Prof ESL
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 2
Tamam kanka o zaman 10400F alYok 10400f alırım.
Tamam kanka o zaman 10400F alYok 10400f alırım.
i5 9400F bile onu geçiyor.3500x Neden Boş Olduğunu Açıklayabilir misin Lütfen ??
RAM lerim duracak zaten, intel ile de olsa 3200 Mhz kullanmayı düşünüyorum.3500X ve B450M S2H'da kalıp x2 RAM yapardım. Bence gerek yok.
Teşekkürler.3500X gördüğüm en boş işlemci. 10400F öneriririm.
3600'e maalesef param yetmiyor.10400f 3600 ün rakibidir 3500x den çok daha güçlü paranız varsa 3600 alın yoksa 10400f
Maalesef.3600 alma şansın var mı ? çünkü şuan indirimde
1660S ekran kartını her türlü besleyebilir, sıkıntı yok.Herkese selam.
Arkadaşlar yeni sistem topluyordum ve aklımda R5 3500x almak vardı. Bunun nedeni hali hazırda 3200 Mhz RAM lerimin ve B450 S2H anakartımın hazır olmasıydı.
Dün biraz araştırma yaptım ve bazı kişiler Inteli övüyor, performanslarını karşılaştırdığımızda intel ryzen i dövüyor, şu an aralarında 60 lira gibi bir fark var ve intel daha pahalı. Sizce anakartı iade edip intele dönmeli miyim?
Bundan 4 - 5 ay sonra ekran kartımı upgrade edeceğim ve aklımda 1660 S var, 10400F bu ekran kartını besleyebilir mi?
Rahatça yayın açabilir miyim?
Son olarak, ryzenlerde overclock müsait fakat almayı düşündüğüm işlemci ve anakarta ( B serisi düşünüyorum) overclock yapılmıyor ancak turbo boost denilen olayı işlemci kendisi mi yapıyor?
Sorulara cevap verirseniz çok teşekkür ederim, kafam çok karışık şu aralar elde olan parayı düzgün kullanmak istiyorum. Intel'e 150₺ ( Anakart+İşlemci) fazla para vermeye gerek var mı?
Hani bana zahmet olmaz ama alacağım FPS 5 fazla olacaksa gerçekten değeceğini düşünmüyorum. İndirim bekliyorum hani işlemciyi alana kadar anakart iade edilmiş olur o yüzden dedim. Çok zaman farkı olmayacaksa, yayında sıkıntı çıkarmayacaksa benim açımdan sorun yokŞöyle açıklayayım zaten anakartı almıssın ramlerde 3200 hiç zahmete girmeye gerek yok 3500x sana oyunda 3600 ile aynı fps verecektir render konusunda 6/6 olduğu için biraz daha zaman fark edecektir 3500x güçlü bir işlemci 3500x alman güzel olur
İndirime girmesini bekleyelim o halde.1660S ekran kartını her türlü besleyebilir, sıkıntı yok.
150 TL fazladan para verip iade beklemezdim ben.
3500x gayet yeterli gelecektir, zaten ekran kartın 1660S.
Darboğaz olmayacak ve oyunlarda aman aman fark olmayacak.
3500X'e şöyle güzelinden bir overclock yaparsan da çok daha güzel olur.
Oyunda çok rahat öne geçersin, rahatına bakarsın ben olsam değişmezdim.
Gerek yok yani fakat 10400F alırsan da asla üzmez.
Kendim de 3500x kullanıyorum, overclock ile rahat geçtim 10400F'i.İndirime girmesini bekleyelim o halde.
Birdaha ürünleri iade etmekle uğraşmazdım ben şahsenHerkese selam.
Arkadaşlar yeni sistem topluyordum ve aklımda R5 3500x almak vardı. Bunun nedeni hali hazırda 3200 Mhz RAM lerimin ve B450 S2H anakartımın hazır olmasıydı.
Dün biraz araştırma yaptım ve bazı kişiler Inteli övüyor, performanslarını karşılaştırdığımızda intel ryzen i dövüyor, şu an aralarında 60 lira gibi bir fark var ve intel daha pahalı. Sizce anakartı iade edip intele dönmeli miyim?
Bundan 4 - 5 ay sonra ekran kartımı upgrade edeceğim ve aklımda 1660 S var, 10400F bu ekran kartını besleyebilir mi?
Son olarak, ryzenlerde overclock müsait fakat almayı düşündüğüm işlemci ve anakarta ( B serisi düşünüyorum) overclock yapılmıyor ancak turbo boost denilen olayı işlemci kendisi mi yapıyor?
Sorulara cevap verirseniz çok teşekkür ederim, kafam çok karışık şu aralar elde olan parayı düzgün kullanmak istiyorum. Intel'e 150₺ ( Anakart+İşlemci) fazla para vermeye gerek var mı?
Bi zamanlar pquuen de 3500x ile yayın yapıyordu aradaki 50 tl farka bile değmez forum da çok vakit geçirirsen alacagın dan bile soğursun öyle diyeyim al oyununu oynaHani bana zahmet olmaz ama alacağım FPS 5 fazla olacaksa gerçekten değeceğini düşünmüyorum. İndirim bekliyorum hani işlemciyi alana kadar anakart iade edilmiş olur o yüzden dedim. Çok zaman farkı olmayacaksa, yayında sıkıntı çıkarmayacaksa benim açımdan sorun yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
İndirime girmesini bekleyelim o halde.
10400f de z490 anakartlı bi anakart olmadığı sürece mhz mi düşürüyodu öyle bir şey oluyodu die hatırlıyorum abdullah abinin videosundanHani bana zahmet olmaz ama alacağım FPS 5 fazla olacaksa gerçekten değeceğini düşünmüyorum. İndirim bekliyorum hani işlemciyi alana kadar anakart iade edilmiş olur o yüzden dedim. Çok zaman farkı olmayacaksa, yayında sıkıntı çıkarmayacaksa benim açımdan sorun yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
İndirime girmesini bekleyelim o halde.
1250 TL'ye var şu an daha iner mi diye düşünmüyor değilim ama pek iç açıcı değil durum...Bi zamanlar pquuen de 3500x ile yayın yapıyordu aradaki 50 TL farka bile değmez forum da çok vakit geçirirsen alacagın dan bile soğursun öyle diyeyim al oyununu oyna
2666 MHz'de düşük CL değerinde kullanman gerekir. Yani 3200 mhz CL 16 kullanmak yerine OC ile 2666 mhz CL 13 gibi bir şey. Bu arada ilerde 10400F'i anakarttan çıkarıp 11. nesil başka bir işlemci de takabilirsin.yeri gelmişken burda sorayım sizce 10400F ve 2666MHz RAMli sistemi alarak yanlış mı yaptım? Ryzen 3600 alsam sistemin önü daha açık olacaktı işlemci değişebilecektim şimdi anakart, RAM hepsi kısıtlanmış durumda daha ilerisi yok gibi.
150 TL farka değer.Herkese selam.