Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Çağatay Yılmaz
Evet şeriata göre 12 yaşındaki kız çocukları evlenebilir...
Kanka bu konuda yanılıyosunuz. 12 yaşındaki kız çocuğunun evlenmesi, çocuk yapması vs. şu anki ahlak yapımıza aykırı gibi duruyo olabilir ama insan biyolojisine ve bilime göre insanlar 12 yaşında evlenebilir ve çocuk yapabilir. Başta dediğim gibi ahlaki değerleri bi kenara bırakırsak. Yoksa 12 yaşındaki bi çocuğun evlenmesine ben de karşıyım

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kanka bu konuda yanılıyosunuz. 12 yaşındaki kız çocuğunun evlenmesi, çocuk yapması vs. şu anki ahlak yapımıza aykırı gibi duruyo olabilir ama insan biyolojisine ve bilime göre insanlar 12 yaşında evlenebilir ve çocuk yapabilir. Başta dediğim gibi ahlaki değerleri bi kenara bırakırsak. Yoksa 12 yaşındaki bi çocuğun evlenmesine ben de karşıyım
Hocam ona bakarsak benimde karşımdaki insanı öldürme potansiyelim var, 12 yaşında kız çocuklarınında çocuk yapabilmesinin.
Ben insan öldürmediğime göre şart bir şey değil. Şeriatın savunulacak hiç bir tarafı yok.

Livaković

80+ Silver
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
14 yaşımda bir araştırmaya girdim ergenlik başlarında 1 2 sene içinde kişiliğim oturdu ailem müslüman çevremdr müslüman ben agnostik bir insanım kendime tamamen ateistde demiyorum müslümanda hayatım boyunca 1 kere namaz kılmadım kilmamda muhtemelen evet bir tanrı olduğu aklımda fakat islam dinindeki gibi bir tanrı olduğunu düşünmüyorum.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Kur'an-ı Kerim de birçok mucizeyi bir beşerin bilmesi imkansız evren ile ilgili ayetler yaratılış ile ilgili ayetler anne karnında 3 karanlık evrede yarattık deniyor Kur'an da bilim de yeni öğrendik ki 3 evrede oluşuyor Evren i genişletmekteyiz deniyor hubble teleskobu ile baktık ki evren gerçekten genişliyor madenler ile ilgili ayetler de ise biz demiri gökten indirdik diyor birde baktık ki bilim insanları gerçekten demirin gökten geldiğini tespit etti bu zamana kadar demiri yer altından çıkıyor zannettik sayisizca mucize var bunları bir beşerin imkanı yok bilsin bir yaratıcı Kudret sahibi ilim sahibi güç sahibi biri mutlaka var kendi kendine olamaz bu kadar nimet asla ama asla tesadüf olamaz insan anatomisi bile başlı başına bir mucize bu kadar şeyi göz ardı etmeyin

BUNLAR 610 YILINDA SÖYLENİYOR BİLİMİN B Sİ YOKKEN TEKNOLOJİNİN T Sİ YOKKEN BUNLAR BİLİNİYORSA BURADA BÜYÜK BİR KUDRET VAR DEMEKTİR

BUNLARI ANCAK İNSANI YARATAN EVRENİ YARATAN BU EKOSİSTEMİ YARATAN ZAT BİLİR İŞTE O DA ALLAH C.C

İnsanların yapmış olduğu hataları Allah'a Kur'an'ı Kerim e İslam'a yüklemeyin örnek veriyorum tıp kitabında ameliyat şöyle şöyle olur bu metodları uygulamanız lazım diye yazıyor ama doktor hatası sonucu hastada tehlike oluşuyor burada doktor mu suçlu olur kitap mı en basit örnek bu insan hata yapar ondan çıkarım yapmayın

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Adamın yaptığı açıklamaya göre çok dar bir örnekle yanıt vermişsin
Hepsine tek tek cevap verilmesi gerekiyorsa ayrı bir konu açabilirim. Keza eskiden boğazına kadar sofuluğa batmış bir Müslüman olarak cevap veremeyeceğim konu yoktur. Dinden sıyrılıp popüler bilim kitaplarına yöneldikten sonra ister istemez bana anlatılan şeylerin birebir tersini teyit ettirdim. Günümüz jeolojik ve antropoloji verilerinin yanında teolojiyi de eklediğimiz zaman ortada bir tanrı kalmıyor. Bir yere kadar inanmakta direnirsin.

oguz13

80+ Bronze
Vallaha bu konu size kalmış bir şey. Yani içinizden hangi dine inanmak gerekiyorsa inanabilirsiniz.
Buna kimse karışamaz tamamen sizin özgürlüğünüz. Eğer ayrımcılık yaparlarsa ayrımcılık yapanlara zaten hiç yaklaşma.
Kendim Müslümanım ancak bütün dinlere ve başka dinlere inanana saygıarım vardır.

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Çağatay Yılmaz
Hepsine tek tek cevap verilmesi gerekiyorsa ayrı bir konu açabilirim. Keza eskiden boğazına kadar sofuluğa batmış bir Müslüman olarak cevap veremeyeceğim konu yoktur. Dinden sıyrılıp popüler bilim kitaplarına yöneldikten sonra ister istemez bana anlatılan şeylerin birebir tersini teyit ettirdim. Günümüz jeolojik ve antropoloji verilerinin yanında teolojiyi de eklediğimiz zaman ortada bir tanrı kalmıyor. Bir yere kadar inanmakta direnirsin.
Dinden sıyrılıp popüler bilim kitaplarına geçiş derken... İslamla bilim zıt şeyler değil. Müslümanlarla bilim zıt şeyler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kusursuz değil güneş elinde sonunda patlayacak bu bile evrenin kusursuz olduğu gerçeğini siler
Kıyamet?

pıtır

80+
Hocam ortada bir tuval ve resimler olsun hiç kimse dokunmadan boyalar kendi kendine tuvale resim çizebilir mi ? Cevabımız tabii ki de hayır. İçinde olduğumuz dünyaya ve evrene baktığın zaman bu mükemmel düzen kendi kendine olmuş olabilir mi?
Ya da arılardan örnek verelim günde kovanlarına yaklaşık yarım litre su taşırlar ve kovanı soğutmaya uğraşırlar eğer kovan hâlâ soğumamışsa işçi arılar saniyede 200 kanat çırparak kovanı soğutuyorlar. Onların akıllarını ve iradelerinin olmadığını biliyoruz. Onlar bu mükemmel düzenin sadece ufak bi parçası daha böyle binlerce örnek sayabilirim bunların bir tesadüf olması imkansızdır. Sadece şuan yaşadığımız ve etrafımızda gördüğümüz her şey sıradan geliyor bize yoksa gördüğümüz her şey birer mucize aslında. Eğer isterseniz Kur'an-ı Kerim Azimüşşan'dan da kanıtlar ve o zamanlarda söylenemeyecek bilimsel bilgiler vs verebilirim (demiri indirdik ayeti gibi) ve Allah cc izniyle seni hak olan yola davet etmede vesile olmayı isterim biizniilah. Zaten İslam dinine ve kurallarına baktığında günümüzde sözde modern toplumun koyduğu ahlak kuralları ile aynıdır hatta çok daha ileridir. Şuan bakma böyle olduğumuza İslam'a göre yaşasak suç oranı en az olan ülke olacağız.
mükemmel düzen yok

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Çağatay Yılmaz
Hocam ona bakarsak benimde karşımdaki insanı öldürme potansiyelim var, 12 yaşında kız çocuklarınında çocuk yapabilmesinin.
Ben insan öldürmediğime göre şart bir şey değil. Şeriatın savunulacak hiç bir tarafı yok.
Benim demek istediğim o şeriatı savunan kişiler o cevabı insanın biyolojik yapısına dayanarak veriyorlar. Kesinlikle şeriatçıları savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.

pıtır

80+
Dinden sıyrılıp popüler bilim kitaplarına geçiş derken... İslamla bilim zıt şeyler değil. Müslümanlarla bilim zıt şeyler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kıyamet?
güneşin ne zaman patlayabileceği tahmin edilebiliyor kıyamet varsa tahmöin edilemez olur

Top Bottom