Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Vatan Başka Kemal Paşa gibi pek çok Paşa olmadan neyle kurtarılacaktı? Her millet ülkeni işgal etmişti.
Madem cihat için savaçıyordunuz ingilizler ülkeyi basarken nerdeydiler o şeyhler?
Bide hala vatanımı diyor :D Atatürk olmasa vatanı yoktu

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
kilan embappe
Mantığını boşver bro. Din inanma ihtiyacı ile ilgilidir.

Eğer mantığa girersek çıkamayız. İçin Allah'a inanmak mınistiyor. O zaman inanıyorsundur zaten.

WörWind

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Cole Palmer
İlgilendiği Kategoriler
Neler yeni, Ekipman
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
Bu aralar aynı şey bende de oluyor sorgulamak çok normal bir şey ama insan bir zaman sonra düşünüyor neden hiç bir duam kabul olmuyor ya da neden en olmadık şey bile başıma geliyor diye düşününce daha da kafam karışıyor çünkü benim ne suçum vardı da beni buluyor ya da ne yaptığımdan dolayı şu son 1-2 aya kadarda hiç böyle düşünmezdim ama en sonunda insanın kafasına tak ediyor diyorum ulan benim bi suçum yoktu ama neden diğer insanlara olmuyor da bana oluyor diye düşünüyorum şansım hiç yoktur hiçbir şey de şans benim yanımda olmaz işte bunları düşündükçe herşeyin şanstan ibaret olduğunu düşünüyorum.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaş banlandı

SECTOSS

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,124
İsim
Halit Efe Kaplan

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,558
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Eğitimden kastın bir çocuğu kamalist yetiştirmek mi?
Onu sevmemek, vatanımı terk etmemi gerektirmiyor.
Kemalizm bir ideolojidir kanki.Kemalist olmana gerek yok yaptıklarını desteklemek zorunda değilsin hiç bir kul kusursuz değildir ama saygı duyacaksın.Vatan dediğin topraklar o adam sayesinde hala bizim topraklarımız saygı duymadığın birinin ekmeğini yiyorsan gurursuzsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oh olmuş geçmiş mesajlardan biliyorum yobaz biriydi zaten.
Hayırlı uğurlu olsun bunun șerefine glock elma șekeri çekiliși yapacağım.

SECTOSS

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,124
İsim
Halit Efe Kaplan
Arkadaş banlandı
iyi oldu zaten müslümansa kendi dinini bilsin bu yaptıgı kul hakkıdır paşamızın ekmegınde yıyor ve laf atıyor oh mıs bıde saygısızlıklıkta ıslamda gunahtır

Rulep

80+ Gold
Araştırma yapma kutsal kitapları al oku her insanın kafasına göre yorumlayıp yazabileceği sitelerinden uzak dur

deliratio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Uğur Bayrak
Herhangi bir şeye inanmadan yaşamanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Buna natüralist-materyalistler de katılabilir. En basitinden havada tuttuğun bir kalemin bıraktığında yere düşeceğine inanırsın. Yere düşeceğini olay gerçekleşmeden önce bilemezsin. Daha önce öyle süregelmiş bir olayın bundan sonra da öyle süregideceğinin bir kanıtı yok. Dolayısıyla inançsız yaşamın mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden bence inanmadan bilmek mümkün değil. İnanmak o şeyi deneyimlemeye teşvik eder, ancak deneyimledikten sonra bilebilirsin.

İnanmayı başa tutturduktan sonra "neye inanmalıyım" kısmı bence tamamen deneyimlere dayanan bir vicdan meselesi. Hangi inanç sisteminin insanı yüksek erdemlere yönelttiğini, hangisinin vicdan problemlerine gerçek bir çözüm bulabildiğini, hangisinin gerçekten "ötelerden" gelmiş olma ihtimali taşıdığını bence ancak deneyimlerle bilebilirsin. Bu materyalizm de olabilir, spiritüalizm de, semavi dinler de.

Ben buna ek olarak insanın kendi kültürel tarihini de işin içine katıyorum. Çünkü benim hem biyolojimin hem de fikirlerimin genetik altyapısını oluşturan benim atalarımdı. Peki atalarımın kültürünün "insan" kavramına yaklaşım biçimi nasıl? Atalarım benimsediği inanç sistemini neden benimsedi, bu sistem onlara neleri kazandırdı, neleri kaybettirdi? Ben atalarımdan bağımsız olamam ancak onların benimsediği sistemi bu zamanın şartlarında reforme etmek, olgunlaştırmak, kemale erdirmek mümkün.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,944
Üyeler
160,910
Son üye