Neler Yeni

İkinci el iPhone 7 almak mantıklı mıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Yılmaz
Bütçe
2000
2. el temiz bir iPhone 7 almak mantıklı mıdır, alırken özellikle neye dikkat etmek gerekir, ne kadar süre götürür?
Bütçe 2000₺

En İyi Cevap
Eğer gerçekten temizse ve sadece iOS isteniyorsa alınır, mantıklıdır. Muhtemelen 32GB'lığını alacaksınız, bu kapasitenin size yetip yetmeyeceğine doğru bir şekilde karar vermeniz gerekiyor. Zira iPhone'lara MicroSD kart takamadığımız için kapasite yükseltme şansımız yok.

Güncellik konusuna gelirsek bu yıl 6S'ler iOS 15'i aldı ve muhtemelen son güncellemesi oldu. Seneye eylül ayında 7'ler iOS 16'yı alır ve muhtemelen son güncellemesi olur. 1 yıl da son iOS sürümüyle sorunsuz gitse ortalama 2 yıl kullanım ömrü var diyebiliriz kabaca. Tabii Apple bir sürpriz yapar belki bir güncelleme daha verir, o zaman ömrü daha uzun olur.

Alırken dikkat etmeniz gereken çok fazla unsur var. Bir tanıdıktan almıyorsanız, o cihazın geçmişini bilmiyorsanız...
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ahmet Yıldız
Discord
all eyez on me'#2673
takip, bende aynı şekilde almayı düşünüyorum

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Çoğunun bataryası bitik ,Touch ID'si problemli oluyor bu iki faktöre dikkat edin.
Mümkünse de almanızı önermem,2000TL bütçe ile hem depolama kapasitesi düşük bir ürün alacaksınız hem de muhtemelen yukarıdaki iki sorundan birine sahip olan bir ürüne denk geleceksiniz.

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
iphone 7 güzel bir telefon fakat üstteki arkadaşın dediği gibi bataryası bitik yada değiştirilmiş bulabilirsiniz %90 ihtiamlle böyle olacaktır çünkü 2016 yılında çıkmış olan bir telefonun sağlklı bir bataryaya sahip olacağını sanmıyorum.
İphone 7 batarya süresi 3 saat falan anca yetiyor sadece sosyal medya kullansan bile. hem batarya 1960 mAh çok düşük kalıyor zaten , günümüzde 4000mah ve üstü bataryalar kullanılıyor.
Bir diğer sorun da touch ıd problemi .
Bu devirde o paranı iphone 7 gibi bir cihaza harcamanı önermem,
İphone serisinde İphone X ten aşağı telefonların alınmaması gerektiğini düşünüyorum,
İllaki iphone alıcam dersen çıtayı biraz yükseltip 8 ve 8plus modellerine yönelmeni öneririm onlar anca kurtarır

şahin doğan

80+ Platinum
iphone 7 güzel bir telefon fakat üstteki arkadaşın dediği gibi bataryası bitik yada değiştirilmiş bulabilirsiniz %90 ihtiamlle böyle olacaktır çünkü 2016 yılında çıkmış olan bir telefonun sağlklı bir bataryaya sahip olacağını sanmıyorum.
İphone 7 batarya süresi 3 saat falan anca yetiyor sadece sosyal medya kullansan bile. hem batarya 1960 mAh çok düşük kalıyor zaten , günümüzde 4000mah ve üstü bataryalar kullanılıyor.
Bir diğer sorun da touch ıd problemi .
Bu devirde o paranı iphone 7 gibi bir cihaza harcamanı önermem,
İphone serisinde İphone X ten aşağı telefonların alınmaması gerektiğini düşünüyorum,
İllaki iphone alıcam dersen çıtayı biraz yükseltip 8 ve 8plus modellerine yönelmeni öneririm onlar anca kurtarır
verdiğin çoğu bilgi yanlış touch ıd sorunu telefonun tamir görüp görmemesi ile alakalı telefonun kronik sorunu falan değil yani touch ıd problemi diye bir şey yok 3 saat çok abartı elimde olan 5s bile youtube ve instagram da 4 saat ekran süresi veriyor ios un mAh değeri ile androidin mAh değeri karşılaştırılmaz

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Eğer gerçekten temizse ve sadece iOS isteniyorsa alınır, mantıklıdır. Muhtemelen 32GB'lığını alacaksınız, bu kapasitenin size yetip yetmeyeceğine doğru bir şekilde karar vermeniz gerekiyor. Zira iPhone'lara MicroSD kart takamadığımız için kapasite yükseltme şansımız yok.

Güncellik konusuna gelirsek bu yıl 6S'ler iOS 15'i aldı ve muhtemelen son güncellemesi oldu. Seneye eylül ayında 7'ler iOS 16'yı alır ve muhtemelen son güncellemesi olur. 1 yıl da son iOS sürümüyle sorunsuz gitse ortalama 2 yıl kullanım ömrü var diyebiliriz kabaca. Tabii Apple bir sürpriz yapar belki bir güncelleme daha verir, o zaman ömrü daha uzun olur.

Alırken dikkat etmeniz gereken çok fazla unsur var. Bir tanıdıktan almıyorsanız, o cihazın geçmişini bilmiyorsanız şahsen 2. ele karşıyım. Ama yine de dikkat etmeniz gereken şeylerden aklıma gelenleri yazayım.

1) Kozmetik olarak derinlemesine inceleyin. Vuruk kırık var mı. Ekranda çatlak var mı. Kamera lensinde çizik var mı. Tuşlarda sallanma var mı.
2) Mutlaka faturalı bir cihaz alın. Faturasını kaybettim, zaten garantisi bitmişti attım, faturayı napacan falan diyen birinden ürün almayın. Faturanın olması güven faktörünü artırmasının yanında yarın öbür gün garantiye bir işiniz düşerse faturasını isteyebilirler.
3) Telefonun IMEI'sini e-devlet'e girip BTK'dan kontrol edin.
4) Touch ID'nin sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmadığına bakın.
5) Hem arka hem ön kamerayla örnek fotoğraflar çekin, lens önünde bir leke veya fotoğrafta buğulu-pembe renkli bir alan kalıp kalmadığına bakın.
6) Pil sağlığını kontrol edin. %80'in altında olmamasına dikkat edin. Bir de ipucu vereyim, örneğin "pili 1,5 yıl önce yetkili serviste değiştirdim" diyen birinin pil sağlığı hâlâ %100 görünüyorsa muhtemelen yan sanayi pil takılmıştır.
7) Bunu çoğu satıcı kabul etmeyecektir ama yanınızda bilgisayar götürüp 3uTools programına bağlamak istediğinizi söyleyin. Orada ekran, touch id, kamera, pil gibi donanımsal birimlerin değiştirilip değiştirilmediği seri numarasından ortaya çıkacaktır. Onları kontrol edin ve satıcının söylediğinin aksine bir değişim olup olmadığına bakın.
8) Ekran kilidini açmak istediğinizi söylediğinizde şifresi "unutulmuş" bahanesini sunanlardan uzak durun. Muhtemelen çalıntı telefonu itelemeye çalışıyordur.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkinci el ürünlerin belirsizliği kafamı çok karıştırmıştı, cevaplarınız ile iyice vazgeçtim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,047,795
Üyeler
166,269
Son üye
alpergngr