Neler Yeni

İki sistem arasında kararsız kaldım.!!

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yayın veya render düşünmüyorum. Yazılım ve borsa ile ilgileniyorum. Single core değeri iyi olduğu için 5600x düşünüyorum.
Ayrıyetten oyun oynadığım için 5 5600x besleyebileceği kanısındayım.

İki sistem arasında sadece monitör ekran kartı ve ekran kartına bağlı olarak psular değişik

Rtx 3070 , 280hz ıps 27" 1ms , xpg 750
Rtx 3080 , 170hz va 27" 0,5ms , rm850

3080'li sistem 3k daha fazla tutuyor. Sistemi aslında 3080 olarak dizmiştim fakat arasındaki performans farkına değer mi ? Yada gerek var mı? Bir defa alıp uzun yıllar kullanacağım. Valorant,cs,six,gta v ve hikaye modlu oyunlar oynuyorum. Fakat çoğunlukla fps tarzı oynuyorum. İşlerim gereği zamanımın büyük bir kısmı pc başında geçiyor. Sizce bu iki sistem arasında hangisini tercih etmeliyim. Bu sistem ile ilgil olarak intel ve amd hakkındaki fikrinizi de belirtir misiniz? 2800 seviyesinde 5600x intelin bence önüne geçiyor (muadiline göre)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdiden teşekkür ederim.
Sana önerim AMD 6800 XT almandır. RTX 3080'i rahat geçiyor RTX kapalı. RTX açıkken mağlum yeni RT çekirdekleri geldiği için biraz performanssız. XPG CORE REACTOR 750W almanı öneririm PSU olarak A+ Tier bölümünde en kaliteli PSU sıralamasında. Oynadığın oyuna göre seç derim monitörü fakat ben olsam 2K alırdım bu sisteme FPS oyunu oynasam bile. 2K çözünürlükte 6800 XT'yi rahat besler 5600X. 1080P'de maalesef besleyemez.

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Sana önerim AMD 6800 XT almandır. RTX 3080'i rahat geçiyor RTX kapalı. RTX açıkken mağlum yeni RT çekirdekleri geldiği için biraz performanssız. XPG CORE REACTOR 750W almanı öneririm PSU olarak A+ Tier bölümünde en kaliteli PSU sıralamasında. Oynadığın oyuna göre seç derim monitörü fakat ben olsam 2K alırdım bu sisteme FPS oyunu oynasam bile. 2K çözünürlükte 6800 XT'yi rahat besler 5600X. 1080P'de maalesef besleyemez.
Düşünmedim değil fakat dlss teknolojisi ve yeni mobile serisi ile duyrulan özelliğin yakında desktop serisine de gelme olasılığı ve rtx performansında 3080'in açık ara önde olmasını ve benim açımdan daha ağır basmasına neden oluyor.

Rtx teknolojisi göz ardı edilecek bir teknoloji olduğunu düşünmüyorum. Gitgide yaygınlığı arttığını düşündüğümde amd işlemcide beni hiç düşündürmüyor fakat ekran kartında düşündürmesi bile benim açımdan biraz sıkıntı.6800xt ve 3080 hakkında forum açmıştım. Orada 3080 tercih etmem söylenmişti.uzun bir aradan sonra 6800xt hakkında fikir belirtilmesi şaşırmatı değil.

Değerlendireceğim bu konuyu da tekrardan teşekkürler..

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Düşünmedim değil fakat dlss teknolojisi ve yeni mobile serisi ile duyrulan özelliğin yakında desktop serisine de gelme olasılığı ve rtx performansında 3080'in açık ara önde olmasını ve benim açımdan daha ağır basmasına neden oluyor.

Rtx teknolojisi göz ardı edilecek bir teknoloji olduğunu düşünmüyorum. Gitgide yaygınlığı arttığını düşündüğümde amd işlemcide beni hiç düşündürmüyor fakat ekran kartında düşündürmesi bile benim açımdan biraz sıkıntı.6800xt ve 3080 hakkında forum açmıştım. Orada 3080 tercih etmem söylenmişti.uzun bir aradan sonra 6800xt hakkında fikir belirtilmesi şaşırmatı değil.

Değerlendireceğim bu konuyu da tekrardan teşekkürler..
Açıkçası RTX manyağı ben değilim yani. Siz RTX çok istiyorsanız alın ama dediğim gibi 6800 XT VRAM avantajı W başına düşen performans miktarı çok daha iyi ki bunla yetinse iyi fiyat farkı da var.

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Açıkçası RTX manyağı ben değilim yani. Siz RTX çok istiyorsanız alın ama dediğim gibi 6800 XT VRAM avantajı W başına düşen performans miktarı çok daha iyi ki bunla yetinse iyi fiyat farkı da var.
:) bir forum konusu daha geliyor gibi..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,279
Üyeler
165,324
Son üye
melihkaya
Top Bottom