Neler Yeni

İKTİDAR TARAFINDAN SAKLANAN EĞİTİM SİSTEMİNDE BÜYÜK SORUNLAR 🚨

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Bahsettiğin şeyleri biliyorum ravi zincirini de mütevatiri de ne dediğini anlıyorum ancak anlatamadığım şey şu;

Kur'anda hiçbir ek kaynak gerekmediği zaten yazıyor bak sende kabul ediyorsun peygambere itaat edin ayetinden yepyeni bir kaynak çıkartıyorsun sorunda biraz buradan kaynaklanıyor. Hadisler bir kaynaktır ve Kuranın ek bir kaynağa ihtiyacı olmadığını söylediği tonla ayet var. Bu noktada anlaşamıyoruz. Dediğim gibi eğer hadisler çok önemli bir kaynaksa neden peygamber döneminde hadis yazmak yasaktı? ya da 4 halife döneminde neden tüm yazılan hadisler toplatıldı ve yakıldı? Çünkü komple yeni bir din çıkartmaya çalışıyorlardı 300 sene boyunca kulaktan kulağa geçen cümlelerin değişmemiş olma ihtimali var mı sence?
Söylediğim kaynağa bakarsan hocam hiç değişmeden aktarılıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oh be rahatladık galiba
Yok buradayım hala sadece uyarı aldım

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Umut Yıldız
Uyarı aldın devam etme artık yat uyu abim

Hizli karar veriyorsun bende umide kapiliyorum sonra
Keşke engeleselerdi bunu

Uyarı aldın devam etme artık yat uyu abim

Hizli karar veriyorsun bende umide kapiliyorum sonra
Ayn kral doğru diyorsun

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Söylediğim kaynağa bakarsan hocam hiç değişmeden aktarılıyor
Bahsettiğin kaynağı da zamanında okudum Kuranla çelişen çok şey var:

Bir kadın, sahip olduğu bir kedi yüzünden veya onu bağlaması yüzünden cehenneme girdi: Elin de tuttuğu bu kediye ne yiyecek vermişti ve ne de onu, yeryüzündeki haşaratı yemesi için serbest bırakmıştı; nihayet kedi, açlıktan ölmüştü.

Peygamber Kurana göre ölümden sonra ne olduğunu bilemez yani bu kaynakta da çok çelişen hadis var ve bahsettiğin hadisler iddia edilene göre çok yakın bir tarihte yazılmış yani bunda bile yanlış bilgi varsa hiçbir hadisin güvenilir olmadığı sonucuna varabiliriz

"De ki: Ben kendime bile Allah’ın dilediğinden başka bir fayda ve zarar verecek güce sahip değilim. Eğer gaybı bilseydim, elbette daha çok hayır yapardım ve bana hiçbir kötülük dokunmazdı. Ben sadece inanan bir kavme uyarıcı ve müjdeleyiciyim." (A'raf 7:188)

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Bahsettiğin kaynağı da zamanında okudum Kuranla çelişen çok şey var:

Bir kadın, sahip olduğu bir kedi yüzünden veya onu bağlaması yüzünden cehenneme girdi: Elin de tuttuğu bu kediye ne yiyecek vermişti ve ne de onu, yeryüzündeki haşaratı yemesi için serbest bırakmıştı; nihayet kedi, açlıktan ölmüştü.

Peygamber Kurana göre ölümden sonra ne olduğunu bilemez yani bu kaynakta da çok çelişen hadis var ve bahsettiğin hadisler iddia edilene göre çok yakın bir tarihte yazılmış yani bunda bile yanlış bilgi varsa hiçbir hadisin güvenilir olmadığı sonucuna varabiliriz

"De ki: Ben kendime bile Allah’ın dilediğinden başka bir fayda ve zarar verecek güce sahip değilim. Eğer gaybı bilseydim, elbette daha çok hayır yapardım ve bana hiçbir kötülük dokunmazdı. Ben sadece inanan bir kavme uyarıcı ve müjdeleyiciyim." (A'raf 7:188)
Rum Suresi'nin 3. ayetinde, Rumlar'ın “Dünyanın en alçak yerinde” yenildikleri belirtilir. Peygamber gelecekten haber verip mucizeler sergileyebilir bunu kendinden değil Allahın ona verdiği güç ile yapar yani bilmiş oluyor

Aga nolur git bizi sinir hastası ettin
Engelle geç boş konuşmanın alemi yok

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Meto
Arkadaşlar ben Yazilim mühendisi olacam napim ben türevi insan anatomisini yok atom parçalamayi

Cidden bilen biri varsa neden PC mühendisliği bu kadar fazla sıralama ile alıyor?

Top Bottom