Neler Yeni

İnternet hızımda kayıp var

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Millenide 29 lara düşmüştü internetim 2.aydan sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne diyorsunuz?

Alıntıyı görüntüle
2 seçeneğin var ya bu şekilde kullanacaksın veya internet hızından vererek daha stabil bir internet için hızını düşürmelisin.
Hattında zayıflama var yoğunluk artınca zayıflama artıyor hıza vuruyor.

Bina kablosu ile alakası yok çünkü bina kablosu ile olsa sürekli olabilirdi ayrıca akşam saatlerinde olması altyapınla alakalı olduğunu ifade ediyor benzer sorunu yaşadım ping değerin akşamları 25 gösteriyor hattın zayıflamaya devam ederse daha kötü olacak veya TTnet en kısa sürede bir şeyler yaparsa normal hızına kavuşabilirsin ara ara talep açarak bildir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
2 seçeneğin var ya bu şekilde kullanacaksın veya internet hızından vererek daha stabil bir internet için hızını düşürmelisin.
Hattında zayıflama var yoğunluk artınca zayıflama artıyor hıza vuruyor.

Bina kablosu ile alakası yok çünkü bina kablosu ile olsa sürekli olabilirdi ayrıca akşam saatlerinde olması altyapınla alakalı olduğunu ifade ediyor benzer sorunu yaşadım ping değerin akşamları 25 gösteriyor hattın zayıflamaya devam ederse daha kötü olacak veya TTnet en kısa sürede bir şeyler yaparsa normal hızına kavuşabilirsin ara ara talep açarak bildir.
Peki sorun Comnet'te mi? Onla alakası var mı bu durumun?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Konudan bağımsız soruyorum.
Adeta Paint'ten yapılmış bir tasarımla profiline Comnet ürün yerleştirmeli header koyuyorsun ve profil fotoğrafını comnet logosu yapıyorsun ve bu sorunu çözdürebilecek yetkinlikte olmamana şaşırdım. En azından bir tanıdık olabilirmiş bu kadar tanıtım içerisinde.

Hat değerleriyle ilgili ekstrem bir sıkıntı yok, kablo iç tesisat vs ile güçlendirilebilir evet ama bu şekilde 2mbps kayıp saysak 58-60Mbps hızı gayet rahat bir şekilde alman lazım gibime geliyor.
Muhtemelen Comnet ile alakalı bir durum. İletişime geçmelisin.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,634
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Millenide 29 lara düşmüştü internetim 2.aydan sonra.

Ne diyorsunuz?

Alıntıyı görüntüle
Hattında zayıflama var ankastre kutusundan ölçüm yapılacak orada da aynı veya benzer değerler olursa kablo da sıkıntı var demektir

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Peki sorun Comnet'te mi? Onla alakası var mı bu durumun?
Sorun TTnet kaynaklı Comnete şikayet edersin comnet ttnete söyler.

Hattında zayıflama var ankastre kutusundan ölçüm yapılacak orada da aynı veya benzer değerler olursa kablo da sıkıntı var demektir
Akşamları olduğu için TTnet 8 6 arası gidiyor ve sorun görmüyor haliyle bina diyor.

Konudan bağımsız soruyorum.
Adeta Paint'ten yapılmış bir tasarımla profiline Comnet ürün yerleştirmeli header koyuyorsun ve profil fotoğrafını comnet logosu yapıyorsun ve bu sorunu çözdürebilecek yetkinlikte olmamana şaşırdım. En azından bir tanıdık olabilirmiş bu kadar tanıtım içerisinde.

Hat değerleriyle ilgili ekstrem bir sıkıntı yok, kablo iç tesisat vs ile güçlendirilebilir evet ama bu şekilde 2mbps kayıp saysak 58-60Mbps hızı gayet rahat bir şekilde alman lazım gibime geliyor.
Muhtemelen Comnet ile alakalı bir durum. İletişime geçmelisin.
Comnet ile alakalı olan ne ?
Altyapı ttnete ait burada comnetin suçu nedir ?
Ayrıca belli saatlerde olan bir soruna iç tesisat demek ? Umarım şakadır.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Comnet ile alakalı olan kısım zamanında Telekom'dan TurkNet'e geçenlerin yaşadığı sorunlar gibi açıklayabiliriz.
En yakından tanıyacağımız @Mehmet Yılmaz var bu konuda. Kendisi anlatabilir yaşadıklarını.

Belli saatlerde olan sorunlarda aklıma iki şey geliyor. Ya internette ya da hatta sorun olması. Yani Comnet gibi o kadar peering'e sahip olan bir firmanın zamanında TurkNet'te akşam saatlerinde hızın 50'lerden 30'lara düşmesi gibi bir şey yaşanacağını varsaymadığım için konuyu hatta bağladım.
Binası yoğundur, 8 SNR o tesisat için yetersiz kalıyordur. Forumlarda yaptığımız bütün öneriler varsayımlarla işliyor. Teknik ekipmanlarla beraber o bölgede bir bilirkişi olmadıkça buradan kimse kesin kanaate varamaz.

Ben attığı ilk ekran görüntüsündeki 7.8 SNR'lık SS üzerinden değerlendirdim. Her zaman belli saatlerde olan bir sorunun tesisattan kaynaklanmayacağını düşünüyorum ama orada genel konuştum, belli saatlerde sorun olmasını göz önünde bulundurarak değil.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Akşam internetin yavaşlamasını neden bu kadar garipsiyorsunuz? Akşam bariz daha fazla insan giriyor internete. Bölgendeki dolabın kapasitesi yetmiyordur. İlçedeki çıkışlar yetmiyordur. Millet internete yüklenince kablodaki parazit artıyordur. Var anam var :D

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Akşam internetin yavaşlamasını neden bu kadar garipsiyorsunuz? Akşam bariz daha fazla insan giriyor internete. Bölgendeki dolabın kapasitesi yetmiyordur. İlçedeki çıkışlar yetmiyordur. Millet internete yüklenince kablodaki parazit artıyordur. Var anam var :D
Abi çok dalgalı oldu ya. İbre ir 58 bir 48 bir 30 anında geri 58.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Comnet ile alakalı olan kısım zamanında Telekom'dan TurkNet'e geçenlerin yaşadığı sorunlar gibi açıklayabiliriz.
En yakından tanıyacağımız @Mehmet Yılmaz var bu konuda. Kendisi anlatabilir yaşadıklarını.

Belli saatlerde olan sorunlarda aklıma iki şey geliyor. Ya internette ya da hatta sorun olması. Yani Comnet gibi o kadar peering'e sahip olan bir firmanın zamanında TurkNet'te akşam saatlerinde hızın 50'lerden 30'lara düşmesi gibi bir şey yaşanacağını varsaymadığım için konuyu hatta bağladım.
Binası yoğundur, 8 SNR o tesisat için yetersiz kalıyordur. Forumlarda yaptığımız bütün öneriler varsayımlarla işliyor. Teknik ekipmanlarla beraber o bölgede bir bilirkişi olmadıkça buradan kimse kesin kanaate varamaz.

Ben attığı ilk ekran görüntüsündeki 7.8 SNR'lık SS üzerinden değerlendirdim. Her zaman belli saatlerde olan bir sorunun tesisattan kaynaklanmayacağını düşünüyorum ama orada genel konuştum, belli saatlerde sorun olmasını göz önünde bulundurarak değil.
Farklı bir firmaya geçtiğin zaman sorun düzelebilir veya sorunsuz internetin daha kötü hale gelebilir çünkü port değişikliği olabiliyor haliyle geçtiğiniz port iyi/kötü olabilir bu yüzden normal ama normal şartlarda sorunsuz bir internet başka bir a firmasına geçtiğiniz zaman daha kötü veya daha iyi hale gelmez gelemez internet kablolarına aykırı bir durum.
TTnet altyapısını kiralayıp insanlara sadece hizmet veren firmaya laf edilmesini garipsiyorum.En ufak sorunda bina kablolarına laf edilmesi=format at geçer.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sorun TTnet kaynaklı Comnete şikayet edersin comnet ttnete söyler.

Akşamları olduğu için TTnet 8 6 arası gidiyor ve sorun görmüyor haliyle bina diyor.

Arkadaşlar çok saçma ama çok saçma . Comnet'e yazdım. Ezberlemişler gibi bizde sorun yok modeminize iletilen hız 61 Mbps'dir dediler.
3 tür aynısını söylediler. Sonra bir hız testi yaptım. Düzeldi yaw. 3 4 kere tekrarladım. 57 58 sabit.
1672691877356.png

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Arkadaşlar çok saçma ama çok saçma . Comnet'e yazdım. Ezberlemişler gibi bizde sorun yok modeminize iletilen hız 61 Mbps'dir dediler.
3 tür aynısını söylediler. Sonra bir hız testi yaptım. Düzeldi yaw. 3 4 kere tekrarladım. 57 58 sabit.
Alıntıyı görüntüle
Modemine güncelleme atmış olabilirler
Ayrıca ethernet ile hız testi atsan daha iyi olur.

timssy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Salih
Fiber internet kullanmadığın sürece bölgesel olarak dalgalı hızlar alman çok doğal. Yoğunluktan dolayı oluyor genellikle. Fiber kullandıktan sonra diğer internetlere bakasın gelmiyor zaten.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,952
İsim
Emre Zengin
Abi çok dalgalı oldu ya. İbre ir 58 bir 48 bir 30 anında geri 58.
O dalga Türk Telekom VDSL kullanırken bende de oluyordu modemi her açıp kapattığımda internet değeri değişiyordu. Büyük ihtimalle iç tesisat 20 yıllık olduğu için bende öyle oluyordu. Ekip falan geldi apartmana sorun yok dediler eve de bakacaklardı sanırım 30 TL miydi neydi yaptırtmadım onu. Turkcell Superonline Fiber kullanıyorum kafam 1.5 yıldır rahat.

Top Bottom