Neler Yeni

İngilizce Sınavı Speaking İçin Yapılabilecek Şeyler Hakkında Öneri

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Çarşamba günü speaking sınavım var 15 puan olacak sizce böyle bir sınava hazırlanmak için ne yapmalıyım? İlk kez speaking sınavı olacağım. İngilizce hocası kitaptaki soruları ezberleyin falan dedi ama bana göre yeterli değil. Birisiyle diyalog kurarken soru-cevapta falan kullanılan yaygın cümlelere falan çalışsam mesela var mı bir öneriniz? Önemli olan öğretmenle bir süre konuşmak kendimi ifade etmek. Vereceğim cevabın doğruluğu önemli değil. Örneğin şöyle olabilir böyle olabilir ama diyebileceğim çok bir şey yok bu konu hakkında gibi muhabbetler de yapabilirim karşı tarafla.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Çarşamba günü speaking sınavım var 15 puan olacak sizce böyle bir sınava hazırlanmak için ne yapmalıyım? İlk kez speaking sınavı olacağım. İngilizce hocası kitaptaki soruları ezberleyin falan dedi ama bana göre yeterli değil. Birisiyle diyalog kurarken soru-cevapta falan kullanılan yaygın cümlelere falan çalışsam mesela var mı bir öneriniz? Önemli olan öğretmenle bir süre konuşmak kendimi ifade etmek. Vereceğim cevabın doğruluğu önemli değil. Örneğin şöyle olabilir böyle olabilir ama diyebileceğim çok bir şey yok bu konu hakkında gibi muhabbetler de yapabilirim karşı tarafla.
Konuşacak konu mu istiyorsun yoksa kuracağın cümleleri mi?

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
Üst dönemlere sor en iyi onlar bilir, her hoca/ okul farklı yapıyor bunu.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konuşacak konu mu istiyorsun yoksa kuracağın cümleleri mi?
yani ne kadar çok cümle ve mantıklı cevap ezberlersem o kadar iyi olur 11. sınıfım kitaptaki sorular gördüğüm kadarıyla seyahatle ve toplumun hobileriyle alakalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok kazık yerden hocam ya o kadar the walking deadin oyun serisini izledim içinde geçen çoğu cümleler ezberimde ama çoğunun yararı yok o sınavda kullanmam için 🤣

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Emre Mehmet
Ben her şeyimi ingilizce kullanıyorum. Böylece öğrenmek te daha kolay oluyor ama konuşmayı öğrenmek için daha çok ingilizce videolar bakıp, dc de ingiliz sunucularında başkalarıyla oyun oynuyorum. İlk başta girdiğimde çok ingilizcem yok deyip online oyunlar oynamak istediğimi söylüyorum ve beraber bir şey oynuyoruz ve daha çok alışıyorsun. Ben şimdiye kadar hep öyle yaptım, işe yarıyor. Temel oyun için kullanabileceğin şeyleri bilirsen zaten gerisi geliyor. Onun dışında da kendinle konuş. örneğin kendi kendine soru sor ve kendi kendine cevap ver. Doğuru yanlış farketmez. Cümle kurmayı becerebilirsen, bir yerden sonra doğru yanlış onlara da odaklanabilirsin.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
hocaya kullansam o ezberlediklerimi amel defterim kapanır

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
yani ne kadar çok cümle ve mantıklı cevap ezberlersem o kadar iyi olur 11. sınıfım kitaptaki sorular gördüğüm kadarıyla seyahatle ve toplumun hobileriyle alakalı
İyi de sorular öğretmenin tarafından sorulacak ekstra sorular olabilir. Dil ezber işi değildir. Pratik işidir. Öğretmenin size soruları ezberleyin demiş. Siz ileri seviye bir İngilizce ile cevap verince öğretmen bunu anlar bu seferde daha kapsamlı sorular sorar.

Burada önemli olan konuyu ne kadar uzatabildiğin. Uzat uzatabildiğin kadar

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Ben her şeyimi ingilizce kullanıyorum. Böylece öğrenmek te daha kolay oluyor ama konuşmayı öğrenmek için daha çok ingilizce videolar bakıp, dc de ingiliz sunucularında başkalarıyla oyun oynuyorum. İlk başta girdiğimde çok ingilizcem yok deyip online oyunlar oynamak istediğimi söylüyorum ve beraber bir şey oynuyoruz ve daha çok alışıyorsun. Ben şimdiye kadar hep öyle yaptım, işe yarıyor. Temel oyun için kullanabileceğin şeyleri bilirsen zaten gerisi geliyor. Onun dışında da kendinle konuş. örneğin kendi kendine soru sor ve kendi kendine cevap ver. Doğuru yanlış farketmez. Cümle kurmayı becerebilirsen, bir yerden sonra doğru yanlış onlara da odaklanabilirsin.
peki senin bildiğin böyle geçiştirici cevaplar var mı böyle

İyi de sorular öğretmenin tarafından sorulacak ekstra sorular olabilir. Dil ezber işi değildir. Pratik işidir. Öğretmenin size soruları ezberleyin demiş. Siz ileri seviye bir İngilizce ile cevap verince öğretmen bunu anlar bu seferde daha kapsamlı sorular sorar.

Burada önemli olan konuyu ne kadar uzatabildiğin. Uzat uzatabildiğin kadar
evet bir süre iletişim kuracağım karşı tarafla benim ezberden kastığım ingilizcede bazı istisnalar var yani elma ile armutun ingilizcesini bilsen bile yan yana getirince türkçedeki karşılığıyla ingilizce karşılığı aynı olmuyor elma armut demek için bazen farklı ekler kelimeler kullanabiliyorsun o yüzden bunları bir yerden görüp ezberlemen lazım

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,286
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Bu nasıl bir eğitim sistemi aga. Toplum neden 1 adım ileri gitmiyor sorununun cevabı gibi.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Oğuz
Dil'den mi hazırlanıyorsun ?

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Dil'den mi hazırlanıyorsun ?
yok dostum sayısalcıyım normalde speaking sınavı her yıl yapılıyormuş bizim okulda pandemide kısıtlama gelmiş şimdi aynı şey tekrar olacak bu sene

Bu nasıl bir eğitim sistemi aga. Toplum neden 1 adım ileri gitmiyor sorununun cevabı gibi.
evet anlayamadığım nadir cevaplardan birisiydi bu detaylı bir şekilde anlatırsan sevinirim

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,528
İsim
Olcay akbulut
cambly kullanabilirsin bence geliştirir baya

Top Bottom