İnstagram sayfası açmak istiyorum sorularım var

Benim absürt post sayfam var
1 hayır Instagram'da telif yok
3 absürt post açabilirsiniz
Herhangi birine ait bir çizimi/görseli kullanırsan tabii ki telif var. Ne demek Instagramda telif yok. :)

İnstagramda oyunlarla ilgili haberleri paylaşmak istediğim bir sayfa açmak istiyorum, amacım para kazanmak değil sadece bende bu tarz şeyleri denemek istiyorum.
Ancak aklıma takılan şeyler var:
1-Gönderilerde kullanıcağım görselleri herhangi bir yerden kullanırsam telif sorunu olurmu?
2-Ücretsiz görseller bulabileceğim siteler varmıdır?
3-İnstagramda başka ne tür bir sayfa açabilirim?

Not: Eğer tavsiyeleriniz varsa lütfen söylermisiniz?(ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER)
İstediğinizi çalabilirsiniz :D (İnstagramda telif sorunu yok ama adam senle uğraşabilir takıntısı varsa) (reklam ver kaliteli postlar at)

Öyle bir kural yok
Yanlış biliyorsun. Genel olarak tabi çoğu sayfa oradan buradan alarak post paylaşıyor ama kimsenin bu konuda bilgisi yok. Evet çoğu görsel zaten telifsiz ama şöyle diyeyim ben çizerim, birçok çizimim haberim olmadan imzam silinerek paylaşıldı. Ve bunların hepsini gerek Instagram gerek Twitter'da telifle sildirttim. Yakın geçmişte karikatür mevzusunu duydun mu bilmiyorum ünlü karikatüristler çoğu karikatür sayfasına dava açtı. Yani şakaya gelecek durumlar değil. Telif her yerde vardır. Sadece kullandığın içeriğe dikkat etmen gerek.

Yanlış biliyorsun. Genel olarak tabi çoğu sayfa oradan buradan alarak post paylaşıyor ama kimsenin bu konuda bilgisi yok. Evet çoğu görsel zaten telifsiz ama şöyle diyeyim ben çizerim, birçok çizimim haberim olmadan imzam silinerek paylaşıldı. Ve bunların hepsini gerek Instagram gerek Twitter'da telifle sildirttim. Yakın geçmişte karikatür mevzusunu duydun mu bilmiyorum ünlü karikatüristler çoğu karikatür sayfasına dava açtı. Yani şakaya gelecek durumlar değil. Telif her yerde vardır. Sadece kullandığın içeriğe dikkat etmen gerek.
Bi dakka oyunlar ile çizimin ne alakası var bana soylermisiniz

Mesela ben League of Legendsin resmi sitesinden bir şampiyonun resmini alıp sayfamda kullanırsam sorun olurmu?

Mesela ben League of Legendsin resmi sitesinden bir şampiyonun resmini alıp sayfamda kullanırsam sorun olurmu?
Hayır sorun olmaz. Oyunla ilgili şirketin görsellerini kullanabilirsin. Bahsettiğim görseller daha çok özel olarak çizilen içerikler. Onun dışında oyun konusunda telif sorunu yaşama ihtimalin zaten çok düşük. Ben genel olarak telif konusunda dikkatli olman için yazayım dedim.

Hayır sorun olmaz. Oyunla ilgili şirketin görsellerini kullanabilirsin. Bahsettiğim görseller daha çok özel olarak çizilen içerikler. Onun dışında oyun konusunda telif sorunu yaşama ihtimalin zaten çok düşük. Ben genel olarak telif konusunda dikkatli olman için yazayım dedim.
Teşekkürler.Ben bu konularda çok tedirgin oluyorum o yüzden sormak istedim.

ben 2019'da zula sayfası açmıştım (pişmanım böyle bir oyunun fanı olduğum için :D) zula hakkında gerçek olmayan komedi bir sayfaydı 3 günde 215 takipçi olmuştu 1 haftada 600 sayfalara logo karşılığı reklam felan yaptırıyordum baya hızlı büyüyordum ama sınav senemdi lgs'ye girecektim o yüzden çok devam ettiremedim bıraktım sonrada zulanın berbat bir oyun olduğunu öğrendim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,323
Üyeler
183,413
Son üye
HadeS_edex
Geri