ben de o router da öyle sorun yaşıyordum fikir verdim sadece bakabilirsiniz port hızlarınaHocam denedim zaten. Hepsi 10 mbps veriyor. Benim tahminim Router Wan girişindeki kablo veya direkt olarak WAN girişi problemli. Portlarda 10-1000-100 yazıyor fakat hangi porttaki kabloyu bağlarsam bağlayayım 8-10 arası alıyorum. Alt kattaki modemden ise istediğim hızı alabiliyorum sorunsuz şekilde. Benim aslında derdim şu acaba Router arayüzünde bir sıkıntı mı oldu kendi kendine yazılımsal yoksa dümdüz ustanın halt etmesi mi kablo bağlantısı yaparken.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çünkü yalnızca 3 gün önce hiçbir sorun yoktu canavar gibi kullanıyordum 3 gün PC açamadım PC'yi bir açtım gg.
Hocam ihtimaller dahilinde tabii kiHocam görev yöneticisinden ağ kısmını kontrol ettin mi ? Belki senden habersiz bir şey iniyordur . Geçen aynisi başıma geldi de30 mbps ten 2-3'e düşmüştü. 4 gün boyunca müşteri hizmetleri ile uğraşmıştım
halen gülüyorum kendime.
Düzelir umarım. İnternetın yavaş olması , olmamasından daha kötü .Hocam ihtimaller dahilinde tabii kiAma kontrol ettim herhangi bir şey inmiyordu. Firmamın çalıştığı zayıf akım işleriyle uğraşan bir şirket var oradan samimi olduğum abi direkt dedi ki portlarında problem vardır. 1 port hatalı bağlanırsa 1000 100'e düşer, 2 port hatalı bağlanırsa 1000 10'a düşer dedi. Bakalım hafta sonu gelip bakacak portlara iyice kangrene dönüştü benim internet olayı daha önce de birkaç sorun yaşamıştım. Siz siz olun eve çağırdığınız ustanın her saniye başında durun her yaptığı işçiliği denetleyin dostunuz bile olsa kimseye güven olmaz
![]()
Başında duramadım ya işteydim babam durmak zorunda kaldı babam da hiç anlamaz port mort işlerinden muhtemelen usta sepetledi geçti bizimkileriustanın azizliği galiba bir göreviniz var zaten özenmeden yapıyorlar boş boş uğraştırıyorlar hep çok var böyleleri düzgünü hiç denk gelmez
tam bunu yazmaya gelmiştim sorunun çözüldüğüne sevindimArkadaşlar herkese tekrar merhaba. Konuyu hortlatıyorum fakat usta girdi ethernet kablosunu düzeltti. Çatıdan gelen kısımda kablonun dışı sıyrılmış ve 4 adet tel kopmuş tüm problemler bundan kaynaklanıyormuş. Orayı düzeltti gitti fakat şimdi de şöyle bir sorunum var. Alt kattan gelen kablo direkt olarak 1000 i verirken Router'ın dağıttığı ethernet kablosu 130-140 civarında hız veriyor. 3. kez ustanın girişi bu ve artık ustalık bi durum kalmadığını kullandığım Router'ın kalitesiz olduğunu düşünmeye başladım. 1000 liraya kadar f/p router öneriniz var mı?
Hocam sorun çözülmedi maalesef. Hala 1000 alamıyorum alabildiğim max hız Router çıkışından 130-140. Artık seçenekler çok azaldı. Sorun ya superonlineın ta kendisi ya da router. Keşke Mercyus MR80X alacağıma TP link falan alsaydım ya.tam bunu yazmaya gelmiştim sorunun çözüldüğüne sevindim