Ben 1300 e almıştım kaçırma1250 TL'ye var şu an daha iner mi diye düşünmüyor değilim ama pek iç açıcı değil durum...
Hayırlı olsun bence problemsiz bir şekilde 5 6 yıl goturur3500X 1250 TL iken aldım hocam. Teşekkür ediyorum.
Aynen öyle hocam, borçlar bitsin ekran kartını alacam inşallah.Ben 1300 e almıştım kaçırma
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayırlı olsun bence problemsiz bir şekilde 5 6 yıl goturur
Ekran kartı ne düşünüyorsun hocamAynen öyle hocam, borçlar bitsin ekran kartını alacam inşallah.
10400f almalısınHerkese selam.
Arkadaşlar yeni sistem topluyordum ve aklımda R5 3500x almak vardı. Bunun nedeni hali hazırda 3200 Mhz RAM lerimin ve B450 S2H anakartımın hazır olmasıydı.
Dün biraz araştırma yaptım ve bazı kişiler Inteli övüyor, performanslarını karşılaştırdığımızda intel ryzen i dövüyor, şu an aralarında 60 lira gibi bir fark var ve intel daha pahalı. Sizce anakartı iade edip intele dönmeli miyim?
Bundan 4 - 5 ay sonra ekran kartımı upgrade edeceğim ve aklımda 1660 S var, 10400F bu ekran kartını besleyebilir mi?
Rahatça yayın açabilir miyim?
Son olarak, ryzenlerde overclock müsait fakat almayı düşündüğüm işlemci ve anakarta ( B serisi düşünüyorum) overclock yapılmıyor ancak turbo boost denilen olayı işlemci kendisi mi yapıyor?
Sorulara cevap verirseniz çok teşekkür ederim, kafam çok karışık şu aralar elde olan parayı düzgün kullanmak istiyorum. Intel'e 150₺ ( Anakart+İşlemci) fazla para vermeye gerek var mı?
Borçlar bittiğinde ücreti uygun olursa 2 Bin TL bandında bir ekran kartı düşünüyorum. 1660 Super çok iyi olabilir benim için ancak ikinci el RX580 veya 590 da düşünebilirim.Ekran kartı ne düşünüyorsun hocam
3500X aldım hocam uğraşmayayım diye, 5 FPS çokta önem teşkil etmiyor.10400f almalısın
ben olsam i5 alırımHerkese selam.
Arkadaşlar yeni sistem topluyordum ve aklımda R5 3500x almak vardı. Bunun nedeni hali hazırda 3200 Mhz RAM lerimin ve B450 S2H anakartımın hazır olmasıydı.
Dün biraz araştırma yaptım ve bazı kişiler Inteli övüyor, performanslarını karşılaştırdığımızda intel ryzen i dövüyor, şu an aralarında 60 lira gibi bir fark var ve intel daha pahalı. Sizce anakartı iade edip intele dönmeli miyim?
Bundan 4 - 5 ay sonra ekran kartımı upgrade edeceğim ve aklımda 1660 S var, 10400F bu ekran kartını besleyebilir mi?
Rahatça yayın açabilir miyim?
Son olarak, ryzenlerde overclock müsait fakat almayı düşündüğüm işlemci ve anakarta ( B serisi düşünüyorum) overclock yapılmıyor ancak turbo boost denilen olayı işlemci kendisi mi yapıyor?
Sorulara cevap verirseniz çok teşekkür ederim, kafam çok karışık şu aralar elde olan parayı düzgün kullanmak istiyorum. Intel'e 150₺ ( Anakart+İşlemci) fazla para vermeye gerek var mı?
yinede senin kararın biz sadece öneririzTeşekkür ediyorum, Z serisi anakart alamadım bu yönden daha uygun olacağını düşündüğüm için R5 3500X aldım.
1660 super daha iyi tercih olurBorçlar bittiğinde ücreti uygun olursa 2 Bin TL bandında bir ekran kartı düşünüyorum. 1660 Super çok iyi olabilir benim için ancak ikinci el RX580 veya 590 da düşünebilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
3500X aldım hocam uğraşmayayım diye, 5 FPS çokta önem teşkil etmiyor.
evet işlemciyi değişebilirim ama yine bu anakarta OC yapılabilecek bi işlemci almak anlamsız gibi olacak ve ramler en fazla 2900 MHz olabilecek. Yazıda ne dediğinizi de anlamadım. Ramler 2666MHz ama CL düşük daha hızlı mı diyosunuz?2666 MHz'de düşük CL değerinde kullanman gerekir. Yani 3200 mhz CL 16 kullanmak yerine OC ile 2666 mhz CL 13 gibi bir şey. Bu arada ilerde 10400F'i anakarttan çıkarıp 11. nesil başka bir işlemci de takabilirsin.