İdeal monitör parlaklığı kaç olmalı?

NespaY

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,607
Monitörün ayarlarına ilk defa girdim parlaklık ayarına baktığımdaysa 100 dü onu 100 olarak bırakmam mı lazım yoksa 40-50 lere falan mı çekmeliyim? Fps oyunlarıyla aram iyi.

Monitörün ayarlarına ilk defa girdim parlaklık ayarına baktığımdaysa 100 dü onu 100 olarak bırakmam mı lazım yoksa 40-50 lere falan mı çekmeliyim? Fps oyunlarıyla aram iyi.
Tamamen sana bağlı. Ben %0'da kullanıyorum mesela.

Keyfine kalmış bişey

Ben sabahları 70 de kullanıyorum.Geceleri 10'a kadar düşürüyorum.

monitöre göre değişen bir durum bu. monitorunun maksimum parlaklik degeri yuksekse rahatsiz edebilir. benim monitorun parlakligi cok yuksek olmadigi icin hep 100 kullaniyorum

Full karanlık ortamda 50 parlaklık 25 kontrast
gündüz 100e 60

Sabahları %55-70 arası kullanıyorum. Film, dizi, anime izlerken sabit %60. Şahsen geceleri ekstra bir ışık kaynağı olmadan kullanmamaya özen gösteriyorum, eğer ekstra ışık yoksa gece ışığı moduyla en kısık parlaklıkta kullanıyorum.

Aynen, ben de parlaklığı %0 olarak kullanıyorum. Bende mavi ışık filtresi de açık ve %50'de. Niyeyse gözümü alıyor.
Bana da %0 fazla geliyor.
Chrome'de özel eklenti ile karanlık mod kullanıyorum :D

Geri