Çözüldü✓ internet bağlantısı kopuyor sorun modemde mi ?

Reaksiyon skoru
49
model : Zyxel VMG3312-B10B

modemde hiçbir ışıkta değişiklik olmuyor. internetin gittiğini bilgisayarda ethernet simgesi olmayınca veya telefonda "internet kullanılamıyor" hatası alınca anlıyorum. daha sonra modemi kapatıp açınca düzeliyor, günlük 1-2 defa kapat - aç yapıyoruz . arıza kaydı açtığımda ya çözüldü diyip kapatıyorlar ya da arıza yok diyorlar. farklı sağlayıcılarda da aynı problemi yaşadım. sorunun modemde olup olmadığını nasıl anlarım ?

Ben teşekkür ederim; sen 50 ye sabitlet duruma bak. Boşuna modem masrafı yapma.(y)
son durum şu hocam 50mbite sabitlettim 4 saat sonra internet yine koptu. sonra reset attım baştan kurulum yaptım 5 saat sonra yine gitti. modemi kapatmadan dsl kablosunu çıkarıp tekrar taktım ne olacak diye merak ettim. internet ışığı kırmızıda kalıyor

Önce iss değiştir sonra duruma göre modem bakarsın.
Güncelleme geçeyim, 3 gün önce geçiş işlemi başlattım. Çok garip bir şekilde o zamandan beri kopma olmadı, geçiş yapmamı mı bekliyorlardı anlamadım. :D Neyse gibirnete geçtim, 43 saat sonra geçiş tamamlandı. 1 gündür gibirnette de kopma yaşamadım. Destek kaydı açtığımda ise aynen senin dediğin gibi hat kapasitemin 70 mbps gözüktüğünü 50 olan hızı istersem 75 e çekebileceklerini ancak stabil bir bağlantı olmayacağını söylediler. Altyapıda 89 gözüken yerde 50 ile kullanmak biraz üzüyor ama en azından stabil. Tekrar yardımın için teşekkür ediyorum.:)

Hocam konuyu azda olsa hortlatmış olacağım ama birebir aynı sorunu alıyorum, aynı port üzerinden Netspeed e geçtim bende yine sürekli kopuyor çaresi var mı bunun? Modem almak şart mı???

Geri