Intel i3 10100F vs Ryzen 3 3100

Reaksiyon skoru
18
Bütçe
3500
Herkese selamlar, monitör harici nasıl bir bilgisayar toplayabilirim sonrasında upgrade edebileceğim? En fazla oynayacağım oyunlar CS Go ve Valorant oyunların dışında daha çok bilgisayarı mixing mastering işlemlerinde kullanacağım Studio One 5, FL Studio 20 gibi programları kullanacağım. Eğer vatan bilgisayardan önerirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler.

Herkese selamlar, monitör harici nasıl bir bilgisayar toplayabilirim sonrasında upgrade edebileceğim? En fazla oynayacağım oyunlar CS Go ve Valorant oyunların dışında daha çok bilgisayarı mixing mastering işlemlerinde kullanacağım Studio One 5, FL Studio 20 gibi programları kullanacağım. Eğer vatan bilgisayardan önerirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler.
Vatan bilgisayardan 3500 e İ3 10100F veya R3 3100 lü bir sistem toplamanız imkansız.

10100F'li sistemler daha uygun.

Bütçe düşük olduğundan 10100F derim.
Diğer türlü 3100'ün daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

10100f üstünde zıplar ezer geçer diye bir durum yok fakat daha uygun fiyatı var.

Hocam sadece oyun oynayacaksanız r3 3100, render montaj işleri yapacaksanız ryzen 5 2600. B450m s2h anakart işinize çok yarar.
Neden intel söylemedim çünkü işlemcinin maliyeti bir tık daha yüksek aynı zamanda anakart olarak h serisinden alman gerekiyor ve yine b450 lerden pahalı olduğunu duydum. Yinede araştır.

o %5 performans için bile i3 derim fakat ilerde degiştireceksen amd bence

Hocam sadece oyun oynayacaksanız r3 3100, render montaj işleri yapacaksanız ryzen 5 2600. B450m s2h anakart işinize çok yarar.
Neden intel söylemedim çünkü işlemcinin maliyeti bir tık daha yüksek aynı zamanda anakart olarak h serisinden alman gerekiyor ve yine b450 lerden pahalı olduğunu duydum. Yinede araştır.
Yani hocam amaç şu an bilgisayarın en azından iskeletini çıkartmak istiyorum bu sebepten başlangıc seviyesi bir ekran kartı alıp sonrasında ilk işim 16gb yükseltmek olacak bilgisayarı ilerleyen dönemlerde de iyi bir ekran kartına geçmeyi planlıyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçe düşük olduğundan 10100F derim.
Diğer türlü 3100'ün daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
İ3 10100f daha iyi hocam

Attığım sistem 3400 küsüre denk geliyor

İ3 10100f daha iyi hocam

Attığım sistem 3400 küsüre denk geliyor
Çok teşekkür ederim hocam kararımı verdim bende intel toplayacağım bilgisayarı herkese fikirler için teşekkürler :)

10100F fiyatın göre güzel bir işlemci.
3100 den bir tık daha fazla performans veriyor ve daha ucuz.

Herkese teşekkürler tekrardan, modlar konuyu kapatabilirsiniz herkese iyi sosyaller diliyorum :)

Geri