Windows 11
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
ARM a daha çok güveniyorum.
Son düzenleme:
1 nanometre = 10 üzeri eksi 10 metrenanometre tam olarak ne?
1 nanometre = 10 üzeri eksi 10 metre
peki bu neyle neyin arasındaki uzkalık1 nanometre = 10 üzeri eksi 10 metre
Mesaj otomatik birleştirildi:
eksi 9 pardon*
Tam yazıyordum, gerek kalmadı. Sağ ol.Şu an kullanılan işlemciler içersinde milyonlarca hatta milyarlarca transistör bulunuyor ve bunlar işlemcinin performansını doğrudan etkiliyor. Nanometre de bu transistörlerin arasındaki mesafeleri yani yan yana dizilmiş olan transistörlerin uzaklığını ifade etmek için kullanılır. Örnek verecek olursak 14nm teknolojisi ile üretilen işlemcilerdeki transistörler arasındaki mesafe 14 nanometre, 10 nm teknolojisi ile üretilen işlemcilerdeki transistörler arasındaki mesafe ise 10 nanometredir.
nanometre küçüldükçe transistor başı performans + ısının stabilitesi artıyor.
10. Nesil daha ucuz ve daha iyiydi.AMD buna güldü.![]()
Tam olarak daha iyi denilemez, 11. nesil güzel olacak gibi ama 6. nesili düşün?10. Nesil daha ucuz ve daha iyiydi.
11.nesil neden olmasın?
AMD fanboyu falan değilim, Intel’e karşı bi’ şeyim de yok ama şöyle bi’ şey var.Tam olarak daha iyi denilemez, 11. nesil güzel olacak gibi ama 6. nesili düşün?
2000, 3000, 5000 serilerindeki gibi bi’ patlayış olacak. Ayrıca 11900K 8/16 gelecekse Intel yandı.
Oyuncular dışında kimse tercih etmeyecek eğer böyle olursa.
Boşuna core/thread sayılarına bakmayın.Tam olarak daha iyi denilemez, 11. nesil güzel olacak gibi ama 6. nesili düşün?
2000, 3000, 5000 serilerindeki gibi bi’ patlayış olacak. Ayrıca 11900K 8/16 gelecekse Intel yandı.
Oyuncular dışında kimse tercih etmeyecek eğer böyle olursa.
AMD fanboyu falan değilim, Intel’e karşı bi’ şeyim de yok ama şöyle bi’ şey var.
Intel’in 10. nesil dışında pek bi’ başarısı yok gibi.
AMD’nin 2018’de çıkardığı 2000 Desktop serisinden 2600X, 2700X hâlâ bayağı bi’ satıyor.
3000 serisinde de 3100 deli gibi satıyor.
Ama Intel’in sadece 10. nesili satıyor, 9 ve 8 satmıyor.![]()
Yalnız 5950X, 12K+ üstü puan alırken, 11900K 6K+ üstü almış. Ondan C/T az dedim.Boşuna core/thread sayılarına bakmayın.
İntel biliyordur core/thread sayılarının önemini.
Niye en üst seviye işlemcisini performanssız üretsin?