Neler Yeni

🔥İndirim İhyaü Ulumiddin Din 4 Kitap Sert Kapak 660 TL!

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ve İhyaü Ulumiddin ne?İlk kez duydum böyle bir şeyi.Aciklayan olursa sevinirim.(Din kitabı diyip geçmeyin) Ne anlatıyor, her mezhepten insan okuyabilir mi?Bu gibi soruların cevaplarını almak istiyorum.
İhyau Ulumiddin, Allah'ı unutan Müslümanları ıslah etmek amacıyla yazılmış bir kitap olarak biliyorum ben. Gazali kendi atıflarıyla insana ahlaki ve psikolojik olarak eğitim veriyor. Her kitabında dinin farklı yönlerine değiniyor.

Robius

80+ Bronze
Gazali, Kuran-ı Kerim'i yetersiz mi bulmuş da bunu yazmış acaba?

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Dax Saz
Hayatta en hakiki mürşit(doğru yol gösterici) ilimdir fendir, ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir.

M.K. Atatürk

Son düzenleme:

haglam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Ali
Hayatta en hakiki mürşit(doğru yol gösterici) ilimdir fendir, ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir.

M.K. Atatürk
Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle birbirine karıştırmamaya özellikle çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz.

M.K. Atatürk

• Hahaha
Reaksiyonlar: Ilar

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Ben beğenip geçiyorum ilgimi çekmezse ne ağladınız arkadaş işinize gelse özgürlük diyorsunuz...

Furkanozr

80+ Silver

TamerKs

80+ Silver
Gazali, Kuran-ı Kerim'i yetersiz mi bulmuş da bunu yazmış acaba?
Bir insanın zekası, verdiği cevaplardan değil; soracağı sorulardan anlaşılır.
-Albert Einstein

Zekanızı ortaya atacak sorular sormayın, kitap okuyanlara rezil oluyorsunuz.

Coolpanda

80+ Silver
Ve İhyaü Ulumiddin ne?İlk kez duydum böyle bir şeyi.Aciklayan olursa sevinirim.(Din kitabı diyip geçmeyin) Ne anlatıyor, her mezhepten insan okuyabilir mi?Bu gibi soruların cevaplarını almak istiyorum.
"Beyazid-i Bistami’yi bir kere görmen Allah’ı yetmiş defa görmenden daha hayırlıdır." (İmam Gazali, İhyau-i Ulumiddin, IV/610.)

Bu kitap, kendisinden faydanılacak bilgiler barındırdığı gibi, maalesef zayıf ve uydurma hadisler ile tasavvufi anlayış içermektedir. Tevhidi bilen bir müslüman bu yanlışları eleyebilir ancak dinde ilim sahibi olmayan insanlar bu kitapta yer alan akideye taalluk eden yanlışları ayırt edemez ve imanını asla koruyamaz. Kısacası islam dininden nasibi almamış, ayrı bir din olan tasavvufa mensup kişilerin severek okuyacağı bir kitaptır. Üstteki kitaptan yaptığım alıntıyı kitabın içeriğini değerlendirmek için referans olarak kullanabilirsin.

Üstte yaptığım alıntı günümüzdeki tarikatçıların dini olan tasavvuf inancıdır. Zira tasavvufta şeyh huzurunda bir an beklemek yine Allah huzurunda 150 sene ihlâslı ibadetten hayırlıdır denmektedir, Haşa.

Son düzenleme:

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
"Beyazid-i Bistami’yi bir kere görmen Allah’ı yetmiş defa görmenden daha hayırlıdır." (İmam Gazali, İhyau-i Ulumiddin, IV/610.)

Bu kitap, kendisinden faydanılacak bilgiler barındırdığı gibi, maalesef zayıf ve uydurma hadisler ile tasavvufi anlayış içermektedir. Tevhidi bilen bir müslüman bu yanlışları eleyebilir ancak dinde ilim sahibi olmayan insanlar bu kitapta yer alan akideye taalluk eden yanlışları ayırt edemez ve imanını asla koruyamaz. Kısacası islam dininden nasibi almamış, ayrı bir din olan tasavvufa mensup kişilerin severek okuyacağı bir kitaptır. Üstteki kitaptan yaptığım alıntıyı kitabın içeriğini değerlendirmek için referans olarak kullanabilirsin.

Üstte yaptığım alıntı günümüzdeki tarikatçıların dini olan tasavvuf inancıdır. Zira tasavvufta şeyh huzurunda bir an beklemek yine Allah huzurunda 150 sene ihlâslı ibadetten hayırlıdır denmektedir, Haşa.
Gazali nin eserinde yer alan bu sözün maksatı, arkası ve önü nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Ercan GÖKÇEN
boş işler

Hasan344

80+ Gold
sanki cemaat yurdundaymışız gibi paylaşımlar yapıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

teknoloji forumundaki bi adamın sıcak fırsatlarda her gün din kitabı görmesi mi gerekiyor bak ben neler paylaşmışım sıcak fırsatlarda
Hayır giyim ürünleri falanda paylaşılıyor. İster din kitabı paylaşır ister baska bir şey. Sizin gibilerin buralarda kudurmasi beni çok güldürüyor.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom