Merhaba geçenlerde İ5-12400F işlemcim için ID-COOLING SE-214-XT RGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu (Random Spectrum Lighting) soğutucu aldım fakat soğutucuyu monte edecek plastik parçayı kutunun içerisinde bir türlü bulamadım , kullanım kılavuzuna baktım fakat parça orada da gözükmüyor. Acaba ben yanlış uyumsuz bir soğutucu mu aldım yoksa parça mı eksik ?
Eksik parça olan resim youtube'da bir videoya ait , bende olan parçalar ise bu şekilde.
NOT: Anakartım H610M-H
NOT: Saatli olan fotoğraf youtube videosundan bir fotoğraf.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

gri metal olan parçayı takacaksınız hocam

bundan bakarak yapabilirsiniz parçalar aynı

Superman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barış ASİLTÜRK
Hocam 1.fotoğraftaki o büyük siyah parçayı anakartın arkasına bantlarını çıkartıp yapıştırın ve deliklerden vidayı geçirin.
2. adım Anakartın ön yüzünü çevirip o gri vida tutucuları 4 tane vida yerine atın.
3. Adım 2 adet ayrı olan metal aparatı gri vida tutucuların üzerine koyup, içlerinden vidayı geçirin. O metal olan parçaların ortasında vida şeklinde çıkıntı olacak, çıkıntılı olan taraf kule tipi soğutucuyu montajlamanız için gerekecek, montaj yönünü bu şekilde anlayabilirsiniz.
4. Çıkan termal macunu sürün, kule tipi soğutucunun altındaki bantı çıkartın ve o metal aparatların üzerinde bulunan çıkıntıya oturtarak, bahsettiğim o metal üzerindeki çıkıntı vidalarını, soğutucunun kenarlarında bulunan vidalarla denk getirerek sıkın işlem bu kadar sonra fanı takınız.

Yapamazsanız bir şekilde görüntülü iletişime geçebileceğimiz bir yöntem bulalım size yardımcı olayım, :D bendede argb girişi yok fanın ışıkları yanmıyor mesela :D

canyz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mehmet Can Yüzbaşıoğlu
gri metal olan parçayı takacaksınız hocam

bundan bakarak yapabilirsiniz parçalar aynı
Çok teşekkürler.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,616
İsim
ismail
type a ve b olarak ayrılıyordu diye hatırlıyorum siyah aparat çıkmıyor senin versiyonda zaten

Top Bottom