Merhabar, yaklaşık 1.5 sene önce incehesap üzerinden 5000TL'ye İncehesap ve Webtekno'nun ortak çıkardığı bir sistemi satın aldım. Ben aldığım zaman içinde 480gb sata bir ssd vardı ve ben bu alanın bana yeterli olmayacağını düşünüp başta 2tb hdd ile aldım. Oyun oynarken droplar, kasmalar, donmalar saçma sapan bazı hatalarla karşılaştıktan sonra içine Samsung'un 500gblık 970 evo plus modelini taktım. Kasmalar, donmalar büyük ölçüde geçti ama hala saçma sapan şeylerla karşılaşıyorum. En basitinden arada bir de olsa durduk yere bilgiasyar donup, siyah ekran veriyor ve kendiliğinden bilgisayar kapanıyor daha sonrasında açılıyor. Fortnite gibi çok düşük sistem gerek tiren bir oyunu en düşük ayarlarda veya en yüksek ayarlarda farketmeksizin oynarken fps değerim 1-500 arası gidip geliyor. Benden daha kötü sistem sahip bir arkadaşlarım çeşitli oyunları oynarken benden daha yüksek ayarlarda oynayıp benden daha yüksek fps alıyor vs. vs.
NOT: Bilgisayara bakıp, temizlikte yapıyorum. İşlemcinin termal macununu değiştirip, bilgisayardaki tozlarıda düzenli ve güzel bir şekilde alıyorum. Arada bir formatta atıyorum ama halla böyle şeylerle uğraşıyorum. Bana bu konuda yardım edebilecek birisi varsa çok minnettar olurum, şimdiden teşekkürler.