Panzerwagen
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 5
- İsim
- Baranalp Aslandoğan
- Bütçe
- 35000
Merhaba, şuan i5 13400F + RTX 4060 ekran kartlı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Açıkçası ilk etapta ryzen 5 7600 işlemci için hareket etmeyi düşünüyordum ama hem yüksek tdp değerine sahip olması, hem de o işlemciyi soğutabilmek için üzerine ek sıvı soğutma almam gerekmesinden kaynaklı vazgeçtim ama topladığım sistem açısından da açıkçası biraz kararsız kaldım. Yaklaşık 20.000 TL'lik kısmını hepsi burada üzerinden alacağım, sebebi ise kullandığım kredi kartından dolayı şubatta ödemeye başlama avantajı var(ayrıca 6 ay taksite kadar faiz yok). Şuan topladığım kadarki kısmını buraya paylaşıyorum;
Şimdi sormak istediğim birkaç ekstra sorum var, bunlar;
Şimdi sormak istediğim birkaç ekstra sorum var, bunlar;
- Ben anakartı açıkçası DDR5 desteği bulunduğundan almaya karar verdim. DDR5 olan MSI Pro anakart yerine DDR4 olan ama yakın fiyatla daha üst bir anakart alsam daha mı iyi olur?
- PSU konusunda 650W değerin yeteceğini düşünüyorum fakat acaba bu PSU yerine full modüler olanlarını almak daha mı mantıklı?
- Diğer bileşenler konusunda henüz tam olarak karar veremedim, ekran kartı olarak RTX 4060 alternatifi olabilecek uygun fiyatlı bir tavsiyeniz var mıdır?