İnsanlar neden menfaatçi?

Reaksiyon skoru
95
Birisine yakın görüp kafama takılan bir konuyu anlatmıştım aramızda kalsın dememe rağmen gecesine başka birine anlatmış başka birinden duyunca ne kadar ahmakmışım dedim. Her insanı kendim gibi düşünmemem lazım, mesafeyi korumak lazım bazılarıyla. Bahsettiğim kişi İş yerimizde çalışan birisiydi, abi kardeş samimiyetindeydik şuan mesafeliyim. Sonrada neden toplum içerisinde pasif kalıyorsun gel insan içinde içersin çayını diyorlar eee herkes menfaatinde olup atıp tutunca benim başım ağrısın istemiyorum kendi halimde rahatım. Aklıma geldikçe ne evlenmek geliyor içimden ne de insanlar içerisinde oturmak, kendi evimin arabamın işimin sahibi olup kedi sahibi olmak istiyorum. Hayvanın seni her türlü şekilde sevmesi, sevdirmesi ne kadar güzel. Birde bazıları var muhabbet yok samimiyet yok kardeşim, kankam, canım diye konuşarak lafa giriyor. Direkt itici geliyor bana. Spor salonunda var böyle tipler, Kolay gelsin diyorum yüzüme bakmıyor selam veriyorum bakmıyor falan anlıyorum ki ortada para veya dostluk yoksa kimsenin umurunda değilsin. Anlayacağım o ki ailen dışında kimsenin umurunda değilsin, paran varsa insanlar var paran yoksa pek çevren olmayabiliyor. Örneğin: parasız birisi olsanız sizle yemeğe gitmek istemeyebilirler ama paranız varsa size yemekte ısmarlarlar her türlü yalakalığı da yaparlar. İnsanların bu kadar menfaat içinde İş yapmaları canımı sıkıyor, herkesi kendim gibi biliyormuşum meğer, alttan alsan üstüne çıkıyorlar. Kusura bakmayın lafı fazla uzatmış olabilirim, içimi dökmek istedim. Sizin düşünceleriniz ve öneriniz neler?

İnsan tecrübe ediniyor bu hayatta. Ben artık güven hissini kaybettim. Her şeyin bir sonu olduğunu anladım. Akışına bırakıyorum.

İnsan tecrübe ediniyor bu hayatta. Ben artık güven hissini kaybettim. Her şeyin bir sonu olduğunu anladım. Akışına bırakıyorum.
Kafada sorunları büyüten, duygusal ve bunalım yaşamaktan sigaraya dahi başladım. Yakın zamanda bıraktım ve kendime sağlık açısından kötülüğü yaptığımı ve hiçbir insan için canımı sıkmama değmediğini anladım.

Kafada sorunları büyüten, duygusal ve bunalım yaşamaktan sigaraya dahi başladım. Yakın zamanda bıraktım ve kendime sağlık açısından kötülüğü yaptığımı ve hiçbir insan için canımı sıkmama değmediğini anladım.
Doğru karar vermişsin

İnsan yapısı gereği bencil ve menfaatçidir, çıkarları önde tutan insanlar günümüz toplumunda artmıştır.

kimseye sırrını yani en savunmasız yerini anlatma, yoksa oradan saldırır.

Kendini herkesten soyutlamana gerek yok, bence sen yine içinde kalmasın diye sohbet muhabbet merhaba laflarını çekiyorsun iyimser olmaya çalışıyorsun gerek yok bu kadar şeye. Herkese yeteri kadar biraz ortam görüp samimi olup güvenme iş, okul, sevgili, bunlara özelini anlattığın an zaten her türlü işin içinden çıkamazsın yakın bildiğin kişiler dahi olsa 2 kere düşün veya fikrini belirtme. Aile ve tanıdıklar dışında yalnız olmayı kafaya takarsan aynı şekilde işin içinden çıkamazsın olduğun gibi yaşa milleti umursama, yeri ve zamanı gelince konuş kendini geliştir tecrübe kazanmaya bak en ufak misal tanıştığın insanları oku içinden bununla hemen muhabbetin beli kırılır mı diye, kendince ufak oyunlar yapıp kimin gerçek dost kimin kaypak olduğunu anlarsın. Zaten bu devirde dediğin gibi bazı şeylerin olmadığı sürece ne güzel dostlar, ne evlilik gibi düşünceler yolunda gitmez, öyle karakterli kişiler yok denecek kadar az.

Benim bir hayat feslesem var "NE ÇOK AKILLI OLACAKSIN NE DE ÇOK AHMAK"

Dengeyi sağlamak kurmak çok önemli tek başına da geçmez bu hayat çok kalabalık olunca da geçmez ortasını bulacaksın en önemlisi kendin olacaksın o ne der bu ne der diye bakmayacaksın unutmayın 1 kere geliyorsunuz sadece 1 kere benim amacım biri arkamdan desin ki bu çocuk çok iyi, karakterli, saygın biri diğerleri umrumda olmaz iyi biri olmaya çalışıyorum kendim için sende öyle ol bence

Bu hayatta babana bile güvenme 1 paket sigaramı çaldılar 4 kişiler içinden 1 kisi baya yakınımdı 3 ü yalanladı intikam zamanını bekliyorum :D

Tek geldik tek gideriz bu dünyadan hocam. Sadece Allah'a muhtaç olacak bir insan olmaya çalışılmalı.

Geri