Neler Yeni

İnsanların Dini Yanlış Tanıdığından Dolayı Uzaklaştığı İddiası

mfimmel

80+ Silver
Öncelikle Türkiye için konuştuğumu belirteyim, biliyorsunuz ki son yıllarda ve günümüzdede artışını sürdüren bir din değişikliği verisi mevcut.

Yani neredeyse hepimizin anadan doğma müslüman olduğu bir ülkede insanlar neden islamdan çıkar? Bunu herhangi bir dindara veya uzmana sorsak cevapları hemen hemen birbiriyle aynı oluyor.

"İnsanlar dini yanlış tanıyor."

Fakat olayın böyle olmadığını açıklama gereği duydum. Öncelikle son senelerle beraber bu dediğim veri değişikliği ile doğru orantılı olarak ne oldu? Vatandaşların büyük bölümü internet sahibi oldu ve birçok bilgiye erişim imkanı sağladı. Hem din açısından hem her şey açısından insanlar bundan önce tek bir camide tek bir hocadan vaaz alırken, internet ile hem islami kaynakların çok daha fazlasına ve farklı yorumlanmasına hemde diğer inanış ve teorileri öğrendi.

Olaylara daha geniş açıdan bakma imkanı bulan insanlar fazlasını öğrendiğinde dinin günümüz için modern olmadığına, islamda belirtilmeyen herhangi bir olay ya da bilgiyede farklı kişiler tarafından farklı yorumlandığını gördükleri için bunu teyit ettiler. Yani islamın günümüz için net olmadığını anladılar.

Bunun yanında islamdan daha modern olan bazı düşünceleri veya dinleride kendi mantıklarına daha yatkın buldukları için tercih ettiler. (Ateizm,Deizm,Agnostizm,vb.)

Olayı şöyle bir benzetmeyle bitireyim.

"Monarşik bir sistem düşünün, soy sistemi ile ilerleyen bir yönetim biçimi değil mi? Bir de demokrasiyi düşünün herkesin kendi düşüncesine göre şekillenen bir yönetim biçimi."

İşte olay tam olarak bundan ibaret nasıl ki Muhammed atalarının dininden çıkıp farklı bir düşünceye ya da kutsallığa sahip olduysa insanlarda öyle olmaya başladı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,890
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Öncelikle Türkiye için konuştuğumu belirteyim, biliyorsunuz ki son yıllarda ve günümüzdede artışını sürdüren bir din değişikliği verisi mevcut.

Yani neredeyse hepimizin anadan doğma müslüman olduğu bir ülkede insanlar neden islamdan çıkar? Bunu herhangi bir dindara veya uzmana sorsak cevapları hemen hemen birbiriyle aynı oluyor.

Fakat olayın böyle olmadığını açıklama gereği duydum. Öncelikle son senelerle beraber bu dediğim veri değişikliği ile doğru orantılı olarak ne oldu? Vatandaşların büyük bölümü internet sahibi oldu ve birçok bilgiye erişim imkanı sağladı. Hem din açısından hem her şey açısından insanlar bundan önce tek bir camide tek bir hocadan vaaz alırken, internet ile hem islami kaynakların çok daha fazlasına ve farklı yorumlanmasına hemde diğer inanış ve teorileri öğrendi.

Olaylara daha geniş açıdan bakma imkanı bulan insanlar fazlasını öğrendiğinde dinin günümüz için modern olmadığına, islamda belirtilmeyen herhangi bir olay ya da bilgiyede farklı kişiler tarafından farklı yorumlandığını gördükleri için bunu teyit ettiler. Yani islamın günümüz için net olmadığını anladılar.

Bunun yanında islamdan daha modern olan bazı düşünceleri veya dinleride kendi mantıklarına daha yatkın buldukları için tercih ettiler. (Ateizm,Deizm,Agnostizm,vb.)

"Monarşik bir sistem düşünün, soy sistemi ile ilerleyen bir yönetim biçimi değil mi? Bir de demokrasiyi düşünün herkesin kendi düşüncesine göre şekillenen bir yönetim biçimi."

İşte olay tam olarak bundan ibaret nasıl ki Muhammed atalarının dininden çıkıp farklı bir düşünceye ya da kutsallığa sahip olduysa insanlarda öyle olmaya başladı.
Hocam internetten ulaşabiliyorlar demişsin.Kac kişi internetten araştırıyor ?
Aksine internetten yanlış bilgi hatta başkalarına ozentilik yapmak için değiştiriyorlar.

Bergee

80+ Silver
Doğru yere değinmişsiniz hocam ama internette bulunan her bilgininde doğru olmadığı aşikar. Yani insan bazen o kadar şaşırıyor ki neye inanacağını neyin doğru olduğunu düşünemiyor. Oldukça doğru bir konu. Ama dediğim gibi bilgiler her zaman doğru olmuyor ne yazık ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam internetten ulaşabiliyorlar demişsin.Kac kişi internetten araştırıyor ?
Aksine internetten yanlış bilgi hatta başkalarına ozentilik yapmak için değiştiriyorlar.
Doğru ama arkadaş zaten değiştirilmiyor gibi bir şey söylememiş olay tamamiyle arkadaşın anlattığı gibi internetten araştırarak böyle olaylar yaşanıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,890
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Doğru yere değinmişsiniz hocam ama internette bulunan her bilgininde doğru olmadığı aşikar. Yani insan bazen o kadar şaşırıyor ki neye inanacağını neyin doğru olduğunu düşünemiyor. Oldukça doğru bir konu. Ama dediğim gibi bilgiler her zaman doğru olmuyor ne yazık ki.

Doğru ama arkadaş zaten değiştirilmiyor gibi bir şey söylememiş olay tamamiyle arkadaşın anlattığı gibi internetten araştırarak böyle olaylar yaşanıyor.
Ben öyle düşünmuyorum.Tabi ki arastirarak değiştiren bı kısım var ama çoğunluğu 15-20 yaş arası araştırmadan değiştirenler için diyorum

mfimmel

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben öyle düşünmuyorum.Tabi ki arastirarak değiştiren bı kısım var ama çoğunluğu 15-20 yaş arası araştırmadan değiştirenler için diyorum
İnsan araştırmadan neden din değiştirsin? Normal bir zihinsel seviyeye sahip biri dinin önemini o yaşlarda çoktan anlamış olur zaten.

Birçok farklı yerden araştırman gerekir o zaman çoğunluğun kanısı büyük ihtimalle doğru kabul görendir.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,699
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
İnsanlar, müslümanların yaptıkları iğrençlikleri gördükçe dinden uzaklaşıyorlar. Halbuki din böyle bir şey değil.

Şuraya en ünlü ateistleri toplayın, en ünlü agnostikleri toplayın. Bir müslüman kadar dinden soğutamaz emin olun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,890
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
İnsanlar, müslümanların yaptıkları iğrençlikleri gördükçe dinden uzaklaşıyorlar. Halbuki din böyle bir şey değil.

Şuraya en ünlü ateistleri toplayın, en ünlü agnostikleri toplayın. Bir müslüman kadar dinden soğutamaz emin olun.
Ama bak şu da var
En ünlü Müslümanları topla onlarda sogutmaz

İnsanlar internet üzerinden .. Bilgileri Whatsapp Facebook grupları , Youtube .. Fenomenler .. İnfluencer ve benzeri .. yerlerden alıyorlar .

Onları görüp .. bir çıkarımda bulunmak yanlış ..

İnternetin bir de başka ayağı var .. bunu da az sayı da insan kullanıyor .. Veritabanları ..

Bu alanda en bilinenini Türkiye'de galiba dergipark .

Üniversitelerin .. dergileri .. makaleleri .. akademik çalışmaları .. onamlı yazıları .. sadece birisinin değil .. Tüm üniversitelerin .. ortak veritabanları var .. Hatta arama motorları da .. Bunlardan en çok bilineni Google Akademik .

Onam verilmiş yazılardan kasıt .. Profesörlerce oluşturulmuş Jüri .. ile .. altına imzası atılmış .. akademik makaleler yayınlar dergiler çalışmalar tezler .. Hepsi bir tıkla elinizin altında .. Tabi bunu bilinçli bir vatan evladı için konuşuyorum .

Daha geçen gün .. Nükletotit ve Nükleosit asitler alakalı yapılan .. bir araştırmayı okudum .. Özellikle .. Amin ve karboksilik asitlerin nasıl amino asitlere oradan da proteinlere dönüşürken ..

Sanırsam popüler kültürün bir öğesi olarak evrim ağacı da var .. Bir proje olarak Türkiye'de bildiğim .

İnsanların dinden uzaklaşmasının nedeni .. Bilinçli olanlarının .. artık gerçekliğe daha kolay ulaşıyor oluşu .
Bilinçsiz olanlarınınsa .. Batı kültürünün tesiri altında fazla kalması ..

Bilmeyenler için ülkemiz de .. sosyokültürel açıdan .. Arap ve Fars kültürü egemenken .. Batı kültürü namı diğer popüler kültür ki .. Arap ve fars kültürü önceden popüler kültürdü .

Şimdiyse .. Batı kültürü daha baskın .. Bu yüzden de .. Arap ve Fars kültürüyle çatışmasına şahit oluyoruz .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,646
Üyeler
159,373
Son üye
Krasos
Top Bottom