İki seçenek arası yardım istiyorum

imemircan

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
498
Selamlar, RX 5500XT 8GB ekran kartına sahibim. 144HZ monitörüm ve animasyonlu wallpaper'ım olduğu için vram kullanılıyor ve bu da sıcaklığı arttırıyor maalesef. Sizce sıcaklık ortalama olarak 65-68 derece arasında mı gezsin yoksa fanlar yüzde 24'te mi dönsün hep ve sıcaklık 55 derece falan mı olsun ? Sizce hangisi daha mantıklıdır uzun ömürlük ve performans kaybı yaşamamak adına.

%24 fanın fanlara zarar vereceğini veya ömrünü kısaltacağını düşünmüyorum. Yüksek ısıdan iyidir bence.

Fan otomatikte mi yoksa %24 dediğin senin manuel ayarın mı ?

Fan otomatikte mi yoksa %24 dediğin senin manuel ayarın mı ?
şöyle ki; amd nin programında performans tarafında şöyle bir seçenek var fotoğrafı koydum. hız aşırtmayı seçtiğim zaman ekran kartı ısısı düşüyor ama fanlar daha çok çalışıyor. Yani mesela x adlı oyunda varsayılanda iken fanlar %40 ve 72 derece ise bu sefer fanlar %55-60 ve sıcaklık 62 64 oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şöyle ki; amd nin programında performans tarafında şöyle bir seçenek var fotoğrafı koydum. hız aşırtmayı seçtiğim zaman ekran kartı ısısı düşüyor ama fanlar daha çok çalışıyor. Yani mesela x adlı oyunda varsayılanda iken fanlar %40 ve 72 derece ise bu sefer fanlar %55-60 ve sıcaklık 62 64 oluyor.
ve masaüstünde yüzde 24 e alıyor. (bu arada bu ayarı seçtim çünkü 75 dereceye ulaşmış

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    183.6 KB · Hit: 16
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,021
Üyeler
190,497
Son üye