Neler Yeni

insanlar su içmeyi bilmiyorken nasıl hayatta kalıyorlardı?

Saintes Maries

80+ Bronze
insanlar su içmeyi ve yemek yemeyi bilmiyorken nasıl hayatta kalıyorlardı, kalıyorlar mıydı?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Burada inancın devreye girer. Müslümanlığa göre Cebrail tarım yapmayı, pişirmeyi vs. Adem ile Havva'ya öğretmiştir. Evrime göre ise maymunlar nasıl yiyorsa bizde o şekilde yiyorduk ve evrim geçirdikçe yemek yeme alışkanlığımız devam etti. Sadece üzerine pişirmek gibi inovasyonlar getirdik.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,235
İsim
Hakan
Burada inancın devreye girer. Müslümanlığa göre Cebrail tarım yapmayı, pişirmeyi vs. Adem ile Havva'ya öğretmiştir. Evrime göre ise maymunlar nasıl yiyorsa bizde o şekilde yiyorduk ve evrim geçirdikçe yemek yeme alışkanlığımız devam etti.
Adem ve Havvadan Önce de İnsanlar Vardı, Aynı Anda İkisine de İnanır

Alfha13

80+ Silver
Su içme bir içgüdüdür, yeni doğmuş bir bebek de su içebilir. Yani su içmeyi bilmeyen bir insan yoktu diyebiliriz.

Alfha13

80+ Silver
Aga diyorum ben işte. Çok düşünmeden kastım bu. Çok düşününce böyle saçmalıyorsunuz.
Çok düşünmek yerine faydasız düşünmek desen dediğin doğru olacak.

Saintes Maries

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Su içme bir içgüdüdür, yeni doğmuş bir bebek de su içebilir. Yani su içmeyi bilmeyen bir insan yoktu diyebiliriz.
ilk insanlar ile şu anki insanlık bir değil. şu anki bebekler ataları su içtiği için su içme özelliği kazandı. ilk insanlarda bu durum söz konusu değildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga diyorum ben işte. Çok düşünmeden kastım bu. Çok düşününce böyle saçmalıyorsunuz.
bunu yazarken çok mu düşündün?

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,235
İsim
Hakan
Hayat zaten Suda RNA'dan Bakteri-Arko Bakteri ve Planktonlar ile başladı, sonra geliştiler ayrıldılar.

Tanrının yaratmasını soranlara, Evrim Tanrının Yaratma Şekli ve Sanatıdır.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,235
İsim
Hakan
Adem havvadan önce de nasıl insan vardı la?
Adem İlk Bilinçli ve İradeli İnsan İlk Peygamber

Bakara 30 ; ani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.

Halife Yaratmak Yer yüzüne Bir Halife Atamaktır ve Halife İnsanlardan Seçilen Temsilciler , Temsilci ataması için Adem gibileri Olmalı

Ayrıca Melekler İradesiz varlıklar Ademin Kan Çıkarıp Fesat Yaratacağını nerden bilebilirler adem gibiler yokken?

Ali İmran 33 ; Allah, birbirinden gelme nesiller olarak Âdem’i, Nûh’u, İbrâhim ailesini ve İmrân ailesini seçip âlemlere (bütün yaratılmışlara) üstün kıldı. Allah hakkıyla işitmekte ve bilmektedir.

Birbirinden gelme olan Adem'i diğer yaratılmışlara üğstün seçtiğini söylüyor, yani Adem üstün seçilip yaratıldı Atandı Halife Olarak Bakara30 da doğruluyor bunu.

Bakara 31 de d eAllahın Tüm İsimleri öğrettiğini söylüyor ademi

Alfha13

80+ Silver
ilk insanlar ile şu anki insanlık bir değil. şu anki bebekler ataları su içtiği için su içme özelliği kazandı. ilk insanlarda bu durum söz konusu değildi.
İlk insan da ondan önceki canlılar su içtiği için su içmeyi biliyordu. Ayrıca her canlı zaten vücuduna su alıyor; hayvanlar, bitkiler, mikroorganizmalar... Vücut yapısı değişince suyu vücuda alma şekli de değişiyor haliyle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,312
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520
Top Bottom