SE-224-XT-R tercih ederdim ben aynı durumda olsam.
810 gram ağırlığında, T6 Ultra'dan daha ağır.
Dahili fanı T6 Ultra'nın o gürültülü fanlarını tokatlar.
Bakır borular alüminyum kaplamalı.
Dahili macunu 10.5 W/MK. T6 Ultra'dan çıkan macun 6,7 W/MK olmasına rağmen kalitesiz bir macun. Aynı macunu kullanma fırsatım oldu, 1 ayda kurudu macun.
Marka olarak ID Cooling daha iyi. Snowman ile bir sorun yaşasan, ID Cooling kadar hızlı cevap alamazsın.
B460 anakart kısıtlaması yüzünden OC yapamıyorum, işlemcinizin TDP değeri 180W'ın altındaysa benimle benzer sonuçları alırsınız. Tabii kasanızın hava akışı da önemli.
B460 anakart kısıtlaması yüzünden OC yapamıyorum, işlemcinizin TDP değeri 180W'ın altındaysa benimle benzer sonuçları alırsınız. Tabii kasanızın hava akışı da önemli.
Ürünü Morhipo üzerinden 219 TL'ye aldım. Cumartesi günü elime ulaştı ve o günden beri aktif olarak kullanıyorum.
10600KF işlemci ile kullanıyorum, 125W TDP'si var.
İlk izlenimlerim: Kutu içeriği beni çok şaşırttı, bu fiyata aldığım bir soğutucu fan hariç neredeyse tamamen alüminyum. Soğutucuyu elime aldığım zaman o kaliteyi çok rahat bir şekilde hissettirdi. Yanında gelen fan çok güçlü ve kaliteli, ışık seviyesi de ortalama diyebilirim. LGA 1200 sokete takarken hiç zorlanmadım, zaten montajı o kadar kolaylaştırmışlar ki 1 dakika ya sürdü ya sürmedi. Yanında 10.5m-Wk iletkenliğe sahip ID-TG25 geliyor, ancak ben Çin'den aldığım 14.3m-Wk'lık macunu kullanıyorum. Aksesuar kısmı doluydu, fotoğrafını çekemedim ancak sırf ek fan eklenirse diye adamlar 2 adet ek aparat bile koymuş. Her konuda dolu dolu bir soğutucu.
İşlemci boşta 20-25 derece arasında, bunu da eklemiş olayım.
Oyunlara gelecek olursak: RDR 2, Valorant ve CS:GO gibi işlemciye yük bindiren oyunları oynadım, maalesef ekran görüntüsü alacak zamanım olmadı ancak hatırladığım değerler şu şekilde:
RDR 2: 20 dakikalık oynayışta 49 derece ortalama.
Valorant: 1 oyun attım ve 45 derece ortalama.
CS:GO: 47-48 derece ortalama.
(Eğer merak ettiğiniz oyun veya test var ise yazarsanız yapabilirim)
Ürün şu anda 219 TL'ye alınabiliyor ve bu bütçe için bence en iyi tercih. Daha öncesinde HD3.0 kullandım ve incelemesini de yaptım. Tabii HD3.0 ile R5 3600 kullanmıştım, 10600KF 2 kat TDP'ye sahip bunu unutmamak lazım. Prime95 harici diğer testler + oyunlarda 5-10 derece kadar daha iyi soğutma performansı var.