İntel ultra 7 - 265K sizce iyi midir

oyun oynayacaksan aşırı mantıksız 7800x3d varken
Hocam oyun oynayacağım fakat araştırdığım okuduğum kadarıyla Amd işlemciler ısınma sorunu çok yaşıyor ve anakartları yakma problemleri yaşatıyor muş Amd nin yetersiz testlerinden kaynaklanıyormuş o yüzden mesafeliyim Amd ye

Hocam amd nin en iyi oyun işlemcisi denen işlemciyi 2000 liralık hava sogutmayla soğutuyorum. Giriş seviyesi b650m ile kullanabiliyorum.(sadece 1080p oyun) muhtemelen intel daha cok ısınır.

Hocam oyun oynayacağım fakat araştırdığım okuduğum kadarıyla Amd işlemciler ısınma sorunu çok yaşıyor ve anakartları yakma problemleri yaşatıyor muş Amd nin yetersiz testlerinden kaynaklanıyormuş o yüzden mesafeliyim Amd ye
bazı asrock ve yanlış değilsem asus anakartlarda problemli oldukları için yanma olmuş ısınma olarakta düzgün bir soğutma alırsanız sorun olmaz ama biraz daha sıcak çalıştığı doğru amd nin

bazı asrock ve yanlış değilsem asus anakartlarda problemli oldukları için yanma olmuş ısınma olarakta düzgün bir soğutma alırsanız sorun olmaz ama biraz daha sıcak çalıştığı doğru amd nin
Evet hocam o şekilde okudum bende
Peki yukardaki sistem için düşünceniz nedir uyumlumudur ? Yeterli midir psu çok yüksek ama almışken yüksek almak istedim belki ekran kartını ilerde yükseltirim diye
Darboğaz yaparmı işlemci sizce tavsiyelerinize açığım pek bileşenlerle ilgili bilgim yok

Şuan hali hazırda 2016 da vatandan topladığım i5 6600K, 1060 6gb var bunu satmak istiyorum bir yandan da

Evet hocam o şekilde okudum bende
Peki yukardaki sistem için düşünceniz nedir uyumlumudur ? Yeterli midir psu çok yüksek ama almışken yüksek almak istedim belki ekran kartını ilerde yükseltirim diye
Darboğaz yaparmı işlemci sizce tavsiyelerinize açığım pek bileşenlerle ilgili bilgim yok

Şuan hali hazırda 2016 da vatandan topladığım i5 6600K, 1060 6gb var bunu satmak istiyorum bir yandan da
14k o psu alınacağına raijintek cratos alınabilir anakartta gereksiz oyun oynayacaksanız

O sorun anakart üreticisinin hatası. İşlemci kaynaklı hata değil. İşlemciyi PBO ile millet köklüyor şuan. 105-120W işlemcileri 150-170W bile kullanabiliyoruz. AMD'de sorun yok. Aksine oyun için intel almak çok büyük hata yaparsınız. İntel işlemciler render-yazılım gibi işler için ideal. Oyun için ise tek tercih AMD. Bu sebeple yanlış yönlenmeyin.

Anladım hocam bir bakıma bende oyun için hep amd daha iyidir diye düşündüm peki rica etsem yukardaki üçlü gibi bir amd önerisi bulunabilir misiniz anakart ve işlemci olarak şuanda amd de en tepe işlemci hangisidir onu besleyecek anakart çok mu yüksek fiyatlı olur

Arkadaşlar yıllar sonra kendime bir 5070ti yada 5080 li sistem kurma niyetim var
Amd değil de İntel kurmak istiyorum sizce bu işlemci nasıldır

Intel Core Ultra 7-265K, 20 Core, 3.9ghz, 30MB, 125W, LGA1851, 15.nesil, Tray, (Dahili Grafik Var, Fan Yok)

16 bin tl civarında
İntelin en güzel ve mantıklı işlemcisi bence. Genel olarak R9 9900X ayarında denebilir ve daha az ısınıyor verimli işlemci.

Ana odak iş ama oyun da oynarım derseniz alın ama ana odak oyun diyorsanız AMD nin X3D işlemcilerine bakmak daha mantıklı.

Anladım hocam bir bakıma bende oyun için hep amd daha iyidir diye düşündüm peki rica etsem yukardaki üçlü gibi bir amd önerisi bulunabilir misiniz anakart ve işlemci olarak şuanda amd de en tepe işlemci hangisidir onu besleyecek anakart çok mu yüksek fiyatlı olur
Şuan en iyi oyun işlemcisi dün itibari ile Ryzen 7 9850X3D işlemci. Anakart olarak basic B850 model anakartlar bile yeterli gelir. Çok yüksek fiyatlı anakartlar almanıza gerek yok. B620M anakartla bile Ryzen 7 9800X3D kullanan insanlar var. OC yapılmadığı sürece her anakart bu işlemcileri kaldırır. Gidipde ryzen 9 serilere bakmayın. Oyun için değil encode decode işlerinde işe yarar o işlemciler. Doğru tercih Ryzen 7 9850X3D ve Ryzen 7 9800X3D işlemciler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,288
Üyeler
189,423
Son üye
Enes Faruk Çoban
Geri