Uygunsuzisim7
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhaba,
Laptopumda yaşadığım bir ekran sorunu hakkında yardım almak istiyorum. Cihazım HP Pavilion 16 modelidir.
Sorun şu şekilde gerçekleşiyor:
Şimdiye kadar denediklerim:
Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Donanımsal bir problem mi yoksa Intel grafik sürücüsünün bir hatası mı? Benzer sorunu yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Laptopumda yaşadığım bir ekran sorunu hakkında yardım almak istiyorum. Cihazım HP Pavilion 16 modelidir.
Sorun şu şekilde gerçekleşiyor:
- Intel ekran kartı sürücüsünü güncellediğimde veya yüklemeye çalıştığımda ekran aniden bozuluyor.
- Ekran açıldığında görüntü geliyor ama hemen ardından ekranın ortasında ve bazen tüm ekranda aşağı doğru inen beyaz çizgiler oluşuyor.
- Bu durum özellikle yeniden başlatma sırasında veya sürücü yüklemesi tamamlanmadan hemen sonra meydana geliyor.
- Ekran tamamen beyaza dönmüyor ama kullanılamaz hale geliyor.
- Güvenli modda başlatınca bu sorun oluşmuyor.
- NVIDIA ekran kartı sürücüsünü yüklerken herhangi bir sorun yaşamıyorum, sadece Intel GPU sürücüsü ile ilgili bu problem var.
Şimdiye kadar denediklerim:
- DDU (Display Driver Uninstaller) ile güvenli modda tüm ekran kartı sürücülerini temizleyip yeniden kurmayı denedim.
- Windows güncellemeleri tam.
- HP’nin sitesinden uygun sürücüleri denedim ama sorun yine de devam ediyor.
Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Donanımsal bir problem mi yoksa Intel grafik sürücüsünün bir hatası mı? Benzer sorunu yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim.