Neler Yeni

İlk Gitar Seçimimde Kararsız Kaldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bedirhan Kuruçay
Öncelikle herkese iyi forumlar yaklaşık 4 aydır klasik gitarla devam ettiğim elektro gitar serüvenimde yaza geldim ve çalışıp bir elektro gitar alacağım.
Bundan 3 ay önce zuhal'den gördüğüm şu gitara (pazarlıkla fiyatı 9500TL'ye çektim.) tutuşuyla, rengiyle, tonuyla resmen aşık oldum ve oradaki personelden başlangıç-orta seviye bir elektro gitar olduğu öğrendim. Ama bir yandan da "acaba çok mu masraflı olacak amfi ile çok mu gereksiz harcama olacak diye düşünmeden duramıyorum.
Aklımda eğer ki masraflı olacağına kendimi tam ikna olursam diye 2-3 alternatif buldum.
1. Alternatif: https://www.do-re.com.tr/donner-dst-152-st-elektro-gitar-seti-beyaz
2. alternatif: https://www.do-re.com.tr/donner-dst-152r-elektro-gitar-seti-metallic-ice-blue

Gitar/Amfi hakkında başka önerileriniz varsa onları da incelemek isterim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bedirhan Kuruçay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eğerki işi ilerletirim hevesim ve çaba ayırcak vaktim var diyosanız seçtiğiniz amfi de gitar da gayet iyi. ama ben 2 ay çalar bırakırım diyosanız alternatifi almankz daha iyi olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende bundan var gayet memnunum https://www.zuhalmuzik.com/squier-b...el-klavye-brown-sunburst-elektro-gitar-116194
kesinlikle ilerletmeyi düşünüyorum ama işte aile baskısı oluyor ister istemez az çok anlarsınız.

Peki gitar nasıldır sizce fiyatına değer mi?

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Can Geri
kesinlikle ilerletmeyi düşünüyorum ama işte aile baskısı oluyor ister istemez az çok anlarsınız.

Peki gitar nasıldır sizce fiyatına değer mi?
squier fenderin alt markası zaten o yüzden kalitesiz bi şey olmaz. uzun yıllar kullanırsınız. ama ne tür çalcağınız da önemli.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Burak
SX, Squier HSS model veya yine HSS Yamaha Pacifica 012 olabilir. Donner, Kozmos cart curt bunlara para vermeyin. Amfi yerine de ses karti + studyo kulakligi oneriyorum. Sadece amfinin dandik distortionu bir zaman sonra cekici gelmeyecek. amplitube, gr7, bias fx tarzi uygulamalarla cesit cesit amfi, kabin, pedal ayari yapip istediginiz sesi alin ki hevesiniz kacmasin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bedirhan Kuruçay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SX, Squier HSS model veya yine HSS Yamaha Pacifica 012 olabilir. Donner, Kozmos cart curt bunlara para vermeyin. Amfi yerine de ses karti + studyo kulakligi oneriyorum. Sadece amfinin dandik distortionu bir zaman sonra cekici gelmeyecek. amplitube, gr7, bias fx tarzi uygulamalarla cesit cesit amfi, kabin, pedal ayari yapip istediginiz sesi alin ki hevesiniz kacmasin.
Peki seçtiğim sss manyetikli gitar aşşağıdaki şarkıların tonunu yakalar mı çünkü sss manyetik diziliminde çok dip gürültüyle alakalı birçok şey duydum ve açıkçası bi içim karardı.

Mor ve Ötesi - Deli vs.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Burak
Peki seçtiğim sss manyetikli gitar aşşağıdaki şarkıların tonunu yakalar mı çünkü sss manyetik diziliminde çok dip gürültüyle alakalı birçok şey duydum ve açıkçası bi içim karardı.

Mor ve Ötesi - Deli vs.

Ne ile kullanacaginiza bagli. Amfi ile kullanacaksaniz single coil'de dip gurultu istemiyorsaniz kaliteli bir model almaniz lazim. Guitar Amp. Simulator ile PC'de kullanacaksaniz noise reduction ayariyla dip sesi ortadan kaldirabilirsiniz.

Ton alma isi amfi ve pedallarla alakali. Her gitardan her ses cikar fakat humbucker manyetikler sert ve guclu tonlari daha net ve guzel iletiyor. Single coillar ise clean, crunch gibi tonlarda daha basarili. Bu videolardaki tonlar ustteki zaten sert bir ton sayilmaz, alttaki ise reverbli clean bir ton oldugu icin S-S-S ile cok kolay alinabilir. Onun haricinde S-S-S yerine H-S-S modellere bakmak daha mantikli.

Eger sadece gitar + amfi kullanacaksaniz cogu parcadaki tonlari birebir yakalamaniz cok zor. Bir adet ses karti, bir adet hoparlor ve 3.5mm to 6.5mm jack alip direkt bilgisayara baglayin. Amplitube, GR7, Bias FX tarzi uygulamalardan istediginiz tonlari ayarlar veya hazir presetsler bulursunuz.

Ornek olarak asagidaki presets comfortably numb parcasinin solosu icin bir preset ayari. Bu tonu tek bir amfi ile almak maalesef mumkun degil.

1723443865763.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,856
Üyeler
161,350
Son üye
1yourgrace
Top Bottom