Neler Yeni

İKTİDAR TARAFINDAN SAKLANAN EĞİTİM SİSTEMİNDE BÜYÜK SORUNLAR 🚨

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Hadisle ilgin yoksa mütevatir hadislere inanırsın veya hadisi alıp bakarsın kuranla çelişiyormu diye bu sana 2. anlatışım tekrar ediyorum hadis bir ilimdir uzaktan ilgilenen adam için buna gerek yok ama burada tartışıyorsak bunlar gerekli hadislerin ravi zinciri vardır araştırıp bakıp söylüyoruz zaten bizde 6 yaş hadisi hem ayetle çelişir hem de şii lerin uyduruğuna dair üniversite tezi var istiyorsan bulup atarım
Dostum, şeriati baska yerde yaysan artik. Cidden tat kalmadi konuda

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
1740515756032.png
Bakın tek bir hadise ait araştırma tek bir tek

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Ayn ya biz burda eğitim hakkında sorunları konuşuyorduk ne güzel
Üstteki arkadaş dolaylı yoldan konuyu açtı ve cevabım ona eğer sen din eğitimi hakkında konuşursan bana cevap hakkı doğar ifade özgürlüğü moderatörleri etiketleyin haksızsam banlanırım

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Üstteki arkadaş dolaylı yoldan konuyu açtı ve cevabım ona eğer sen din eğitimi hakkında konuşursan bana cevap hakkı doğar ifade özgürlüğü moderatörleri etiketleyin haksızsam banlanırım
Şeriatın gelmesiyle alakalı konuşmuştun bende bu imkansız ülkemiz anayasasına göre ilk 3 madde değişemez demiştim, defalarca kaç kişi rica ettik hala uzatıyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Umut Yıldız

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
@Abdullah Hacıgül abi @DutchVanDerLinde. Kullanıcı benim açtığım konuda çok sorun çıkartıyor milleti rahatsız ediyor bı zahmet konuya el atarmısın bunu konudan engellermisin
Donanım fikiride pingleyebilirsin oda aktif şuanlık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şeriattan kaçıp sığındıkları Avrupa ve Amerika'da yaymaya çalışıyorlar. İlginç bir durum.
Almanya,Berlin

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Hadisle ilgin yoksa mütevatir hadislere inanırsın veya hadisi alıp bakarsın kuranla çelişiyormu diye bu sana 2. anlatışım tekrar ediyorum hadis bir ilimdir uzaktan ilgilenen adam için buna gerek yok ama burada tartışıyorsak bunlar gerekli hadislerin ravi zinciri vardır araştırıp bakıp söylüyoruz zaten bizde 6 yaş hadisi hem ayetle çelişir hem de şii lerin uyduruğuna dair üniversite tezi var istiyorsan bulup atarım
Bahsettiğin şeyleri biliyorum ravi zincirini de mütevatiri de ne dediğini anlıyorum ancak anlatamadığım şey şu;

Kur'anda hiçbir ek kaynak gerekmediği zaten yazıyor bak sende kabul ediyorsun peygambere itaat edin ayetinden yepyeni bir kaynak çıkartıyorsun sorunda biraz buradan kaynaklanıyor. Hadisler bir kaynaktır ve Kuranın ek bir kaynağa ihtiyacı olmadığını söylediği tonla ayet var. Bu noktada anlaşamıyoruz. Dediğim gibi eğer hadisler çok önemli bir kaynaksa neden peygamber döneminde hadis yazmak yasaktı? ya da 4 halife döneminde neden tüm yazılan hadisler toplatıldı ve yakıldı? Çünkü komple yeni bir din çıkartmaya çalışıyorlardı 300 sene boyunca kulaktan kulağa geçen cümlelerin değişmemiş olma ihtimali var mı sence?

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Bahsettiğin şeyleri biliyorum ravi zincirini de mütevatiri de ne dediğini anlıyorum ancak anlatamadığım şey şu;

Kur'anda hiçbir ek kaynak gerekmediği zaten yazıyor bak sende kabul ediyorsun peygambere itaat edin ayetinden yepyeni bir kaynak çıkartıyorsun sorunda biraz buradan kaynaklanıyor. Hadisler bir kaynaktır ve Kuranın ek bir kaynağa ihtiyacı olmadığını söylediği tonla ayet var. Bu noktada anlaşamıyoruz. Dediğim gibi eğer hadisler çok önemli bir kaynaksa neden peygamber döneminde hadis yazmak yasaktı? ya da 4 halife döneminde neden tüm yazılan hadisler toplatıldı ve yakıldı? Çünkü komple yeni bir din çıkartmaya çalışıyorlardı 300 sene boyunca kulaktan kulağa geçen cümlelerin değişmemiş olma ihtimali var mı sence?
Hemmam B Münebbih Sahifesi

Top Bottom