Neler Yeni

İnternet hızım normal mi?

Lrkende

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Mehmet Gündoğdu

Farex

80+ Silver
Modem almanın hiçbir önemi yok Gpon fiber varsa modemi Telekom veriyor zaten.
Ki modemler şuan 800-1200 tl bandında iyi modemler yani o paralara da verilmez kiralama 8 lira bazı markalarda 6 tl 12 tl 12 tl den hesaplasak yılda 120 tl . Modem 1200 tl zaten 10 yılda bozulmayacağının garantisi yok bozulduğunda değişim yapılırdı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizi aradıklarında 10 TL'ye kiralanabileceği söylendi. Ancak Fiber'e ihtiyacım yok zaten şimdilik.
Vdsl hat yoğun olunca ping vs yaşayacaksın fiber farkını kullanmadan anlayamazsın ben bizzat gpon değil ama eve kadar fiber hizmeti kullanıyorum kablonet hizmetidir. Kablonette sabir 95-105 arası hız alıyorum vdsl hattımda da hakkım olunca iki internet alayım dedim millenicom da 100 mbps alabiliyordum santral çok yakındı ama akşam pingler paket kaybı hız kaybı vardı o da santralden kaynaklı altyapı kaynaklı.

Lrkende

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Mehmet Gündoğdu
Ki modemler şuan 800-1200 TL bandında iyi modemler yani o paralara da verilmez kiralama 8 lira bazı markalarda 6 TL 12 TL 12 TL den hesaplasak yılda 120 TL . Modem 1200 TL zaten 10 yılda bozulmayacağının garantisi yok bozulduğunda değişim yapılırdı.
Bir de daireye kadar çekilmiş Fiber kablosu yok. O da sıkıntı olurdu tahmin ediyorum.

Lrkende

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Mehmet Gündoğdu
Olmaz ekip zaten kurulumda daireye çeker .
Anlayamadım yani şuanki ISS mi gelip çeker ve ücret alır. Yoksa daireye kadar çekmiş mi olmalılardı. Ailem internete para vermeyi pek sevmiyor, VDSL'i zor bağlattım. :D

Farex

80+ Silver
Anlayamadım yani şuanki ISS mi gelip çeker ve ücret alır. Yoksa daireye kadar çekmiş mi olmalılardı. Ailem internete para vermeyi pek sevmiyor, VDSL'i zor bağlattım. :D
Kurulum ücretini firmalar genelde karşılıyo ve kurulum esnasında fiber kablosu daireye sokulur.

Kurulum ücretini firmalar genelde karşılıyo ve kurulum esnasında fiber kablosu daireye sokulur.
Comnet karşılıyor ve iyi firmadır çoğu firmadan daha iyi .

Lrkende

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Mehmet Gündoğdu

Comnet karşılıyor ve iyi firmadır çoğu firmadan daha iyi .
Gözüme aşırı cazip geldi, ancak malesef eğer ki ileride farklı bir firmaya geçersek ancak o zaman Fiberi kullanırım gibi geliyor. Dediğim gibi bunu zor bağlattım. Teşekkürler.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Altyapı sorgulayın. Altyapınız maksimum kaç MBPS destekliyor bakalım.

Farex

80+ Silver
Evin çok yeni değil veya eski kablo çektirmen gerekir yüksek hız alman için hem hat değerlerinde iyileşir bir tık daha. Ama değmez fibere geçmek daha mantıklı.

Talha Celik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Talha Çelik
Bugün GibirNetten hizmet almaya başladım. Hız testindeki en iyi değerler aşağıdaki gibi:

Alıntıyı görüntüle

100/8 paketini yaptım. Bu değerler normal midir? Kontrol edebilmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Benim fikrim hat değerlerimin en iyi hızı bu şekilde verebileceği.
buradan altyapınızın maksimum hızına bakabilir misiniz

Lrkende

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Mehmet Gündoğdu
Evin çok yeni değil veya eski kablo çektirmen gerekir yüksek hız alman için hem hat değerlerinde iyileşir bir tık daha. Ama değmez fibere geçmek daha mantıklı.
En fazla 6 yıllık bir evde oturuyorum. Yetersiz geldiği zaman Fiber'e geçeceğim.

Frkndmt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Furkan Demirtaş
Bu kadar fark olmaması lazım bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular