Arkadaşlar, bende Excalibur G770 laptop var. RTX3050Ti 4 GB, 16GB RAM ve i5 12450H işlemcisi var. Ben bu bilgisayardan oyun oynarken bazen tuşlarıma bastığımda 2 3 saniye falan sonra çalıştığını fark ediyorum. Görev yöneticisini açıyorum ve %90-100 arası bir işlemci kullanımı görüyorum, 10-15 saniye bekliyorum ve bu işlemci kullanımı kendim hiçbir program kapatmamama rağmen kendiliğinden %40-60 arasına düşüyor ve bilgisayar rahatlıyor. Bilgisayarda virüs olabilir diye düşündüm, malwarebytes ile taradım, yok. Windows Güvenliğinden tam tarama yaptım, yok. Çalıştırdan Microsoft Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracını açtım oradan tam tarama yaptım, yok. Windows Defender Offline taraması yaptım aslında yapılmamış olabilir ben hiçbir şey anlamadım bu offline taramadan... Neyse, kısaca Malwarebytes, Windows Güvenliği, Microsoft Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı ile yaptığım taramalar bana virüs olmadığını söyledi. Ben geçmişte antivirüslerle çok uğraşmış biriyim, oradan denediğim kadarıyla Windows Güvenliği ve Malwarebytes'ın güzel iş çıkaran antivirüsler olduğunu biliyorum. Yani hatalı bir sonuç çıktığını düşünmüyorum. Eğer bilgisayarda virüs yoksa bu sorunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de ben görev yöneticisini kapattığım zaman bir süre sonra tekrar eski haline dönüyor. Yani mantıken arkada görev yöneticisini açık bırakıp da oyun oynayabilirim ama nedenini merak ediyorum açıkcası.