Neler Yeni

Çözüldü✓ internet bağlantısı kopuyor sorun modemde mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
maksi
model : Zyxel VMG3312-B10B

modemde hiçbir ışıkta değişiklik olmuyor. internetin gittiğini bilgisayarda ethernet simgesi olmayınca veya telefonda "internet kullanılamıyor" hatası alınca anlıyorum. daha sonra modemi kapatıp açınca düzeliyor, günlük 1-2 defa kapat - aç yapıyoruz . arıza kaydı açtığımda ya çözüldü diyip kapatıyorlar ya da arıza yok diyorlar. farklı sağlayıcılarda da aynı problemi yaşadım. sorunun modemde olup olmadığını nasıl anlarım ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
maksi
Hangi iss? Altyapı sorguda çıkanı her zaman alamayabilirsin. Bağlı olduğun saha dolabında kapasite sıkıntısı varsa daha düşük hız veriyorlar. 50-55 arasına çektirsen hattın rahatlar.
şuanki kullandığım netspeed. altyapı sorguladığım da turknet millenicom gibirnet

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
maksi
Ben teşekkür ederim; sen 50 ye sabitlet duruma bak. Boşuna modem masrafı yapma.(y)
son durum şu hocam 50mbite sabitlettim 4 saat sonra internet yine koptu. sonra reset attım baştan kurulum yaptım 5 saat sonra yine gitti. modemi kapatmadan dsl kablosunu çıkarıp tekrar taktım ne olacak diye merak ettim. internet ışığı kırmızıda kalıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
maksi
Önce iss değiştir sonra duruma göre modem bakarsın.
Güncelleme geçeyim, 3 gün önce geçiş işlemi başlattım. Çok garip bir şekilde o zamandan beri kopma olmadı, geçiş yapmamı mı bekliyorlardı anlamadım. :D Neyse gibirnete geçtim, 43 saat sonra geçiş tamamlandı. 1 gündür gibirnette de kopma yaşamadım. Destek kaydı açtığımda ise aynen senin dediğin gibi hat kapasitemin 70 mbps gözüktüğünü 50 olan hızı istersem 75 e çekebileceklerini ancak stabil bir bağlantı olmayacağını söylediler. Altyapıda 89 gözüken yerde 50 ile kullanmak biraz üzüyor ama en azından stabil. Tekrar yardımın için teşekkür ediyorum.:)

Dogan44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuğrul
Hocam konuyu azda olsa hortlatmış olacağım ama birebir aynı sorunu alıyorum, aynı port üzerinden Netspeed e geçtim bende yine sürekli kopuyor çaresi var mı bunun? Modem almak şart mı???

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,233
Üyeler
164,636
Son üye
Kirpiyadam
Top Bottom