🔥İndirim Intel i5 14600KF 6.999 TL

İ5 10600k var elimde 4 borulu cooler master ile 4.5 ghz Diyarbakır sıcağında oyunlarda 55 ile 65 derece arası.
Render ise taş patlasın 80 derece geçeceğini sanmıyorum. 100 test ettim 70 ile 78 arası bişeydi.
K serisi bir işlemci için değerlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Amd tarafında iyi olan ise vaat ettği ghz ne ise tamamını verebilmesi. İntel 4.8 diyor 4.5 geçmiyor.
İntelde çekirdek kuralı var, tek çekirdekle 4.8GHz diye başlıyor ama tüm çekirdekler aktifken 4.5GHz veriyor listesi var onun. Son nesillerde iş biraz farklı sanırım 14600KF tüm çekirdekleri ile de 5.3 veriyo mesela.

Bu arada işlemcin K serisi olduğu için overclock ile hepsini 4.8 hatta 5.0 yapabilirsin o da var ama o zaman bu kadar serin kalmaz işlemcin 😀

bu ürün konu açıldığında 126 stok vardı, o günden bu güne 106 kalmış yani siz tartışsanız da adamlar 20tane satmış bile. en çok satılan işlemci ise ben dahil bir çok kişi i5 13400f aldı 200 stok yakın vardı şuan 149 kalmış. fiyat yükseltmeseler stoklar bitirirlerdi gibi :)
fiyat iyi olduktan sonra intel her ürünü satılıyor aslında. boşuna tartışıyorsunuz her ürünün ederinde bi alıcısı oluyor
13400f bende aldım.
Fiyatı ve çekirdek üstünlüğünden 7500f göre bir tık daha iyi gibi.
Ancak ön bellek düşüklüğünden dolayı cs go gibi oyunlarda hatırı sayılır fps düşüşü kötü yanı.

Sırf bu nedenle tekrar Amd geçebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İntelde çekirdek kuralı var, tek çekirdekle 4.8GHz diye başlıyor ama tüm çekirdekler aktifken 4.5GHz veriyor listesi var onun.

İşlemci K serisi olduğu için overclock ile hepsini 4.8 hatta 5.0 yapabilirsin tabi o da var ama o zaman bu kadar serin kalmaz işlemcin 😀
Anakart z serisi sağlam yani.
Bir kaç deneme yaptım 4.5 geçemedi.
K serisinde dediğiniz gibi 5 ghz bile çıkabilir ancak ben baraşamadım çokta uğraşmadım. Birde dediğiniz gibi soğutması çok zor olur 5 ghz çalışsada.

13400f bende aldım.
Ancak ön bellek düşüklüğünden dolayı cs go gibi oyunlarda hatırı sayılır fps düşüşü kötü yanı.

K serisinde dediğiniz gibi 5 ghz bile çıkabilir ancak ben baraşamadım çokta uğraşmadım. Birde dediğiniz gibi soğutması çok zor olur 5 ghz çalışsada.
4.5 geçememesi imkansız gibi, üfleseniz 4.8 olur zaten ve üstüne çok az voltaj da verseniz 5Ghz olur 10. Nesiller. Benim 8. Nesil i3 bile 4.8GHz gördü de çok zorlamadan 4.5 de çalıştırıyorum 😀

her şey anakartta bitiyor hazır sistemlere giriş seviyesi anakart koydukları için sistem yükseltme biraz sıkıntılı oluyor malesef.

4.5 geçememesi imkansız gibi, üfleseniz 4.8 olur zaten ve üstüne çok az voltaj da verseniz 5Ghz olur 10. Nesiller. Benim 8. Nesil i3 bile 4.8GHz gördü de çok zorlamadan 4.5 de çalıştırıyorum 😀
Demek ki eksik bir şeyler var yapmamışım bi ara tekrar denerim.
Bu arada 14600k ile ryzen 7700x kıyaslamak için youtube baktım intel sollamış inanılır gibi değil.
Fiyatına göre 14600k çok iyi gibi 13400f almaydım konudaki işlemciyi alırdım belki.

Yalnız nedense intel işlemciler hala cs go da fps anlamında ryzene göre geri kalıyor orası çok can sıkıcı.

13400f bende aldım.

Aslında o işlemciye suyunu sıkana kadar OC yapıp 5.2GHz ye çıkartsan 13400F den pek farkı kalmazdı, sadece önbellek farkı bazı oyunlarda 13400F yi öne çekebilir.

Aslında o işlemciye suyunu sıkana kadar OC yapıp 5.2GHz ye çıkartsan 13400F den pek farkı kalmazdı, sadece önbellek farkı bazı oyunlarda 13400F yi öne çekebilir.
13400f daha açmadım.
10600k ile bir süre devam edeyim dedim.

13400f ise satıp ilerde ryzene geçme fikrim var. Sebebi ise cs go da yüksek fps vermesi. İntel bunu başaramıyor mlsf.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,428
Üyeler
183,427
Son üye
tayfuneser1903
Geri