Tuvalete falan saklanıyorduk eğlenceliydi benceHocalara bağlı ama çocuğum olsa İmam Hatip'e yollamam. Ben ortaokulu İmam Hatip'te okudum ve rezaletti. Hiçbir şekilde işime yaramayacak fazladan dersler, bazı hocaların sınıfta ders işlemekten çok siyasal islam yapması, sınıfların kız-erkek ayrılması, zorla kızların başlarının kapatılması gibi sebepler.
Ayrıyeten erkeklere zorla cuma namazı kıldırmaya çalışıyorlardı.
Ben neden duzgun bir insan olamayayim? İmamhatip okulunda okuyan bir insanin duz lisede okuyan insan tek farki din dersleri agirlikta olmasi. Ornegin meslek lisesinde meslek, Almanca gibi derslerin yerine bizde din dersleri var. İslamiyeti ogrenmek neden bizi adamliktan cikarsin, kuran okumayi ogrenmenin, bir insanin kendi dinini detayli bir şekilde ogrenmesi onu neden adamlik vasfindan cikarsin?ön yargılıyım hocam imam hatipten düzgün adam çıkacağınıda sanmıyorum
Aynı şey Meslek Liselerinde de oluyor. Orada da okul kız/erkek olarak ayrılıyor.sınıfların kız-erkek ayrılması
Hiçbir kız zorla kapanmıyor diye biliyorum.zorla kızların başlarının kapatılması gibi sebepler.
Bizde yapıyorlardı. Başka İmam Hatip'te okuyan arkadaşımın okulunda böyle bir şey yokmuş. Zaten okuldan çıkar çıkmaz açılıp gidiyorlardı. İnsanları dinden soğutmaktan başka bir işe yaramadı.Aynı şey Meslek Liselerinde de oluyor. Orada da okul kız/erkek olarak ayrılıyor.
Hiçbir kız zorla kapanmıyor diye biliyorum.
Annem arapça ögretmeni ve imamhatipte çalışıyor. Öğretmenin sandalyesine raptiye koyanlar sigara içenler vb çok anlattı. Kendisi okulunu ve mesleğini hiç sevmiyor. Sevdiği bir iki sınıf var diğer sınıflardan nefret ediyor, o sınıflara dersi olduğu gün söylenip duruyordu.Ben de ilk okulu İmam Hatipte bitirdim. Doğrudur benimle de şakasına uğraşıyordu arkadaşlar.
İmam Hatipler okudukları okullardan daha fazla fona ve ayrıcalığa sahipler. Gidip de bir görsünler sonra laf yapsınlar. Büyük İmam Hatiplerde sinema salonu bile var.
İmam Hatipte kaliteyi(öğretmen kalitesini ilkokul bölümü için geçerli) gördüm. Öğretmeninden müdürüne kadar çok saygılı, çok ilgilenen kişilerdi.
Benim okuduğum zamanda ayrım yoktu fakat benden sonra ilkokullar kız ve erkek olarak ayrıldı. O da mecburen yapıldı. Müdür kendisi ayırmak istemiyordu.
İmam Hatiplerin yanlış yönetildiğini düşünüyorum ama işte Din tamamiyle işe girince haremlik ve selamlık işi ortaya giriyor. Yapacak bir şey yok.
İmam Hatipte okuyana anca hoca olur diyor kendisi okuyor da ne oluyor? Dershaneye gelmiş demek ki beyni basmamış. Birine laf atmadan önce kendilerine baksınlar.
Ben zaten İmam Hatiplerin çok iyi olduğunu savunmadım. Ayrıca tüm okullarda taşkınlık var. Hem okulu hem dershaneyi anlamıyorum . Açığa geç dershaneye git geri kalan zamanında normal çalış. Hem orası hem çoğu zaman kişileri geriletir. Ama başarılı olanlar da var. Benim okuduğum imam hatip elit imam hatipti. Saygısızlığa tahammül bile yoktu.Annem arapça ögretmeni ve imamhatipte çalışıyor. Öğretmenin sandalyesine raptiye koyanlar sigara içenler vb çok anlattı. Kendisi okulunu ve mesleğini hiç sevmiyor. Sevdiği bir iki sınıf var diğer sınıflardan nefret ediyor, o sınıflara dersi olduğu gün söylenip duruyordu.
Şuana kadar hiç iyi imamhatip görmedim, çoğu pisliğide orada yapıyorlar (anlattığım olaylar kurana tekme vs). Ayrıca dediğiniz Dershaneye gelmiş demekki beyni basmamış cümlesi çok komikti. Dershaneye ek olarak yardım almaya gelinir ve bunun beyni basmamakla alakası yok. Vaktini sosyalleşmeye veya hobilerine ayırmak yerine (aile zoruyla olmadığı takdirde) dershaneye gitmeye ayırması onun eğitimini önemsediğini gösterir. Ayrıca bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. O çocuk geriz*kalı ise bile çabalaması takdir edilesi bir şey. Bende dershaneye gittim ve Ankara fen lisesi dışında Ankaradaki istediğim okula gidebiliyorum (kaydırma vb yapmadıysam ve 2021 yüzdelik dilime göre)
Ve bu çalışmalarımı İmamhatiplere veya o seviyelerde rezil okullara gitmemek için yaptım çokta memnunum. Ailesinin zoruyla gitmediği sürece, Sağlık problemleri yoksa, ailesinin onu okutmak kaynak kitap almak gibi şeylere maddi durumu da yetiyorsa bu durumda bile İmamhatipe gidenlere saygım yok. Ya çalışmamıştır, yada eğitim hayatını ve iş hayatını din uğruna hiç etmiştir.
her okulda olduğunu sanmıyorum, liselerden örnek vereceğim çünkü liseleri biliyorum liseye geçeceğim için. çok güzel liselerde taşkınlık olacağını sanmıyorum. Zaten öğrencilerin belli bi seviyede olmaları lazım. (parayla girilenler hariç) Ergenlikten ötürü olsa bile iyi bir idarecilikle çözülür. Hem okul Hem dershaneye gittim, okulda genel olarak bilgileri öğrendim dershanede soru kazandıran ayrıntıları ve kafama takılanları. Okulda denemelere girip birileriyle yarıştım, dershanede yarışabileceğim biri yoktu kendimi denedim. Dershanenin de okulunda çok faydası olduğunu düşünüyorum, okul sosyal hayat ve genel ağırlıklı, kurs detay ve ders ağırlıklı idi. Elit imamhatip dediğinizde haklı olabiliyorsunuz ama çok nadirdir dediğiniz. Ve herkes bu elit imamhatipleri bilemez, Önyargı olmasını normal karşılıyorum. Zaten giden kişilerin çoğu aile zoru, o yüzden bu önyargı oraya gitme sebebini öğrendikten sonra başlamalı veya sebebi öğrenmeyr engel olmamalı, yani o kişiyle tanışmaya.Ben zaten İmam Hatiplerin çok iyi olduğunu savunmadım. Ayrıca tüm okullarda taşkınlık var. Hem okulu hem dershaneyi anlamıyorum . Açığa geç dershaneye git geri kalan zamanında normal çalış. Hem orası hem çoğu zaman kişileri geriletir. Ama başarılı olanlar da var. Benim okuduğum imam hatip elit imam hatipti. Saygısızlığa tahammül bile yoktu.
Ayrıca ben zaten ilk okulu diyorum. İnsan orta okula geçince taşkınlaşır.
Yüksek puan alanlar zaten güzel okullara gidiyor. Ülke de diyelim ki 1000 tane fen lisesi var bunun kaç tanesi doludur. Puan düşürüp fen lisesi açılıcaksa anlamı ne fen lisesinin. Genel de düşük puanlı kişiler gidiyor imam hatibe, kaldırılsa ülkede okuyan kişi olmaz. Ayrıca çok yüksek puanlı imam hatip liseleri var ve çoğu okuldan daha iyi eğitim veriliyor, daha iyi sonuçlar alınıyor.İmam Hatip okullarını saçma buluyorum hiç böyle bir şeye gerek yok ,hepsi yıkılıp yerlerine ülkemizin zeki gençlerinin gidebileceği yüksek puanlı okullar yapılmalı. Orada verilecek doğru eğitim ile ülkemiz okumuş aydın nüfus yetiştirir, bilim konusunda ileriye adım atarız.
Fazla diyeceğim kadar imam hatipte düzgün ve zeki insan gördüm, okulu bitirdikten sonra da çok iyi bölümlere yerleştiler. İmam hatip okullarının puanları gerçekten çok düşük ve ne olduğu belirsiz insanlar giriyor ve haliyle toplumda kötü bir adı oluyor. Çok fazla imam hatip olması yerine belirli başlı okullar olsa ve puanları biraz yüksek ve gerçekten İslam'ı öğrenmek için gitmek isteyen kişiler olsa böyle bir sorun olacağını ben çok sanmıyorum.ön yargılıyım hocam imam hatipten düzgün adam çıkacağınıda sanmıyorum