Neler Yeni

Yardım Intel I5 12400f İşlemcimin Hızını Nasıl Yükseltebilirim ?

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,

Yeni almış olduğum sistemde MSI PRO H610M-B anakart ve intel i5 12400f işlemci mevcut. Fakat daha düşük seviye işlemcilerde 3.00ghz ve üzeri gibi hız alırlarken ben böyle bir işlemci ile 2.50ghz hız alıyorum bu normal midir ve bunu yükseltmenin bir yolu var mı ?

Merhabalar,

Yeni almış olduğum sistemde MSI PRO H610M-B anakart ve intel i5 12400f işlemci mevcut. Fakat daha düşük seviye işlemcilerde 3.00ghz ve üzeri gibi hız alırlarken ben böyle bir işlemci ile 2.50ghz hız alıyorum bu normal midir ve bunu yükseltmenin bir yolu var mı ?
dostum kullandıgın islemci de f ibaresi var f ler stok calısır oc yapamazsın yeni anakartlarda oc yapma ozellıgı mı vardı bısey vardı hatırlamıyorum fakat 2.50 ghz hızın nesi kötü boost clockuna baktın mı ayrıca işlemci otomatik hızını ayarlıyor rahat ol
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani dediklerime pek güvenmiyorsan islemci testine sok gorev yoneticisinden ghz hızlarına bak

dostum kullandıgın islemci de f ibaresi var f ler stok calısır oc yapamazsın yeni anakartlarda oc yapma ozellıgı mı vardı bısey vardı hatırlamıyorum fakat 2.50 ghz hızın nesi kötü boost clockuna baktın mı ayrıca işlemci otomatik hızını ayarlıyor rahat ol
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani dediklerime pek güvenmiyorsan islemci testine sok gorev yoneticisinden ghz hızlarına bak
boost clock max çalışma hız mı oluyor ?

boost clock max çalışma hız mı oluyor ?
evet tek cekirdek odaklı işlerde daha yüksek saat hızı alırsın tüm çekirdekleri çalıştırırsan biraz daha düşüğünü verir(yani bu konuda tam bilgim yok fakat 4.2 alcağıma 4.15 4.05 falan aldım işlemcim 4.2 boost clock) ben r5 5500 kullanıyorum boost clock aldıgın max hız tek çekirdek çoklu çekirdek performansında saat hızı düşüyor diye biliyorum ama çok değil

evet tek cekirdek odaklı işlerde daha yüksek saat hızı alırsın tüm çekirdekleri çalıştırırsan biraz daha düşüğünü verir(yani bu konuda tam bilgim yok fakat 4.2 alcağıma 4.15 4.05 falan aldım işlemcim 4.2 boost clock) ben r5 5500 kullanıyorum boost clock aldıgın max hız tek çekirdek çoklu çekirdek performansında saat hızı düşüyor diye biliyorum ama çok değil
max çalışma hızı 4.40ghz olarak gözüküyor

2.5 ghzden fazla da alabilmen lazım. Aynı anda sadece tek çekirdek 4.4 GHz oluyor lakin diğerleri 4 ghzde çalışabiliyor. Yani 1 çekirdek 4.4 GHz diğerleri 4 GHz gibi. 2.5 üst limiti değil o işlemcinin. Belki PC güç tasarrufundadir veya turbo bilmemnesi falan kapalıdır biosu bı kurcala anliyosan eğer.

max çalışma hızı 4.40ghz olarak gözüküyor
güç seçenekleribi yüksek performans yap pcyse %100 ünü alırsın laptoplarda yüksek performansda %80 ini verir kullanımdayken tek çekirdek performansı genelde oyunlarda oluyo csgo lol valo gibi 4.4 ghz alırsın çoklu çekirdek islemlerinde sanırsam render gibi tüm cekirdekler 4 de calısır

Merhabalar,

üst segment anakartlar ile daha yüksek fps alabilirsin blck overclock sayesinde ama h610 anakart ile bunu intel core i5-12400F gibi bir işlemciye yapman zor olabilir en fazla bios üzerinden tdp değerlerini max yapabilirsin gear 1 modu açıp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,547
Üyeler
173,393
Son üye
sahur davulcusu_1
Geri