Çözüldü✓ Intel İ3 14100f Isınma Problemi

Yusuf87

80+
Reaksiyon skoru
0
1.5 yıldır kullanıyorum herhangi bir problem yoktu 2 gün önce 100 dereceleri görmeye başladı termal macunu değiştirdim hiçbir şey değişmedi normal masaüstünde 45-50 derecelerde bannerlorda girince direkt 100 dereceye çıkıyor EXCAVATOR Q5 12cm hava soğutucuyu kullanıyorum kasa içinde hava akışındada sorun yok ne yapmam gerekiyor?

1.5 yıldır kullanıyorum herhangi bir problem yoktu 2 gün önce 100 dereceleri görmeye başladı termal macunu değiştirdim hiçbir şey değişmedi normal masaüstünde 45-50 derecelerde bannerlorda girince direkt 100 dereceye çıkıyor EXCAVATOR Q5 12cm hava soğutucuyu kullanıyorum kasa içinde hava akışındada sorun yok ne yapmam gerekiyor?
13 ve 14.seri işlemcileri intelin sorunlu 14100 f gibi en güçsüz işlemcisinde bile böyle sorunlar mümkündür .

10-15W arası çekiyor macunda rampage tm-130
macun kalitesiz olduğundan da olabilir mx 4 yada Termal Grizzly Hydronaut al dene durum değişmezse bios update yap yene olmadıysa bios dan işlemciyi w ayarını max 65 e sabitle yene olmadıysa garantiye gönder yada çöpe at

10-15W arası çekiyor macunda rampage tm-130
10-15W çekerken 45-50 derece olması mümkün değil benim işlemcim benzer bir soğutucu ile 30W çekerken 45 derece, macun olumlu etkilemeyi bırak olumsuz etkilemiş olabilir. Bir de macun sürmeden bakar mısın sıcaklıklar ne durumda?

Bios güncellemesi yap ve termal macunu mx4-5-6 gibi seriler ile değiştir.

Bu arada Google'a dediğin soğutucuyu yazınca hatalı görsel çıkıyor aslında soğutucun da direkt kötü bütçe belirt soğutucu önerelim boş yere test ile uğraşma. Ben fason tek kule soğutuculardan sandım bayağı rezil bir soğutucu aslında elindeki.

Bu arada Google'a dediğin soğutucuyu yazınca hatalı görsel çıkıyor aslında soğutucun da direkt kötü bütçe belirt soğutucu önerelim boş yere test ile uğraşma. Ben fason tek kule soğutuculardan sandım bayağı rezil bir soğutucu aslında elindeki.
1000 1,500 arası

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,060
Üyeler
198,041
Son üye
hamzaoztrk
Geri