Neler Yeni

Çözüldü✓ İlk ne almak mantıklı

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Konuya saçma diyecekler şimdiden çıksın lütfen (rica)
Hocalar şimdi almayı planladığım bir kaç şey var ama ilk hangisini almak mantıklı bir türlü karar veremedim. Şimdi yeni ekran alacağım ama işlemci sıcaklıklarım artmaya başladığı için kule tipi soğutucu ihtiyacı duyuyorum (Peerless Assain), aynı zamanda psu Rampage olduğu için onu değiştirmemi öneriyor çoğu kişi ama okuduğum ve düzenli bir gelirim olmadığı için ancak okuldan gelen burs parası ile alabilirim o yüzden hepsini alamam aynı anda.
Asıl soru şu: sizce bir kaç ay (3-4 tahmini) PSU Rampage kalsa rtx 4070 super ile sorun yaşar mıyım? Eğer sorun yaşarsam ilk psu aldığımı varsayalım bu kez işlemci oyunlarda 80+ derecelere çıkabilir bu sorun olur mu bir kaç aylık kullanımda?

Kullandığım sistem /// MSI PRO B660M-A DDR4 / Asus Dual Rx560 4GB / I5 12400F / 16 GB 3200mhz ram / Rampage X-HORSE 600W

ÇÖZÜLDÜ!!! İlk psu alacağım teşekkürler herkese

Son düzenleme:

Palo DAYI 👑

80+ Gold
okuyamıyorum la :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Lütfü A
Hocalar şimdi almayı planladığım bir kaç şey var ama ilk hangisini almak mantıklı bir türlü karar veremedim. Şimdi yeni ekran alacağım ama işlemci sıcaklıklarım artmaya başladığı için kule tipi soğutucu ihtiyacı duyuyorum (Peerless Assain), aynı zamanda psu Rampage olduğu için onu değiştirmemi öneriyor çoğu kişi ama okuduğum ve düzenli bir gelirim olmadığı için ancak okuldan gelen burs parası ile alabilirim o yüzden hepsini alamam aynı anda.
Asıl soru şu: sizce bir kaç ay (3-4 tahmini) PSU Rampage kalsa rtx 4070 super ile sorun yaşar mıyım? Eğer sorun yaşarsam ilk psu aldığımı varsayalım bu kez işlemci oyunlarda 80+ derecelere çıkabilir bu sorun olur mu bir kaç aylık kullanımda?

Kullandığım sistem /// MSI PRO B660M-A DDR4 / Asus Dual Rx560 4GB / I5 12400F / 16 GB 3200mhz ram / Rampage X-HORSE 600W
hocam konu dışı ama hangi kurum verdi bu sistemi dizecek bursu 😀

Palo DAYI 👑

80+ Gold
bence ılk psu degıs ıslemcı neydı 5600 falanmı ucuza bırsey alıp ıaderlık kullan yada hıc alma havalar soguyor tabı gene ısınıcak ama sen bılırsın bana kalsa ılk psu degısırım ısımı garantıye alırdım

edıt : 12400f mıs ıdarelık bısey alabılırsın genede

Shourd

80+ Gold

Alacağın modele bağlı biraz ama piyasadaki en ucuz 4070 süper 650w istiyor senin psun 80+ değil sanırım bulacam çünkü kasa halinde var direkt onun yerine alın psuyu soğutucuyu sonra alın kasanın kapağını açık kulananın fps sınırlamanız açık olsun sıcaklık yükselmesin isterseniz yani güzel bi psu lazım sana

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Ulaş Menekşeli
O işlemciye rtx 4070 super takarsan zaten bottleneck yaşarsın 2k da kullanmıyorsan. Ayrıca 4070 super için minimum önerilen 600w lık bi psu ideal değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Ulaş Menekşeli
Yerinde olsam 4060 a düşüp aradaki farkı psu+soğutmaya harcardım

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam konu dışı ama hangi kurum verdi bu sistemi dizecek bursu 😀
Babam sağolsun taa ilk okulda sözü vardı ingilizceni iyice geliştir bir de hatim ol alıcam dedi sonra aradan yıllar geçti arkadaşlarla oyun giremiyorum çok kötü laptop vardı beni sıkıştırdılar hatim oldum aldık ama alırken çok hata yapmışız :) Bursu daha yeni kazandım hiç para gelmedi ekimde başlıyor

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Mert Camran

İlk PSU değiştir sonra alırsın devamını.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Alacağın modele bağlı biraz ama piyasadaki en ucuz 4070 süper 650w istiyor senin psun 80+ değil sanırım bulacam çünkü kasa halinde var direkt onun yerine alın psuyu soğutucuyu sonra alın kasanın kapağını açık kulananın fps sınırlamanız açık olsun sıcaklık yükselmesin isterseniz yani güzel bi psu lazım sana
80+ Bronze 600W Kasayla beraber gelen PSU. Bence de ilk psu mantıklı en kötü undervolt ile falan idare ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

O işlemciye rtx 4070 super takarsan zaten bottleneck yaşarsın 2k da kullanmıyorsan. Ayrıca 4070 super için minimum önerilen 600w lık bi psu ideal değil.
Bottleneck değil darboğaz. Ayrıca (bu düzeyde) darboğazın çok büyük bir sorun olduğunu düşünmesemde işlemcimi İleride değiştireceğim.
4070 super'i daha yüksek w önerilme sebebi buna denk bir işlemci vs. olması ama zaten işlemci daha zayıf o yüzden yetiyor hesapladım, yetmese de psu değişecek zaten

Yerinde olsam 4060 a düşüp aradaki farkı psu+soğutmaya harcardım
4070 super'i toptan fiyatına alacağım bir akrabamdan o yüzden çok daha uyguna gelecek

İlk PSU değiştir sonra alırsın devamını.
Evet bence de öyle mantıklı ama takıldığım şey Rampage o kadar güvensizlik vermiyor bana idare eder gibi geliyor

Palo DAYI 👑

80+ Gold
80+ Bronze 600W Kasayla beraber gelen PSU. Bence de ilk psu mantıklı en kötü undervolt ile falan idare ederim

Bottleneck değil darboğaz. Ayrıca (bu düzeyde) darboğazın çok büyük bir sorun olduğunu düşünmesemde işlemcimi İleride değiştireceğim.
4070 super'i daha yüksek w önerilme sebebi buna denk bir işlemci vs. olması ama zaten işlemci daha zayıf o yüzden yetiyor hesapladım, yetmese de psu değişecek zaten
hıgh power modellerıne bak mumkunse gen 5 desteklı modellerınden al tam bır k/f/p urunler bende 850w gen 5 yarı moduler versıyonu var 2-3 aydır kullanıyorum sessız ve saglam bır psu drek malzeme kalıtesınden anlıyorsun ıyı bır urun oldugunu

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hıgh power modellerıne bak mumkunse gen 5 desteklı modellerınden al tam bır k/f/p urunler bende 850w gen 5 yarı moduler versıyonu var 2-3 aydır kullanıyorum sessız ve saglam bır psu drek malzeme kalıtesınden anlıyorsun ıyı bır urun oldugunu
Hocam onların fiyatı uçmuştu en son Rajintek daha ucuzdu sanki

Hocam senin sisteme 850w fazla senle benim psuları takas edelim üstüne 3-5 veririz 😉

(!)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,649
Üyeler
164,355
Son üye
Ketifa
Top Bottom