Intel Super Fin Technology

Rambo87

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
18,293
Selam Arkadaslar,

artik intel ++++ dönemi biti ve bitiyorda.

adamlar artik super Fin technology gecti.

10 nm'de Intel üretimi: SuperFin ve Gelişmiş SuperFin, Plus Plus Plus'ın yerini alır

Plus Plus (Plus) Intel'deki son prodüksiyonları belirledi, ancak artık bitmesi gerekiyor. SuperFin ve Enhanced SuperFin devraldı. Yeni isimler aynı zamanda optimizasyon adımının bu sefer o kadar büyük olduğunu ve neredeyse ayrı bir üretim adımı olabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Intel son zamanlarda programında geleneksel 14 nm üretimde her zaman biraz geliştirilmiş üretimi tanımlayan birçok artıya sahipti. Sorun, Raja Koduri'nin bile itiraf etmesi gerektiği gibi, artık birçok Intel çalışanının, hangi genişleme aşamasında nihayetinde ne olduğunu bilmiyor olmasıydı - sonunda dört 14 deniz mili vardı. Ayrıca Broadwell ile tanıtılan orijinal üretim aşamasından itibaren son 14 nm ürünün ne kadar geliştiği de net değil. Intel'e göre, yüzde 20'lik fark aslında ayrı bir düğüm olabilirdi ve dökümhaneler kısmen.

10 nm üretim de adım adım ilerliyor, ancak 14 nm'de üç ila dört adımda yapılanlar şimdi ilk geliştirmede kullanılacak. Intel, şirketin tarihindeki en büyük adımın tam düğüm adıma karşılık geldiğini ancak yine de düğüm içi olarak ele alındığını belirtiyor. Ancak Intel bunu daha iyi satmak için ikinci nesil 10 nm SuperFin'i çağırıyor.

Ayrıca Intel'in ilk nesil 10 nm'nin sorunlarının üstesinden geldiği ve sorunların düzeltildiği gerçeğinde de rol oynuyor. Geliştirilmiş FinFET transistörleri, Intel'in yalnızca birkaç Angstrom, yani 1 nm'den daha az kalınlık olarak tanımladığı çok ince metal katmanlara sahip yeni bir Hi-K dielektrik ile tanışır. Şu anda başka hiçbir üretici bu teknolojiyi sunmuyor, Intel dökümhanelerle paylaşıyor.

Tiger Lake, yeni nesil 10 nm SuperFin'e dayanıyor. Bu, öncelikle aynı giriş voltajına sahip çok daha yüksek saat hızlarında görülebilir, ancak aynı zamanda voltaj eğrisi ayarlanırsa daha fazla güç sunma olasılığı da vardır. Bundan yalnızca işlemci değil, aynı zamanda Intel Xe grafik birimi de yararlanır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,672
Üyeler
190,782
Son üye
ardademirok
Geri