Neler Yeni

İngilizce en verimli nereden öğrenilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
beril
Hocam işte o adamlar genelde biliyorum o kadar kariyeri olanlara demem saçma ama, genelde grameri zaten bilen, ve ya temel şeyleri bilen kişiler. Sonrasında bu tür becerilerini okuma, dinleme,konuşma gibi şeyler yaparak arşa çıkarıyorlar. Bebeklik ile aynı durum değil bu. İkinci dil yani.

Aferin.

Hocam öyle oyun oynayarak ve ya film izleyerek pek bir katkısı olmaz. Yanlış anlamayın belki boş vb diyormuş gibi görünebilirim ama öyle değil durum. Hiç işe yaramaz, yapılmaz demiyorum fakat ingilizce öğrenmek için bu tür şeyler çok az kalmaz mı? Daha çok akılda kalan cümleleri kalıp cümle gibi söylemeye, ve ya kuracağın cümlelerin yapısını anlamana yarıyor.

Tam olarak zibilyon tane grammer konusu bilmeden nasıl öğrendiniz hocam? Aklınızda o tür şeylerle kalıplaşmış halde vardır. İngilizce okuma,dinleme için apayrı gramer seviyesi gerekiyor. Bu arada, sanki çok biliyormuş gibi konuşabilirim sonuçta az buz ingilizce bilen insanım fakat İngilizceyi c2 seviyesinde bilen tanıdıklarım çok oldu yani onlardan edindim bilgimi. Kelimeleri yan yana dizerek de cümle kurulur da ciddili kötü cümleler olur.

Bunu genel olarak söylemek istiyorum, bir dile aşırı miktarda büyük yaşta dahi maruz kalsak da, gramer öğrenmek bu süreci çok daha verimli hale getirmez mi? Bu süreç yaş ilerledikçe aşırı uzuyor. Bebeklikte apayrı.
o zaman yabancı hocaların olduğu konuşabileceğin bir kursa gitmelisin. Dediğim gibi seviyeni bilmediğim için pek tavsiye de veremiyorum açıkçası. Ben film dizi izleyerek geliştirmiştim kendimi. Tabi en çok katkı sağlayan bence ortaokuldu benim için. İngilizce sınıfındaydım. Kuralları öğrenebilmen için kursa gitmen gerek tabii ki. Grammer içinse yine diyorum bence film dizi en iyisi. Açıp sözlük okuyanlar da var tabii ki ama bana yaramıyor. Konuşma ve pratik içinse ülkemizde yabancı dil konuşan sayısı az olduğu için kursa gitmen gerekir.

o zaman yabancı hocaların olduğu konuşabileceğin bir kursa gitmelisin. Dediğim gibi seviyeni bilmediğim için pek tavsiye de veremiyorum açıkçası. Ben film dizi izleyerek geliştirmiştim kendimi. Tabi en çok katkı sağlayan bence ortaokuldu benim için. İngilizce sınıfındaydım. Kuralları öğrenebilmen için kursa gitmen gerek tabii ki. Grammer içinse yine diyorum bence film dizi en iyisi. Açıp sözlük okuyanlar da var tabii ki ama bana yaramıyor. Konuşma ve pratik içinse ülkemizde yabancı dil konuşan sayısı az olduğu için kursa gitmen gerekir.
Sözlük sadece kelime için, kelime okuma konusunda en işe yarayan husus fakat cümlenin gramerini de bilmek gerekiyor (Öyle biliyorum). Hocam tam bir şey diyemeyeceğim fakat bildiklerim şunlar:
Geniş zaman, geçmiş zaman,gelecek zaman,şimdiki zaman,abidik gubidik have been olan zaman,can,to be,be fiili,modal verbler,nesne zamirleri, özne zamirleri,yer edatları,zaman edatları,sahip olmak (aitlik de var) ve var (there,have,is,of),saat,ilgi zamirleri ve durum fiileri.

Bilmem belki aralarında gramer konusu olmayan vardır. Ben bunları ve 50-100 kelime içeren bir kelime dağarcığına sahibim. Ölçmedim tam olarak fakat o civarlarda ve ya azıcık daha fazla.

pallass

80+
Bayağı ara vermiştim, tekrar başlama kararı adım. Özer kiraz kanalından öğreniyordum, 30.video gibi bir yere kadar da gelmiştim fakat, buraya bir daha sormak istedim daha iyi bir seçenek var mı? Tabii anlama kişiden kişiye değişir fakat belki bana daha uygun, anlatımı daha iyi olan bir şey bulurum diye umut ettim.
Odtü mezunu bi abime sormuştum kendisi daha uniye başlamadan şakır şakır konuşuyordu. Aynen şunu dedi. Dile maruz kal. Bol bol altyazılı videolar izle anlamaya çalış. Ayriyeten grammer icin els english inside and out kitabi vardi adini tam hatırlayamıyorum. Bu kitap harika demişti.

Top Bottom