İnternet Kurulumu Nasıl Yapılıyor?

lillagol37

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
98
Merhaba, ben TT altyapısında 75 megabit alıyorum.
Paket kaybı yaşadığım için geçiş yaptım bir şeyler değişir belki diye ama değişiklik olmadı Valorant da paket kaybı alıyorum hiç paket kaybı almayan baba Yiğit var mı bu arada bunu merak ediyorum oyun kaynaklı da olabilir mi benim kuzenim Digitürk kullanıyor hiç yemiyorum diyor paket kaybı seçenegini açtırttım ona 0 da sabit kalıyormuş sözde.
Ve Superonline altyapısı kullanıyor sanıyorum 50 megabit alıyor Digitürk de.
Bende Superonline bizzat geçiş yapsam kurulum yapmaları gerekiyormuş altyapı degisikligi falan olacağı için bu işleyiş nasıl olacak benim evime daire içinde olan kablolarımın yeri değişecek mi duvara kablo tutucu ile çekiçle sabitledim çünkü o kablolar çıkacak mı yoksa sadece daire dışında bulunan kablolardamı işlem yapacaklar?
Ve son olarak eğer Superonline memnun kalmazsam tekrardan Türk Telekom altyapısı kullanan bir ISS geçiş yapmak istesem aynı süreç devam mı edecek tekrar mı kuruluma gelecekler?

Merhaba,
1- Superonline altyapınız varsa Superonline'a geçebilirsiniz.
2- Superonline altyapısına geçerseniz. eğer binanızda (bina tesisatı) yani binada kutu varsa kutuya gelen kabloyu değiştirirler. tesisata dokunmazlar.
Eğer yoksa. Direkt dışarıdan geliyorsa (bende böyle bu yüzden diyorum) komple gelen kabloyu değiştirirler.

Merhaba,
1- Superonline altyapınız varsa Superonline'a geçebilirsiniz.
2- Superonline altyapısına geçerseniz. eğer binanızda (bina tesisatı) yani binada kutu varsa kutuya gelen kabloyu değiştirirler. tesisata dokunmazlar.
Eğer yoksa. Direkt dışarıdan geliyorsa (bende böyle bu yüzden diyorum) komple gelen kabloyu değiştirirler.
Evet bina girişinde bir kutu var internet kutusu.
Lakin kuzenimde aynı binada elektrik direğinden dairesine kablo gidiyor superonline kullanıyor.
Biz türk telekom alt yapısı kullanıyoruz ve o kutudan geliyor bize o kutuyu superonline da kullanabilir mi yani türk telekomun olup olmaması farkeder mi o kutunun?

Evet bina girişinde bir kutu var internet kutusu.
Lakin kuzenimde aynı binada elektrik direğinden dairesine kablo gidiyor superonline kullanıyor.
Biz türk telekom alt yapısı kullanıyoruz ve o kutudan geliyor bize o kutuyu superonline da kullanabilir mi yani türk telekomun olup olmaması farkeder mi o kutunun?
binaya kutuyu türk telekom getirdiyse belki sizin superonline dışarıdan gelebilir.

binaya kutuyu türk telekom getirdiyse belki sizin superonline dışarıdan gelebilir.
Ve son olarak kurulum ücreti talep ediyorlar.
Kendi alt yapısını entegre edecekleri için türk telekomdan ayırıp.
Memnun kalmayıp superonline ayrılsam tt alt yapısı kullanan sağlayıcığa geçsem tekrardan mı aynı süreç devreye girecek ve kurulum ücreti talep edecekler sizce?

Türk telekomun kendi sitesinde 24 ay taahhüt sözüyle kurulum + aktivasyon ücretsiz yazıyor. bence kurulum ücreti almazlar.

Türk telekomun kendi sitesinde 24 ay taahhüt sözüyle kurulum + aktivasyon ücretsiz yazıyor. bence kurulum ücreti almazlar.
Bende şuan zaten internet var ilk kurulum yapılmayacak.
Türk telekom kullanıyorum alt yapısını superonline geçecegim sonra tekrar türk telekom geçmek istersem tekrardan kurulum süreci olur mu

Türk telekom kullanıyorum alt yapısını superonline geçecegim sonra tekrar türk telekom geçmek istersem tekrardan kurulum süreci olur mu
Kurulum sadece interneti kapatıp açtırmak anlamına geliyor yani hali hazırda aktif varken değişimlerden ücret almazlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Diğer bir soruna yanıt olarak TTNet altyapısını Süperonline ile kullanabiliyorsun diye biliyorum

Hayır olmaz. çünkü zaten binanıza gelen türk telekom hattı evinize sürekli bağlı. alt tarafı portu aktif edecekler sizde evdeki çıkıştan modeme dsl kablo çekeceksiniz.

Diğer bir soruna yanıt olarak TTNet altyapısını Süperonline ile kullanabiliyorsun diye biliyorum
TT altyapısını Superonline'da kullanamaz. Zaten Türkiye'de 2 adet altyapı var sürekli kullanılan.
TT ve Superonline. 2 Rakip aynı çıkıştan internet vermez. Belki kutudaki portu çıkarttırıp (TT'nin portunu çıkarttırıp) oradan binaya verebilir ama tahminimce dışarıdan farklı kablo ile verirler.

Hayır olmaz. çünkü zaten binanıza gelen türk telekom hattı evinize sürekli bağlı. alt tarafı portu aktif edecekler sizde evdeki çıkıştan modeme dsl kablo çekeceksiniz.

TT altyapısını Superonline'da kullanamaz. Zaten Türkiye'de 2 adet altyapı var sürekli kullanılan.
TT ve Superonline. 2 Rakip aynı çıkıştan internet vermez. Belki kutudaki portu çıkarttırıp (TT'nin portunu çıkarttırıp) oradan binaya verebilir ama tahminimce dışarıdan farklı kablo ile verirler.
Dostum adam 1 internet kullanmayacak mı 1 dairede o zaman TTnet altyapısını süperonline ile kullanabilir bak süperonline altyapısı ile kullanabilir demiyorum.

Ayrıca benim bildiğim bazı bölgelerde Ortak altyapı çalışması var yani firmalar anlaşıyor bir binaya bir firma gidiyor yani bir binada hem TTnet hem süperonline önlemek amaçlı bu adam bu bölgede oturuyor olabilir.
Bu üstte yazdığım fiber için bakır kabloya gelirsek zaten TTnet tüm firmalara kiralıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,658
Üyeler
191,946
Son üye
ERSNKRTP
Geri