İNTERNET ALTYAPISININ KARIŞIKLIĞI

Reaksiyon skoru
9
Dostlar öncelikle merhabalar. Oturduğum bölgede altyapı karman çorman bi durumda. Turk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Turknetten altyapı sorguladığımda en fazla 16mbps hız alacağımı görüyorum millenicom da ise 100mbps ye kadar diyor. Şöyle bi saçmalık var Turk Telekom bana en fazla 16 kullanabilirsin diyor fakat benim eksi internetim Turk Telekom 24mbps idi Turknetten şuan sorguladığımda 16 gösteriyor fakat eskiden sorguladığımda 35mbps kadar gösteriyordu nedeni nedir bilen var mı dostlar? Ve geçen cadde de yürürken bu kutudan gördüm sanırım fiber kutusu fakat altyapı sorgulayınca fiber gözükmüyor bilgisi olan arkadaşlar bi açıklık getirebilir mi teşekkürler.
images.jpeg

Eve en yakın saha dolabını bul, onun kodunu öğren ve o kod ile sorgula.
TurkNet bana 4 Mbps internet veriyordu ve "Santrale uzak olduğunuz için ADSL dışında hizmet alamazsınız" diyordu.
Evin önündeki saha dolabına gelen telekom ekiplerini gördüm, gidip görüşmüştüm.
Ekipler bana "100 Mpbs'e kadar sorunsuz alırsın" dediler ve 3 arka sokakta bakıma geldikleri dairenin sonucunu gösterdiler 93 Mbps alıyordu.
TurkNet TT altyapısından hizmet verirse TT'ye kira ödeyeceği için bundan bahsetmiyormuş, bu yüzden bana uzaksınız vs. diyormuş.
Ertesi gün saha dolabının kodu ile destek kaydı açmıştım "şu şu kodlu saha dolabına taşınsın" demiştim, 35/6 hizmet verdiler.
Aylık 10 TL fazla verirsem 100 Mbps'e kadar da internet veriyorlar.

pek anlayamadım benim evime gelen altyapıyı bu bahsettiğin saha dolabına mı aktaracaklar yani

pek anlayamadım benim evime gelen altyapıyı bu bahsettiğin saha dolabına mı aktaracaklar yani
Evine en yakın saha dolabının numarasını öğreneceksin. ( Misal : SHT 4563 )
Sonra TT'yi veya abone olduğun/olacağın firmayı arayıp "SHT 4563 kodlu saha dolabından max. kaç hız alabilirim" diye soracaksın.

mesela atıyorum ben interneti bu saha dolabından çekmiyorum altyapımı bu saha dolabına geçirirler mi peki?

ya emin değilim ordan çektiğime çünkü bizim eve internet kablosu yıllar önce çekildi ve şuan bana en yakın olan saha dolabı yeni yapıldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,745
Üyeler
189,318
Son üye
Yavuz Pestil
Geri