Neler Yeni

İngilizce Klavye Sorunsalı

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Bütçe
2200

Arkadaşlar mesela bu İngilizce klavyede "Ö","Ş","Ç","İ" gibi türkçe harfler bulunmuyor. Klavyenin tasarımında sadece harf olarak mı gözükmüyor, yoksa hiç mi yok? Yani hiçbir türlü "Ö" harfini kullanamayacak mıyım? Yoksa ben Türkçe klavyede olduğu gibi "Ö" nün konumundaki tuşa bastığımda yani hemen "M" nin bir sağındaki tuşa bastığımda "Ö" harfi çıkacak mı?

cemtastan2301

80+ Gold

Arkadaşlar mesela bu İngilizce klavyede "Ö","Ş","Ç","İ" gibi türkçe harfler bulunmuyor. Klavyenin tasarımında sadece harf olarak mı gözükmüyor, yoksa hiç mi yok? Yani hiçbir türlü "Ö" harfini kullanamayacak mıyım? Yoksa ben Türkçe klavyede olduğu gibi "Ö" nün konumundaki tuşa bastığımda yani hemen "M" nin bir sağındaki tuşa bastığımda "Ö" harfi çıkacak mı?
Bu klavyeleri Türkçe Q yaparken o harflere atama yapılıyor, örneğin ben Gamnote KB487L kullanıyorum ve küçüktür işaretinin hemen altına ''ö'' harfi eklemişler. Belki Windows kurarken Türkçe klavye seçerseniz öyle olabilir.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu klavyeleri Türkçe Q yaparken o harflere atama yapılıyor, örneğin ben Gamnote KB487L kullanıyorum ve küçüktür işaretinin hemen altına ''ö'' harfi eklemişler. Belki Windows kurarken Türkçe klavye seçerseniz öyle olabilir.
Benim şu an kullandığım klavyede de o şekilde noktalama işaretlerinin hemen altına yukarıda bahsettiğim harfleri eklemişler. Fakat bu bahsettiğim klavyede onlar da yok Türkçe Q klavye yaparsam bu harfleri kullanabilir miyim? Zaten yerlerini ezbere biliyorum.

cemtastan2301

80+ Gold
Benim şu an kullandığım klavyede de o şekilde noktalama işaretlerinin hemen altına yukarıda bahsettiğim harfleri eklemişler. Fakat bu bahsettiğim klavyede onlar da yok Türkçe Q klavye yaparsam bu harfleri kullanabilir miyim? Zaten yerlerini ezbere biliyorum.
O harfler var hocam, benim tahminimce kullanılabilir.

SELTAED

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Süleyman Yıldırım
windows kurmakla ne alakası var ayarlardan eng yapabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapabilirsin tabikide

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
windows kurmakla ne alakası var ayarlardan eng yapabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapabilirsin tabikide
Sonuç olarak şu an kullandığım bir klavyeden hiçbir farkı olmayacak değil mi?

SELTAED

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Süleyman Yıldırım
Sonuç olarak şu an kullandığım bir klavyeden hiçbir farkı olmayacak değil mi?
Hayır,yazılımsal fark olmayacak sadece o yazının üstünde atıyorum 'ş' ise o harfin boyosı olmayacak okadar

YiğitAysul

80+ Silver

Sadece oyun oynuyorsan sıkıntı olmaz ama yazı yazarken mesela insanın canını sıkıyor

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,427