İngilizce Klavye Sorunsalı

Rezanix

80+
Reaksiyon skoru
169
Bütçe
2200

Arkadaşlar mesela bu İngilizce klavyede "Ö","Ş","Ç","İ" gibi türkçe harfler bulunmuyor. Klavyenin tasarımında sadece harf olarak mı gözükmüyor, yoksa hiç mi yok? Yani hiçbir türlü "Ö" harfini kullanamayacak mıyım? Yoksa ben Türkçe klavyede olduğu gibi "Ö" nün konumundaki tuşa bastığımda yani hemen "M" nin bir sağındaki tuşa bastığımda "Ö" harfi çıkacak mı?

Arkadaşlar mesela bu İngilizce klavyede "Ö","Ş","Ç","İ" gibi türkçe harfler bulunmuyor. Klavyenin tasarımında sadece harf olarak mı gözükmüyor, yoksa hiç mi yok? Yani hiçbir türlü "Ö" harfini kullanamayacak mıyım? Yoksa ben Türkçe klavyede olduğu gibi "Ö" nün konumundaki tuşa bastığımda yani hemen "M" nin bir sağındaki tuşa bastığımda "Ö" harfi çıkacak mı?
Bu klavyeleri Türkçe Q yaparken o harflere atama yapılıyor, örneğin ben Gamnote KB487L kullanıyorum ve küçüktür işaretinin hemen altına ''ö'' harfi eklemişler. Belki Windows kurarken Türkçe klavye seçerseniz öyle olabilir.

Bu klavyeleri Türkçe Q yaparken o harflere atama yapılıyor, örneğin ben Gamnote KB487L kullanıyorum ve küçüktür işaretinin hemen altına ''ö'' harfi eklemişler. Belki Windows kurarken Türkçe klavye seçerseniz öyle olabilir.
Benim şu an kullandığım klavyede de o şekilde noktalama işaretlerinin hemen altına yukarıda bahsettiğim harfleri eklemişler. Fakat bu bahsettiğim klavyede onlar da yok Türkçe Q klavye yaparsam bu harfleri kullanabilir miyim? Zaten yerlerini ezbere biliyorum.

Benim şu an kullandığım klavyede de o şekilde noktalama işaretlerinin hemen altına yukarıda bahsettiğim harfleri eklemişler. Fakat bu bahsettiğim klavyede onlar da yok Türkçe Q klavye yaparsam bu harfleri kullanabilir miyim? Zaten yerlerini ezbere biliyorum.
O harfler var hocam, benim tahminimce kullanılabilir.

windows kurmakla ne alakası var ayarlardan eng yapabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yapabilirsin tabikide

windows kurmakla ne alakası var ayarlardan eng yapabilir

yapabilirsin tabikide
Sonuç olarak şu an kullandığım bir klavyeden hiçbir farkı olmayacak değil mi?

Sonuç olarak şu an kullandığım bir klavyeden hiçbir farkı olmayacak değil mi?
Hayır,yazılımsal fark olmayacak sadece o yazının üstünde atıyorum 'ş' ise o harfin boyosı olmayacak okadar

Sadece oyun oynuyorsan sıkıntı olmaz ama yazı yazarken mesela insanın canını sıkıyor

Anladım. Teşekkür ederim.

Tuşların yerini ezbere biliyorum ya sıkıntı çıkarmaz.
4 tane harf ztn knk bukadar sorun etmeye gerek yok bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,776
Üyeler
184,220
Son üye
Wojtek01
Geri